Artikel top billede

Husk jakken: Det er hundekoldt hos Facebook

Den lave temperatur skal gøre Zuckerbergs tropper mere produktive - men resultatet kan være det modsatte.

Der er koldt på toppen hos internet-giganten Facebook, hvor firmastifter Mark Zuckerberg har besluttet at holde temperaturen på kølige 15 grader i sine kontorer. Det afslører Facebook-topkvinden Sheryl Sandberg i sin nye bog "Lean In", som tegner et overraskende billede af livet hos verdens største sociale netværk.

Den lave temperatur forklarer også, hvorfor man kan se jakker hænge på stolene på mange af billederne fra Facebooks kontorer. Sheryl Sandberg fortæller om Facebook-kulturen i et interview med The Times.

Der er mange paradokser: Selskabet giver gratis mad til alle medarbejdere døgnet rundt, men forventer også at de skal tilbringe lange arbejdsdage på kontoret. Sandberg tager selv hjem tidligt for at være sammen med sine børn.

Ifølge The Guardian er det uklart, hvorfor Mark Zuckerberg har besluttet at sænke temperaturen til under normal stuetemperatur. Forklaringen kan være, at det skal gøre medarbejderne mere produktive og holde dem vågne. Men det kan også skyldes, at Facebook ganske enkelt ønsker at spare på varmen.  

En ting er sikkert: Det er koldt hos Facebook. I Danmark anbefaler Arbejdstilsynet, at temperaturen skal ligge mellem 20 og 22 grader. Reglerne siger, at temperaturen ved kontorarbejde normalt ikke må falde til under 18 grader. Det er altså for koldt hos Facebook.

The Guardian citerer flere undersøgelser, som viser, at produktiviteten topper omkring 22 grader. Så Mark Zuckerberg tager altså fejl, hvis han tror, at hans ansatte arbejder bedre under kølige forhold.

Sheryl Sandberg er en af de få kvindelige topchefer i it-branchen, og hendes nye bog og den tilhørende kampagne er netop et opråb til kvinder om at kæmpe mod kønsdiskrimering.

Men historien om det kolde kontor bliver set som et bevis for, at Facebook er kvinde-fjendsk.

"Facebooks kontorer er for kolde til kvinder," skriver The Globe and Mail, der sammenligner beslutningen om at sænke temperaturen på kontoret med Yahoos kontroversielle forbud mod hjemmearbejde.

Dén beslutning kom fra en anden kvindelig topchef, Marissa Mayer, der ligesom Sandberg har en fortid hos Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Stort dansk gennembrud i kvanteforskningen: Kan bane vejen for bedre kryptering og beskyttelse mod cyberangreb
Et gennembrud på Københavns Universitet kan skabe forbedrede muligheder for at udvikle nye kvantekryptografiske løsninger, der kan styrke datasikkerheden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.