Husk jakken: Det er hundekoldt hos Facebook

Den lave temperatur skal gøre Zuckerbergs tropper mere produktive - men resultatet kan være det modsatte.

Der er koldt på toppen hos internet-giganten Facebook, hvor firmastifter Mark Zuckerberg har besluttet at holde temperaturen på kølige 15 grader i sine kontorer. Det afslører Facebook-topkvinden Sheryl Sandberg i sin nye bog "Lean In", som tegner et overraskende billede af livet hos verdens største sociale netværk.

Den lave temperatur forklarer også, hvorfor man kan se jakker hænge på stolene på mange af billederne fra Facebooks kontorer. Sheryl Sandberg fortæller om Facebook-kulturen i et interview med The Times.

Der er mange paradokser: Selskabet giver gratis mad til alle medarbejdere døgnet rundt, men forventer også at de skal tilbringe lange arbejdsdage på kontoret. Sandberg tager selv hjem tidligt for at være sammen med sine børn.

Ifølge The Guardian er det uklart, hvorfor Mark Zuckerberg har besluttet at sænke temperaturen til under normal stuetemperatur. Forklaringen kan være, at det skal gøre medarbejderne mere produktive og holde dem vågne. Men det kan også skyldes, at Facebook ganske enkelt ønsker at spare på varmen.  

En ting er sikkert: Det er koldt hos Facebook. I Danmark anbefaler Arbejdstilsynet, at temperaturen skal ligge mellem 20 og 22 grader. Reglerne siger, at temperaturen ved kontorarbejde normalt ikke må falde til under 18 grader. Det er altså for koldt hos Facebook.

The Guardian citerer flere undersøgelser, som viser, at produktiviteten topper omkring 22 grader. Så Mark Zuckerberg tager altså fejl, hvis han tror, at hans ansatte arbejder bedre under kølige forhold.

Sheryl Sandberg er en af de få kvindelige topchefer i it-branchen, og hendes nye bog og den tilhørende kampagne er netop et opråb til kvinder om at kæmpe mod kønsdiskrimering.

Men historien om det kolde kontor bliver set som et bevis for, at Facebook er kvinde-fjendsk.

"Facebooks kontorer er for kolde til kvinder," skriver The Globe and Mail, der sammenligner beslutningen om at sænke temperaturen på kontoret med Yahoos kontroversielle forbud mod hjemmearbejde.

Dén beslutning kom fra en anden kvindelig topchef, Marissa Mayer, der ligesom Sandberg har en fortid hos Google.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Aldrig før har så mange unge ansøgt en it-uddannelse på Københavns Universitet: "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet"
Datalogisk Institut på Københavns Universitet har sat en ny rekord, når det kommer til antallet af ansøgere til instituttets tre it-uddannelser, der i år stiger med 15 procent. "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet," lyder det fra institutleder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.