Artikel top billede

Android-konsollen Ouya kommer til sommer

Android-konsollen Oyua samlede 50 millioner kroner på Kickstarter. Til sommer kommer den ud i butikkerne.

Den meget omtalte Android-konsol Oyua skal sælges hos Amazon, Gamestop og andre store forhandlere i USA. Det melder Wall Street Journal. Fra denne uge er der åbnet for forudbestillinger, men konsollen er først klar til levering i juni.

I løbet af 40 dage samlede projektet hele 50 millioner kroner på crowdfunding-platformen Kickstarter sidste år.

Der er omkring 60.000 brugere på Kickstarter, der har bidraget til projektet, og de kan regne med at modtage konsollen lidt tidligere end alle andre - måske allerede i marts eller april. En tidlig og ufærdig udviklerversion blev distribueret i december.

Prisen for Oyua bliver på 100 dollar eller omkring 550 kroner, og man kan købe en ekstra controller med touch-pad (men uden skærm) for omtrent det halve. Indtil videre er der ingen meldinger om, hvem der skal forhandle konsollen internationalt.

Den nye konsol kobles direkte til fjernsynet og kører med Android 4.0. Alle kan udvikle spil til konsollen med det gratis SDK (Software Developer Kit), og Ouya forlanger kun, at i det mindste en del af spillet skal være gratis.

Maskinen indeholder en Tegra-3-processor, 1 GB RAM, 8 GB intern lager og understøtter HDMI, WLAN, Bluetooth og USB 2.0.

Firmaet Ouya i Californien lægger også vægt på konsollens design, der er skabt af Yves Behar, som tidligere har arbejdet for OLPC (One Laptop Per Child) og Jambox.

Android-konsollen understøtter ikke Google Play Store, hvor der ellers er mere end en halv million apps. Alle spil til Ouya skal distribueres over firmaets egen platform, hvor 30 pct. af omsætningen går til selskabet bag.

Til gengæld skulle der være understøttelse for mediecenter-programmer som XBMC og Plex, og firmaet har også lovet, at konsollen kan bruges sammen med den populære streaming-tjeneste Onlive.

Tolv Kickstarter-brugere har doneret 55.000 kroner hver til projektet, og de kan nu se frem til at modtage en konsol med deres brugernavn indgraveret og en personlig invitation til en stor launch-fest i San Francisco.

Der er mange nyheder på konsol-fronten i år. Sony ventes at præsentere sin efterfølger til PlayStation 3 på et stort event den 20. februar, og Microsoft kommer sandsynligvis også med en ny Xbox i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?