Artikel top billede

Dansk datacenter-specialist solgt til svenskere

Svenske Coromatic Group har sikret sig en dansk godbid og købt dansk spiller med trecifret millionomsætning.

Den svenske koncern Coromatic Group er ude i så stort et opkøb i Danmark, at Konkurrencestyrelsen er i spil. Med købet af danske Atek teknik kommer den samlede gruppe nemlig op på en samlet omsætning på 1,2 milliarder svenske kroner.

Danske Atek Teknik, som har en årlig omsætning på 140 millioner kroner, er specialist i at indrette datacentre med nødstrøm og service og kommer til at give svenske Coromatic Group en solid position på det marked. Opkøbet giver selskabets koncerndirektør blod på tanden.

"Vi skal fortsætte med at vokse, både organisk og igennem opkøb, og vil i fremtiden skæve til landene uden for Norden. I takt med, at vi bliver større, kan vi tilbyde mere omfattende service til vores kunder og nye muligheder for vores ansatte," lyder det fra Maths Waxin, som er koncernchef for Coromatic Group.

Hos danske Atek tilkendegiver direktør Peter Aaby, at han også er tilfreds med den nye konstellation, som han synes er spændende.

"Vi har i længere tid gerne villet udvide Atek på køleområdet og har så set på, om vi kunne etablere os i Sverige, nu da vi har en god kundebase i Sydsverige, men begge dele kommer jo helt af sig selv ved at samle Atek i Coromatic koncernen," udtaler han.

Opkøbet af Atek Teknik er så stort, at Coromatic Group skal have tilladelse fra de danske konkurrencemyndigheder til at gennemføre købet.

Med købet af Atek følger Coromatic Group op på deres seneste opkøb i august sidste år, som var nødstrømsspecialist Reservekraft AS.

Parterne oplyser ikke salgssummen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.