Artikel top billede

SKI affejer IBM-bombe: Vi har en god aftale

Det offentlige indkøbsfællesskab SKI afviser at forholde sig til IBM's trussel om at blokere for ny softwareaftale.

Staten og Kommunernes IndkøbsService (SKI) vil ikke fortælle, hvad man har tænkt sig at gøre, hvis en ny indkøbsaftale for IBM-software viser sig at være ubrugelig.

Indkøbsaftalen, der træder i kraft 1. april og løber de næste fire år, omfatter IBM-kombatibel standardsoftware. Men SKI har i aftalen stillet krav om mere lempelige licensvilkår for de offentlige kunder. IBM fastholder imidlertid, at man vil håndhæve sine oprindelige licensregler uanset indholdet i SKI-aftalen.

Udbudschef Christian Lunding fra SKI ønsker ikke at kommentere sagen. I en mail til Channelworld skriver han:

"Vi kommenterer af princip ikke på enkeltleverandører i medierne, men vi kan oplyse, at der ikke er kommet noget frem, som ændrer vores syn på, at der er tale om en god og attraktiv aftale. Og vi kan også oplyse, omkring licensvilkår, at SKI er sat i verden for primært at varetage det offentliges interesser," lyder det fra Christian Lunding, som fortsætter:

"For SKI står derfor tilbage, at vi har fået skabt nogle gode og ensartede vilkår for vores offentlige brugere på et område, hvor der efter vores og kundernes vurdering var behov for regulering. Og det samtidig med at der er opnået en model, hvor en lang række store og velkendte leverandører er med, og vi er naturligvis i god dialog med de tildelte leverandører om at få aftalen implementeret overfor de offentlige kunder."

Christian Lunding peger samtidig på, at den omstridte softwareaftale også omfatter produkter fra op mod 50 andre softwareproducenter, som leverer IBM-kombatibel software.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere