Artikel top billede

Skynd dig: Nu skal du opdatere Adobe Reader

Adobe har lukket et meget alvorligt sikkerhedshul i pdf-læseren Reader, der ligger på næsten alle computere.

Så er det igen tid til at hasteopdatere sine pc-programmer. Denne gang er det Adobe Reader og Acrobat, som indeholder et meget alvorligt sikkerhedshul, der blev opdaget i sidste uge. Den populære pdf-læser ligger på næsten alle computere.

Hackere kan udnytte sikkerhedshullet til at overtage kontrollen over computeren ved at sende et manipuleret pdf-dokument. Det er ikke kun teori. De første angreb med manipulerede pdf-filer i mails er allerede opdaget. Hvis brugeren åbner den vedhæftede fil, er skaden allerede sket.

Adobe anbefaler nu, at alle brugere bør opdatere softwaren. Det gælder både under Windows, Mac OS X og Linux.

For alle brugere med version 11.0.01 gælder det, at man kan nøjes med at installere en mindre opdateringspakke. Adobe Reader bliver så opdateret til version 11.0.02 under Windows og Mac OS X. På Linux hedder versionsnummeret 9.5.4.

Hvis man har en ældre version, anbefales det at opgradere til den nyeste udgave. Her skal man huske at markere, hvorvidt installations-programmet også skal overføre ekstra-software som Chrome og McAfee.

Mange softwareudbydere bruger de hyppige opdateringer til at levere crapware og andet uønsket software til brugernes computere.

Adobe Reader indeholder også en automatisk opdaterings-funktion, som kan indstilles til at downloade de seneste programændringer med regelmæssige mellemrum. Desuden kan man aktivere "udvidet sikkerhed", hvor filerne fra nettet behandles mere restriktivt.

Det er kun to uger siden, at Adobe måtte rykke ud med en hurtig opdatering til et sikkerhedshul i sin Flash-software.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere