Artikel top billede

Google-spids rejser til landet uden internet

I Nordkorea er det næsten umuligt at komme på nettet, men nu får landet besøg af den tidligere Google-chef Eric Schmidt.

Det er en af de sidste grænser i cyberspace: Nordkorea. Landet har sit eget lukkede intranet, men det er kun meget få, særligt udvalgte, nordkoreanere, der har adgang til det åbne internet. Nu rejser den tidligere Google-chef Eric Schmidt til Nordkorea som en del af en privat humanitær mission, der ledes af den tidligere guvernør i New Mexico, Bill Richardson. Det melder Associated Press.

Det er første gang, at en af topfolkene fra verdens største søgemaskine Google besøger landet, der har sagt nej til internettet.

Besøget kan finde sted allerede i denne måned, og det bliver tolket som et tegn på reformer i det lukkede land.

I sin nytårstale har landets leder Kim Jong Un netop udråbt en moderne "industriel revolution" og sat som mål, at der skal være computere i alle skoler.

Men han har ikke sagt noget om, at disse computere også skal kobles til det åbne net.

Der er hverken presse- eller ytringsfrihed i det fattige land, hvor det er forbudt at installere paraboler eller læse udenlandske medier.

En Korea-ekspert siger til Associated Press at det er meget usandsynligt, at Google vil etablere sig i Nordkorea, men besøget betegnes alligevel som en interessant udvikling.

Der er ingen officielle diplomatiske forbindelser mellem USA og Nordkorea, som den tidl. præsident George W. Bush udråbte som en del af "ondskabens akse", og der er næsten ingen samhandel mellem landene.

En anden ekspert siger til nyhedsbureauet, at Nordkorea muligvis ønsker hjælp fra Google til at opgradere sine egne forældede computer-platforme. En gruppe af nordkoreanere besøgte Googles hovedkvarter i Mountain View sidste år, og landet bruger også Youtube til at sprede statens egen propaganda.

Den nordkoreanske web-censur er langt mere restriktiv end nabolandet Kina, hvor Google valgte at afbryde samarbejdet om den frivillige selvcensur i 2011 og trække sig tilbage til Hong Kong. Det skete efter et kinesisk hacker-angreb mod Google. I dag bliver flere Google-tjenester blokeret i Kina.

Eric Schmidt har tidligere gjort sig uheldigt bemærket med den fejlagtige påstand om, at et andet medlem af "ondskabens akse" - Iran - har kapret den danske internet-trafik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.