Artikel top billede

Facebook stopper digital russisk roulette

En ny Facebook-app afgør helt tilfældigt, om din profil skal slettes eller ej.

Den nye app Social Roulette fik en meget begrænset levetid. Allerede efter få timer blev den digitale version af russisk roulette slettet fra Facebook. Når du spiller Social Roulette, har du 1-ud-af-6 chance for at få slettet din Facebook-profil sammen med alle billeder, statusopdateringer og andet indhold, som måtte ligge på din profil.

"Alle tænker på at slette deres konto på et tidspunkt. Det er en helt normal reaktion til det digitale livs pres. Er det tid til at prøve noget nyt? Leder du efter muligheden for at starte på en frisk? Eller ønsker du bare lidt nervepirring? Så er det måske tid til at spille Social Roulette," lyder beskrivelsen på hjemmesiden.

Hvis du spiller Social Roulette og "overlever", bliver din tidslinje på Facebook opdateret med følgende ildevarslende besked: "I just played Social Roulette and survived".

Det tog kun fire timer for Jonas Lund, Jonas Jongeja og Kyle McDonald at bygge den nye app, og den havde omtrent samme levetid.

"Projektet blev skabt på fire timer, og der gik fire timer efter lanceringen, inden Facebook svarede igen ved at blokere API-nøglen og begrænse vores mulighed for at skabe Facebook-applikationer. App'en blev sortlistet af et automatisk system for at "skabe en negativ brugeroplevelse", fortæller McDonald til Techcrunch.

Facebook har også protesteret over logoet, som viser et Facebook-ikon i en seksløber. Social Roulette sælger også T-shirts med sit omstridte logo.

Det sociale netværk vil ikke selv kommentere, hvorfor man har valgt at blokere for Social Roulette, men Facebook henviser til, at man slår ned på alle apps, der krænker tjenestens vilkår.

Det kan være en henvisning til, at Social Roulette omgår den normale funktion til deaktivering af en konto på Facebook, som skal gøre det muligt at genåbne sin konto på et senere tidspunkt uden at miste indhold eller venner.

Social Roulette forventer, at man kan finde en løsning og genetablere sin app inden for kort tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.