Artikel top billede

SKI affejer IBM-bombe: Vi har en god aftale

Det offentlige indkøbsfællesskab SKI afviser at forholde sig til IBM's trussel om at blokere for ny softwareaftale.

Staten og Kommunernes IndkøbsService (SKI) vil ikke fortælle, hvad man har tænkt sig at gøre, hvis en ny indkøbsaftale for IBM-software viser sig at være ubrugelig.

Indkøbsaftalen, der træder i kraft 1. april og løber de næste fire år, omfatter IBM-kombatibel standardsoftware. Men SKI har i aftalen stillet krav om mere lempelige licensvilkår for de offentlige kunder. IBM fastholder imidlertid, at man vil håndhæve sine oprindelige licensregler uanset indholdet i SKI-aftalen.

Udbudschef Christian Lunding fra SKI ønsker ikke at kommentere sagen. I en mail til Channelworld skriver han:

"Vi kommenterer af princip ikke på enkeltleverandører i medierne, men vi kan oplyse, at der ikke er kommet noget frem, som ændrer vores syn på, at der er tale om en god og attraktiv aftale. Og vi kan også oplyse, omkring licensvilkår, at SKI er sat i verden for primært at varetage det offentliges interesser," lyder det fra Christian Lunding, som fortsætter:

"For SKI står derfor tilbage, at vi har fået skabt nogle gode og ensartede vilkår for vores offentlige brugere på et område, hvor der efter vores og kundernes vurdering var behov for regulering. Og det samtidig med at der er opnået en model, hvor en lang række store og velkendte leverandører er med, og vi er naturligvis i god dialog med de tildelte leverandører om at få aftalen implementeret overfor de offentlige kunder."

Christian Lunding peger samtidig på, at den omstridte softwareaftale også omfatter produkter fra op mod 50 andre softwareproducenter, som leverer IBM-kombatibel software.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.