Artikel top billede

Netflix dropper populært videoformat

Netflix skifter fra Microsofts Silverlight-teknologi til HTML5 i sin webversion. Dermed er det ikke længere nødvendigt at bruge et plugin for at afspille Netflix-video.

Der har tidligere været rygter om, at Microsoft ville opgive sin multimedie-teknologi Silverlight, og i sidste måned kunne softwarefirmaet fortælle, at supporten til den sidste version Silverlight 5 slutter i 2021. Der kommer sandsynligvis ikke flere versioner af Silverlight, og dermed er der nu otte år til at finde en erstatning. Hos Netflix har man allerede besluttet at udskifte Silverlight med HTML5-video. Det fortæller Netflix i et blogindlæg.

Netflix har brugt Microsofts Silverlight plugin til at levere videoindhold til Windows og Mac OS X computere siden 2008. Men der er flere problemer med plugins. For det første kræver det, at brugeren skal installere det pågældende plugin i browseren inden den første afspilning. Nogle brugere ser plugins som en mulig sikkerhedsrisiko - ikke uden grund - og fravælger dem helt.

Dernæst er det ikke alle browsere, der understøtter plugins. Det gælder blandt andet Safari på iOS og Internet Explorer i Metro-modus på Windows 8. Der kommer hele tiden nye begrænsninger for plugins i browserne, som også afspejler, at langt de fleste sikkerhedshuller efterhånden bliver fundet i plugins og ikke i selve browseren eller operativsystemet.

Samtidig er der tre projekter på vej i webkonsortiet W3C, som sammen skal sørge for, at video kan afspilles i høj kvalitet direkte i browseren uden plugins. Det er Media Source Extensions (MSE), Encrypted Media Extensions (EME) og Web Cryptography API (WebCrypto). De bliver beskrevet i detaljer i bloggen.

Med disse HTML5 teknologier er det blandt andet muligt at kontrollere download af lyd- og videoindhold direkte i JavaScript-kode. Netflix fortæller, at man også kan implementere sine algoritmer til "adaptive streaming" direkte i JavaScript. Disse algoritmer sørger for, at videokvaliteten tilpasses løbende til båndbredden.

Der er også fuld understøttelse for kryptering i dataoverførslen mellem JavaScript på brugerens computer og Netflix-serverne.

Det er funktioner, som tidligere har krævet plugins som Silverlight. Netflix fortæller, at man samarbejder med Google om at indbygge understøttelse for disse HTML 5 Premium Video Extensions i Chrome-browseren, og denne teknologi bliver allerede brugt i Samsungs ARM-baserede Chromebook.

En del af krypteringen er endnu ikke implementeret i Chrome, så der er stadig brug for et mindre plugin, men det bliver snart overflødigt. Netflix fortæller, at teknologien på et tidspunkt bliver understøttet i alle browsere, så man helt slipper for Silverlight.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.