Artikel top billede

Kulde-angreb knækker hukommelsen i Android-telefoner

Tyske forskere har opdaget, at data kan hentes ud af hukommelsen på en låst Android-telefon ved at sænke temperaturen.

Ny forskning viser, at den normale pin-kode eller det mønster, der skal tegnes på skærmen for at låse telefonen op, slet ikke er nok til at beskytte dine følsomme data på telefonen. Tyveknægten skal blot placere telefonen i fryseren i en times tid for at få adgang til hukommelsen. Det skriver Forbes.

To forskere fra Erlangen-universitetet i Tyskland har demonstreret, at man kan bruge et såkaldt "cold boot attack" til at læse data på en Samsung Galaxy Nexus smartphone med den seneste version af Android. Det fungerer også, selv om telefonen er beskyttet med en pin-kode og et krypteret lagermedie.

Forskerne kalder deres teknik for FROST (Forensic Recovery of Scrambled Telephones). De har sænket temperaturen ned til -15 grader og så hurtigt genstartet telefonen. Herefter kunne de læse data fra hukommelsen - herunder billeder, mails og web-historik - og hente den nøgle, der skulle bruges til at låse op for det krypterede lager.

Allerede i 2008 blev det demonstreret, at et lignende angreb kunne gennemføres på pc'er, men denne metode er ikke tidligere brugt til mobile enheder. Tricket udnytter det fænomen, at informationerne bevares i et kort øjeblik i hukommelsen, selv når strømmen er slukket.

"RAM mister ikke sit indhold med det samme. Hvis temperaturen er 30 grader, forsvinder det i løbet af et eller to sekunder. Men hvis du køler telefonen ned, bliver indholdet tabt på fem eller seks sekunder. Det giver os nok tid til at genstarte telefonen og få adgang til hukommelsen," forklarer forskeren Tilo Müller.

De har udløst et såkaldt "fast boot" ved at fjerne batteriet og sætte det i igen, samtidig med at power- og volume-knapperne holdes nede. Det tager kun et halvt sekund, og herefter kan hele indholdet af hukommelsen overføres over en usb-forbindelse.

De fleste smartphones bliver kun meget sjældent slukket eller genstartet, og det betyder, at der kan ligge mange følsomme data i hukommelsen. Derfor er det også meget svært at beskytte sig mod denne form for angreb, som dog kræver, at angriberen har fysisk adgang til telefonen.

En uddybende beskrivelse af FROST-angrebet med mange billeder findes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.