Artikel top billede

(Foto: Google)

Dansk datacenter-specialist solgt til svenskere

Svenske Coromatic Group har sikret sig en dansk godbid og købt dansk spiller med trecifret millionomsætning.

Den svenske koncern Coromatic Group er ude i så stort et opkøb i Danmark, at Konkurrencestyrelsen er i spil. Med købet af danske Atek teknik kommer den samlede gruppe nemlig op på en samlet omsætning på 1,2 milliarder svenske kroner.

Danske Atek Teknik, som har en årlig omsætning på 140 millioner kroner, er specialist i at indrette datacentre med nødstrøm og service og kommer til at give svenske Coromatic Group en solid position på det marked. Opkøbet giver selskabets koncerndirektør blod på tanden.

"Vi skal fortsætte med at vokse, både organisk og igennem opkøb, og vil i fremtiden skæve til landene uden for Norden. I takt med, at vi bliver større, kan vi tilbyde mere omfattende service til vores kunder og nye muligheder for vores ansatte," lyder det fra Maths Waxin, som er koncernchef for Coromatic Group.

Hos danske Atek tilkendegiver direktør Peter Aaby, at han også er tilfreds med den nye konstellation, som han synes er spændende.

"Vi har i længere tid gerne villet udvide Atek på køleområdet og har så set på, om vi kunne etablere os i Sverige, nu da vi har en god kundebase i Sydsverige, men begge dele kommer jo helt af sig selv ved at samle Atek i Coromatic koncernen," udtaler han.

Opkøbet af Atek Teknik er så stort, at Coromatic Group skal have tilladelse fra de danske konkurrencemyndigheder til at gennemføre købet.

Med købet af Atek følger Coromatic Group op på deres seneste opkøb i august sidste år, som var nødstrømsspecialist Reservekraft AS.

Parterne oplyser ikke salgssummen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere