Artikel top billede

Spiludviklere snød pirater

To spiludviklere har selv spredt en piratkopi af deres eget spil. Men piraterne fik en lang næse.

Hvad sker der, når pirater henter en uautoriseret kopi af et computerspil, der netop handler om spiludvikling? Det kan næsten kun gå galt. De to spiludviklere Patrick og Daniel Klug har selv spredt en modificeret version af deres spil Game Dev Tycoon i nettets fildelingstjenester. Den usædvanlige aktion betegnes som et eksperiment og som en kritik af den udbredte piratkopiering af spil.

Det gik hurtigt med at få spredt spillet på fildelingstjenesterne. Allerede i det første døgn blev det hentet 3.100 gange. Til sammenligning var der kun 214 kunder, der betalte de otte dollar for betalings-udgaven af spillet.

I Game Dev Tycoon handler det netop om at opbygge et succesfuldt spilfirma. Men spiludviklerne har været så snedige, at de har indbygget en lille spærre i pirat-udgaven. Efter et par timer kommer en melding om, at spilfirmaet er ved at gå konkurs som følge af piratkopiering - og så slutter spillet kort tid efter.

I deres blog fortæller spiludviklerne om deres oplevelser med den (falske) piratversion af spillet. De morer sig over, at flere spillere har klaget i forskellige support-fora - selv om de har hentet spillet gratis på pirat-tjenesterne.

Spillerne undrer sig over, at det er umuligt at opbygge et succesfuldt spilfirma i simulationen uden at blive ramt af piratkopiering og gå konkurs. Måske uden at tænke på, at de selv har været skyld i præcis det samme i den virkelige verden.

"Mere end 93,6 procent af spillerne har stjålet spillet," lyder den nedenstående konklusion i bloggen.

"Som spiludvikler der har brugt mere end et år på at udvikle dette spil og ikke har fået løn endnu, har jeg mest af alt lyst til at græde. Jeg kan ikke tro, at otte dollar gør en stor forskel for de fleste af disse spillere, men det har stor betydning for vores fremtid," skriver Patrick Klug.

Trods de negative erfaringer med piratkopiering har spilfirmaet alligevel valgt at udgive sit spil uden DRM-beskyttelse. Det kan altså kopieres frit - hvis samvittigheden ellers tillader det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.