Artikel top billede

Netflix dropper populært videoformat

Netflix skifter fra Microsofts Silverlight-teknologi til HTML5 i sin webversion. Dermed er det ikke længere nødvendigt at bruge et plugin for at afspille Netflix-video.

Der har tidligere været rygter om, at Microsoft ville opgive sin multimedie-teknologi Silverlight, og i sidste måned kunne softwarefirmaet fortælle, at supporten til den sidste version Silverlight 5 slutter i 2021. Der kommer sandsynligvis ikke flere versioner af Silverlight, og dermed er der nu otte år til at finde en erstatning. Hos Netflix har man allerede besluttet at udskifte Silverlight med HTML5-video. Det fortæller Netflix i et blogindlæg.

Netflix har brugt Microsofts Silverlight plugin til at levere videoindhold til Windows og Mac OS X computere siden 2008. Men der er flere problemer med plugins. For det første kræver det, at brugeren skal installere det pågældende plugin i browseren inden den første afspilning. Nogle brugere ser plugins som en mulig sikkerhedsrisiko - ikke uden grund - og fravælger dem helt.

Dernæst er det ikke alle browsere, der understøtter plugins. Det gælder blandt andet Safari på iOS og Internet Explorer i Metro-modus på Windows 8. Der kommer hele tiden nye begrænsninger for plugins i browserne, som også afspejler, at langt de fleste sikkerhedshuller efterhånden bliver fundet i plugins og ikke i selve browseren eller operativsystemet.

Samtidig er der tre projekter på vej i webkonsortiet W3C, som sammen skal sørge for, at video kan afspilles i høj kvalitet direkte i browseren uden plugins. Det er Media Source Extensions (MSE), Encrypted Media Extensions (EME) og Web Cryptography API (WebCrypto). De bliver beskrevet i detaljer i bloggen.

Med disse HTML5 teknologier er det blandt andet muligt at kontrollere download af lyd- og videoindhold direkte i JavaScript-kode. Netflix fortæller, at man også kan implementere sine algoritmer til "adaptive streaming" direkte i JavaScript. Disse algoritmer sørger for, at videokvaliteten tilpasses løbende til båndbredden.

Der er også fuld understøttelse for kryptering i dataoverførslen mellem JavaScript på brugerens computer og Netflix-serverne.

Det er funktioner, som tidligere har krævet plugins som Silverlight. Netflix fortæller, at man samarbejder med Google om at indbygge understøttelse for disse HTML 5 Premium Video Extensions i Chrome-browseren, og denne teknologi bliver allerede brugt i Samsungs ARM-baserede Chromebook.

En del af krypteringen er endnu ikke implementeret i Chrome, så der er stadig brug for et mindre plugin, men det bliver snart overflødigt. Netflix fortæller, at teknologien på et tidspunkt bliver understøttet i alle browsere, så man helt slipper for Silverlight.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere