Artikel top billede

SKI affejer IBM-bombe: Vi har en god aftale

Det offentlige indkøbsfællesskab SKI afviser at forholde sig til IBM's trussel om at blokere for ny softwareaftale.

Staten og Kommunernes IndkøbsService (SKI) vil ikke fortælle, hvad man har tænkt sig at gøre, hvis en ny indkøbsaftale for IBM-software viser sig at være ubrugelig.

Indkøbsaftalen, der træder i kraft 1. april og løber de næste fire år, omfatter IBM-kombatibel standardsoftware. Men SKI har i aftalen stillet krav om mere lempelige licensvilkår for de offentlige kunder. IBM fastholder imidlertid, at man vil håndhæve sine oprindelige licensregler uanset indholdet i SKI-aftalen.

Udbudschef Christian Lunding fra SKI ønsker ikke at kommentere sagen. I en mail til Channelworld skriver han:

"Vi kommenterer af princip ikke på enkeltleverandører i medierne, men vi kan oplyse, at der ikke er kommet noget frem, som ændrer vores syn på, at der er tale om en god og attraktiv aftale. Og vi kan også oplyse, omkring licensvilkår, at SKI er sat i verden for primært at varetage det offentliges interesser," lyder det fra Christian Lunding, som fortsætter:

"For SKI står derfor tilbage, at vi har fået skabt nogle gode og ensartede vilkår for vores offentlige brugere på et område, hvor der efter vores og kundernes vurdering var behov for regulering. Og det samtidig med at der er opnået en model, hvor en lang række store og velkendte leverandører er med, og vi er naturligvis i god dialog med de tildelte leverandører om at få aftalen implementeret overfor de offentlige kunder."

Christian Lunding peger samtidig på, at den omstridte softwareaftale også omfatter produkter fra op mod 50 andre softwareproducenter, som leverer IBM-kombatibel software.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere