Artikel top billede

Android-konsollen Ouya kommer til sommer

Android-konsollen Oyua samlede 50 millioner kroner på Kickstarter. Til sommer kommer den ud i butikkerne.

Den meget omtalte Android-konsol Oyua skal sælges hos Amazon, Gamestop og andre store forhandlere i USA. Det melder Wall Street Journal. Fra denne uge er der åbnet for forudbestillinger, men konsollen er først klar til levering i juni.

I løbet af 40 dage samlede projektet hele 50 millioner kroner på crowdfunding-platformen Kickstarter sidste år.

Der er omkring 60.000 brugere på Kickstarter, der har bidraget til projektet, og de kan regne med at modtage konsollen lidt tidligere end alle andre - måske allerede i marts eller april. En tidlig og ufærdig udviklerversion blev distribueret i december.

Prisen for Oyua bliver på 100 dollar eller omkring 550 kroner, og man kan købe en ekstra controller med touch-pad (men uden skærm) for omtrent det halve. Indtil videre er der ingen meldinger om, hvem der skal forhandle konsollen internationalt.

Den nye konsol kobles direkte til fjernsynet og kører med Android 4.0. Alle kan udvikle spil til konsollen med det gratis SDK (Software Developer Kit), og Ouya forlanger kun, at i det mindste en del af spillet skal være gratis.

Maskinen indeholder en Tegra-3-processor, 1 GB RAM, 8 GB intern lager og understøtter HDMI, WLAN, Bluetooth og USB 2.0.

Firmaet Ouya i Californien lægger også vægt på konsollens design, der er skabt af Yves Behar, som tidligere har arbejdet for OLPC (One Laptop Per Child) og Jambox.

Android-konsollen understøtter ikke Google Play Store, hvor der ellers er mere end en halv million apps. Alle spil til Ouya skal distribueres over firmaets egen platform, hvor 30 pct. af omsætningen går til selskabet bag.

Til gengæld skulle der være understøttelse for mediecenter-programmer som XBMC og Plex, og firmaet har også lovet, at konsollen kan bruges sammen med den populære streaming-tjeneste Onlive.

Tolv Kickstarter-brugere har doneret 55.000 kroner hver til projektet, og de kan nu se frem til at modtage en konsol med deres brugernavn indgraveret og en personlig invitation til en stor launch-fest i San Francisco.

Der er mange nyheder på konsol-fronten i år. Sony ventes at præsentere sin efterfølger til PlayStation 3 på et stort event den 20. februar, og Microsoft kommer sandsynligvis også med en ny Xbox i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere