Artikel top billede

Spiludviklere snød pirater

To spiludviklere har selv spredt en piratkopi af deres eget spil. Men piraterne fik en lang næse.

Hvad sker der, når pirater henter en uautoriseret kopi af et computerspil, der netop handler om spiludvikling? Det kan næsten kun gå galt. De to spiludviklere Patrick og Daniel Klug har selv spredt en modificeret version af deres spil Game Dev Tycoon i nettets fildelingstjenester. Den usædvanlige aktion betegnes som et eksperiment og som en kritik af den udbredte piratkopiering af spil.

Det gik hurtigt med at få spredt spillet på fildelingstjenesterne. Allerede i det første døgn blev det hentet 3.100 gange. Til sammenligning var der kun 214 kunder, der betalte de otte dollar for betalings-udgaven af spillet.

I Game Dev Tycoon handler det netop om at opbygge et succesfuldt spilfirma. Men spiludviklerne har været så snedige, at de har indbygget en lille spærre i pirat-udgaven. Efter et par timer kommer en melding om, at spilfirmaet er ved at gå konkurs som følge af piratkopiering - og så slutter spillet kort tid efter.

I deres blog fortæller spiludviklerne om deres oplevelser med den (falske) piratversion af spillet. De morer sig over, at flere spillere har klaget i forskellige support-fora - selv om de har hentet spillet gratis på pirat-tjenesterne.

Spillerne undrer sig over, at det er umuligt at opbygge et succesfuldt spilfirma i simulationen uden at blive ramt af piratkopiering og gå konkurs. Måske uden at tænke på, at de selv har været skyld i præcis det samme i den virkelige verden.

"Mere end 93,6 procent af spillerne har stjålet spillet," lyder den nedenstående konklusion i bloggen.

"Som spiludvikler der har brugt mere end et år på at udvikle dette spil og ikke har fået løn endnu, har jeg mest af alt lyst til at græde. Jeg kan ikke tro, at otte dollar gør en stor forskel for de fleste af disse spillere, men det har stor betydning for vores fremtid," skriver Patrick Klug.

Trods de negative erfaringer med piratkopiering har spilfirmaet alligevel valgt at udgive sit spil uden DRM-beskyttelse. Det kan altså kopieres frit - hvis samvittigheden ellers tillader det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere