Artikel top billede

Dobbelt styresystem: 18 tommer tablet kører Android og Windows 8

Din iPad kommer til at ligne en dværg, når den sammenlignes med Asus' nyeste tablet på hele 18,4 tommer. Giganten kører både Android og Windows 8 og er derfor udstyret med to forskellige processorer.

Kan en tablet blive for stor? Hvad siger du til et monstrum på 18,4 tommer? 

Så stor er Asus' nye Transformer AiO, der netop er blevet præsenteret på forbrugerelektronikmessen CES i Las Vegas.

Egentlig er det en såkaldt All-in-One, hvor computerdelen er bygget ind i skærm og fod, der alt afhængig af model kan betjenes med touch. Dem findes der adskillige af.

Men Transformer AiO skiller sig ud fra mængden ved, at skærmen kan tages helt af foden og fungere som tablet-pc.

Derfor kan du sætte dig over i sofaen med Transformer AiO, hvis du ellers er i stand til at holde den 18,4 tommer store tablet med en skærmopløsning på 1920 gange 1080 pixel.

To styresystemer

Tablet-pc'en er udstyret med to forskellige styresystemer, og derfor kan den både afvikle Windows 8 og Android 4.1 også kendt som Jelly Bean.

Asus' nye model fås i flere forskellige konfigurationer, hvor den mest hidsige byder på en kraftig Intel Core i7-processor, otte gigabyte ram, to terabyte harddisk og et Nvidia GT 730M-grafikkort.

De mange hestekræfter er bygget ind i foden, der holder tablet'en, og de er naturligvis primært tiltænkt arbejde med Windows 8.

Inde i selve skærmen sidder en Nvidia Tegra 3-processor, der skal bruges til at afvikle Android.

Ifølge Asus skulle det være nemt og hurtigt at hoppe fra Windows 8 til Android og tilbage igen blot ved at trykke på en knap, der er placeret i højre side af skærmen.

Selv om tablet'en er frakoblet foden, kan den bruges med Windows 8. Det skyldes, at der kan sendes et trådløst signal til tablet-delen fra foden, hvor hardwaren sidder, der kører Microsofts nye styresystem.

Måske er Asus klar over, at 18,4 tommer med en vægt på 2,4 kilo er i overkanten for en tablet-pc.

Det er trods alt Asus, der stod bag Nexus 7 på 'sølle' syv tommer, der blev lanceret i sommeren 2012.

Derfor er Transformer AiO udstyret med et håndtag, når den skal slæbes rundt i dagligstuen.

Der er ingen pris eller konkret lanceringsdato for Transformer AiO.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere