Artikel top billede

Facebook stopper digital russisk roulette

En ny Facebook-app afgør helt tilfældigt, om din profil skal slettes eller ej.

Den nye app Social Roulette fik en meget begrænset levetid. Allerede efter få timer blev den digitale version af russisk roulette slettet fra Facebook. Når du spiller Social Roulette, har du 1-ud-af-6 chance for at få slettet din Facebook-profil sammen med alle billeder, statusopdateringer og andet indhold, som måtte ligge på din profil.

"Alle tænker på at slette deres konto på et tidspunkt. Det er en helt normal reaktion til det digitale livs pres. Er det tid til at prøve noget nyt? Leder du efter muligheden for at starte på en frisk? Eller ønsker du bare lidt nervepirring? Så er det måske tid til at spille Social Roulette," lyder beskrivelsen på hjemmesiden.

Hvis du spiller Social Roulette og "overlever", bliver din tidslinje på Facebook opdateret med følgende ildevarslende besked: "I just played Social Roulette and survived".

Det tog kun fire timer for Jonas Lund, Jonas Jongeja og Kyle McDonald at bygge den nye app, og den havde omtrent samme levetid.

"Projektet blev skabt på fire timer, og der gik fire timer efter lanceringen, inden Facebook svarede igen ved at blokere API-nøglen og begrænse vores mulighed for at skabe Facebook-applikationer. App'en blev sortlistet af et automatisk system for at "skabe en negativ brugeroplevelse", fortæller McDonald til Techcrunch.

Facebook har også protesteret over logoet, som viser et Facebook-ikon i en seksløber. Social Roulette sælger også T-shirts med sit omstridte logo.

Det sociale netværk vil ikke selv kommentere, hvorfor man har valgt at blokere for Social Roulette, men Facebook henviser til, at man slår ned på alle apps, der krænker tjenestens vilkår.

Det kan være en henvisning til, at Social Roulette omgår den normale funktion til deaktivering af en konto på Facebook, som skal gøre det muligt at genåbne sin konto på et senere tidspunkt uden at miste indhold eller venner.

Social Roulette forventer, at man kan finde en løsning og genetablere sin app inden for kort tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere