Artikel top billede

Apple lancerer ny iPad

Nu kan du få en iPad med 128 GB lagerplads. Men prisen er også derefter.

Apple har nu lanceret en ny model i iPad-serien med dobbelt så meget lagerplads som den gamle topmodel. Den nye iPad har 128 GB og er samtidig den dyreste iPad nogensinde. Den kan købes fra den 5. februar for 6.099 kroner med Wi-Fi og 7.099 kr. med Wi-Fi og mobil dataforbindelse.

Der er tale om en fjerde generations iPad med Retina-skærm, som er identisk med de modeller, der blev lanceret sidste efterår. Den indeholder en A6X-processor, som skulle være dobbelt så hurtig som den gamle iPad-processor. Desuden har den også det nye Lightning-stik.

Ligesom de gamle modeller sælges den nye iPad 128 GB i sort og hvid.

Indtil nu har Apple kun solgt iPad med 16, 32 og 64 GB, og der er ingen mulighed for at udvide lagerpladsen. Tablet-pc'en har hverken en indstiksplads til hukommelseskort eller andre muligheder for at tilføje ekstra kapacitet.

Ifølge analytikere er prisen for den NAND Flash-hukommelse, der bruges i iPad, faldet betydeligt i det seneste år. Det anslås at Apple betaler omkring 0,55 dollar per GB. Det betyder så, at de ekstra 64 GB i den nye iPad (i forhold til den gamle 64 GB model) koster Apple omkring 35,20 dollar eller 193 kr.

Men prisforskellen mellem 64 GB og 128 GB udgaven er på 800 kr. i Danmark, så Apple tjener stort på de nye modeller.

Den samlede pris for hukommelse i en 128 GB iPad er altså kun på 386 kroner, selv om prisforskellen mellem en 16 GB iPad og den nye 128 GB model er på hele 2.100 kr.

Apple fortæller selv, at der er solgt mere end 120 millioner iPad'er indtil videre og fremhæver, at den nye model især kan være interessant for virksomheds-brugere med datatunge applikationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere