Artikel top billede

Netflix dropper populært videoformat

Netflix skifter fra Microsofts Silverlight-teknologi til HTML5 i sin webversion. Dermed er det ikke længere nødvendigt at bruge et plugin for at afspille Netflix-video.

Der har tidligere været rygter om, at Microsoft ville opgive sin multimedie-teknologi Silverlight, og i sidste måned kunne softwarefirmaet fortælle, at supporten til den sidste version Silverlight 5 slutter i 2021. Der kommer sandsynligvis ikke flere versioner af Silverlight, og dermed er der nu otte år til at finde en erstatning. Hos Netflix har man allerede besluttet at udskifte Silverlight med HTML5-video. Det fortæller Netflix i et blogindlæg.

Netflix har brugt Microsofts Silverlight plugin til at levere videoindhold til Windows og Mac OS X computere siden 2008. Men der er flere problemer med plugins. For det første kræver det, at brugeren skal installere det pågældende plugin i browseren inden den første afspilning. Nogle brugere ser plugins som en mulig sikkerhedsrisiko - ikke uden grund - og fravælger dem helt.

Dernæst er det ikke alle browsere, der understøtter plugins. Det gælder blandt andet Safari på iOS og Internet Explorer i Metro-modus på Windows 8. Der kommer hele tiden nye begrænsninger for plugins i browserne, som også afspejler, at langt de fleste sikkerhedshuller efterhånden bliver fundet i plugins og ikke i selve browseren eller operativsystemet.

Samtidig er der tre projekter på vej i webkonsortiet W3C, som sammen skal sørge for, at video kan afspilles i høj kvalitet direkte i browseren uden plugins. Det er Media Source Extensions (MSE), Encrypted Media Extensions (EME) og Web Cryptography API (WebCrypto). De bliver beskrevet i detaljer i bloggen.

Med disse HTML5 teknologier er det blandt andet muligt at kontrollere download af lyd- og videoindhold direkte i JavaScript-kode. Netflix fortæller, at man også kan implementere sine algoritmer til "adaptive streaming" direkte i JavaScript. Disse algoritmer sørger for, at videokvaliteten tilpasses løbende til båndbredden.

Der er også fuld understøttelse for kryptering i dataoverførslen mellem JavaScript på brugerens computer og Netflix-serverne.

Det er funktioner, som tidligere har krævet plugins som Silverlight. Netflix fortæller, at man samarbejder med Google om at indbygge understøttelse for disse HTML 5 Premium Video Extensions i Chrome-browseren, og denne teknologi bliver allerede brugt i Samsungs ARM-baserede Chromebook.

En del af krypteringen er endnu ikke implementeret i Chrome, så der er stadig brug for et mindre plugin, men det bliver snart overflødigt. Netflix fortæller, at teknologien på et tidspunkt bliver understøttet i alle browsere, så man helt slipper for Silverlight.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?