Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Husk jakken: Det er hundekoldt hos Facebook

Den lave temperatur skal gøre Zuckerbergs tropper mere produktive - men resultatet kan være det modsatte.

Der er koldt på toppen hos internet-giganten Facebook, hvor firmastifter Mark Zuckerberg har besluttet at holde temperaturen på kølige 15 grader i sine kontorer. Det afslører Facebook-topkvinden Sheryl Sandberg i sin nye bog "Lean In", som tegner et overraskende billede af livet hos verdens største sociale netværk.

Den lave temperatur forklarer også, hvorfor man kan se jakker hænge på stolene på mange af billederne fra Facebooks kontorer. Sheryl Sandberg fortæller om Facebook-kulturen i et interview med The Times.

Der er mange paradokser: Selskabet giver gratis mad til alle medarbejdere døgnet rundt, men forventer også at de skal tilbringe lange arbejdsdage på kontoret. Sandberg tager selv hjem tidligt for at være sammen med sine børn.

Ifølge The Guardian er det uklart, hvorfor Mark Zuckerberg har besluttet at sænke temperaturen til under normal stuetemperatur. Forklaringen kan være, at det skal gøre medarbejderne mere produktive og holde dem vågne. Men det kan også skyldes, at Facebook ganske enkelt ønsker at spare på varmen.  

En ting er sikkert: Det er koldt hos Facebook. I Danmark anbefaler Arbejdstilsynet, at temperaturen skal ligge mellem 20 og 22 grader. Reglerne siger, at temperaturen ved kontorarbejde normalt ikke må falde til under 18 grader. Det er altså for koldt hos Facebook.

The Guardian citerer flere undersøgelser, som viser, at produktiviteten topper omkring 22 grader. Så Mark Zuckerberg tager altså fejl, hvis han tror, at hans ansatte arbejder bedre under kølige forhold.

Sheryl Sandberg er en af de få kvindelige topchefer i it-branchen, og hendes nye bog og den tilhørende kampagne er netop et opråb til kvinder om at kæmpe mod kønsdiskrimering.

Men historien om det kolde kontor bliver set som et bevis for, at Facebook er kvinde-fjendsk.

"Facebooks kontorer er for kolde til kvinder," skriver The Globe and Mail, der sammenligner beslutningen om at sænke temperaturen på kontoret med Yahoos kontroversielle forbud mod hjemmearbejde.

Dén beslutning kom fra en anden kvindelig topchef, Marissa Mayer, der ligesom Sandberg har en fortid hos Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere