Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Apple lancerer ny iPad

Nu kan du få en iPad med 128 GB lagerplads. Men prisen er også derefter.

Apple har nu lanceret en ny model i iPad-serien med dobbelt så meget lagerplads som den gamle topmodel. Den nye iPad har 128 GB og er samtidig den dyreste iPad nogensinde. Den kan købes fra den 5. februar for 6.099 kroner med Wi-Fi og 7.099 kr. med Wi-Fi og mobil dataforbindelse.

Der er tale om en fjerde generations iPad med Retina-skærm, som er identisk med de modeller, der blev lanceret sidste efterår. Den indeholder en A6X-processor, som skulle være dobbelt så hurtig som den gamle iPad-processor. Desuden har den også det nye Lightning-stik.

Ligesom de gamle modeller sælges den nye iPad 128 GB i sort og hvid.

Indtil nu har Apple kun solgt iPad med 16, 32 og 64 GB, og der er ingen mulighed for at udvide lagerpladsen. Tablet-pc'en har hverken en indstiksplads til hukommelseskort eller andre muligheder for at tilføje ekstra kapacitet.

Ifølge analytikere er prisen for den NAND Flash-hukommelse, der bruges i iPad, faldet betydeligt i det seneste år. Det anslås at Apple betaler omkring 0,55 dollar per GB. Det betyder så, at de ekstra 64 GB i den nye iPad (i forhold til den gamle 64 GB model) koster Apple omkring 35,20 dollar eller 193 kr.

Men prisforskellen mellem 64 GB og 128 GB udgaven er på 800 kr. i Danmark, så Apple tjener stort på de nye modeller.

Den samlede pris for hukommelse i en 128 GB iPad er altså kun på 386 kroner, selv om prisforskellen mellem en 16 GB iPad og den nye 128 GB model er på hele 2.100 kr.

Apple fortæller selv, at der er solgt mere end 120 millioner iPad'er indtil videre og fremhæver, at den nye model især kan være interessant for virksomheds-brugere med datatunge applikationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere