Artikel top billede

Spiludviklere snød pirater

To spiludviklere har selv spredt en piratkopi af deres eget spil. Men piraterne fik en lang næse.

Hvad sker der, når pirater henter en uautoriseret kopi af et computerspil, der netop handler om spiludvikling? Det kan næsten kun gå galt. De to spiludviklere Patrick og Daniel Klug har selv spredt en modificeret version af deres spil Game Dev Tycoon i nettets fildelingstjenester. Den usædvanlige aktion betegnes som et eksperiment og som en kritik af den udbredte piratkopiering af spil.

Det gik hurtigt med at få spredt spillet på fildelingstjenesterne. Allerede i det første døgn blev det hentet 3.100 gange. Til sammenligning var der kun 214 kunder, der betalte de otte dollar for betalings-udgaven af spillet.

I Game Dev Tycoon handler det netop om at opbygge et succesfuldt spilfirma. Men spiludviklerne har været så snedige, at de har indbygget en lille spærre i pirat-udgaven. Efter et par timer kommer en melding om, at spilfirmaet er ved at gå konkurs som følge af piratkopiering - og så slutter spillet kort tid efter.

I deres blog fortæller spiludviklerne om deres oplevelser med den (falske) piratversion af spillet. De morer sig over, at flere spillere har klaget i forskellige support-fora - selv om de har hentet spillet gratis på pirat-tjenesterne.

Spillerne undrer sig over, at det er umuligt at opbygge et succesfuldt spilfirma i simulationen uden at blive ramt af piratkopiering og gå konkurs. Måske uden at tænke på, at de selv har været skyld i præcis det samme i den virkelige verden.

"Mere end 93,6 procent af spillerne har stjålet spillet," lyder den nedenstående konklusion i bloggen.

"Som spiludvikler der har brugt mere end et år på at udvikle dette spil og ikke har fået løn endnu, har jeg mest af alt lyst til at græde. Jeg kan ikke tro, at otte dollar gør en stor forskel for de fleste af disse spillere, men det har stor betydning for vores fremtid," skriver Patrick Klug.

Trods de negative erfaringer med piratkopiering har spilfirmaet alligevel valgt at udgive sit spil uden DRM-beskyttelse. Det kan altså kopieres frit - hvis samvittigheden ellers tillader det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere