Artikel top billede

Ejendomsmægler: Derfor er det vigtigt at bruge Google+

Ejendomsmæglerkæden RobinHus er på Google+. Det giver karma - og salg.

"Helt grundlæggende kan man ikke vælge, om man vil være på sociale medier. For det er man allerede, i den forstand at folk snakker om én derude - så det er mere et spørgsmål, om man vil være med i samtalen".

Sådan siger Torben Andersen, direktør hos RobinHus, der har en klar strategi om at bruge sociale medier.

Ikke mindst Google+, der ellers bliver udskældt for at være en spøgelsesby på nettet.

"Vi er til stede på de fleste sociale medier med forskellig intensitet. Men især på Facebook, Twitter, Google+ og Pinterest. Og i den sammenhæng er Google+ i absolutte tal en af de mindre. Men vi mener, at det er vigtigt at være der, hvor kunder er, og ikke mindst gøre sig nogle erfaringer, mens det stadig er under opbygning. Og så synes jeg faktisk, at vi ser en stigende aktivitet på Google+ - også i Danmark," siger Torben Andersen.

RobinHus' store engagement skyldes, at direktøren ser det som en forlængelse af firmaets grundtanke om at gøre sælgerne i stand til at sælge deres egne boliger.

"Vi bruger også de sociale medier, fordi vi gerne vil opfordre vores kunder til at bruge deres sociale netværk. Det er en måde til også at få dem til at dele deres boligopslag og få deres netværk til at være medspillere i salget," forklarer Torben Andersen.

Man finder RobinHus på Google+ her.

Ikke kun for at hente søgemaskinejuice

Det er ikke nogen hemmelighed, at en tilstedeværelse på Google+ har den fordel, at det kan give firmaer en bedre eller mere synlig placering i søgeresultaterne. Men det er ikke RobinHus' argument for at bruge kræfter på Google+.

"Reglen for sociale medier er, at man bliver nødt til at være til stede på brugernes præmisser. Det er klart, at sammenkædningen mellem Google+ og placeringen i søgeresultaterne er et stærkt argument. Men det bliver et problem, hvis firmaerne kun tænker på det, for så optimerer de kun til søgemaskinen og ikke de mennesker, man trækker derovre. Og så ender man med at give et kedeligt indtryk af sin virksomhed," mener Torben Andersen.

Men det store spørgsmål er, om det økonomisk kan betale sig at bruge kræfter på Google+?

"Vi tracker, alt hvad vi kan. Og i forhold til at skabe trafik er der ingen tvivl om, at Facebook er det største "dyr" i forhold til volumen. Engagementet på de andre medier kan man kalde markedsføring, men især kundeservice. Det har altid været muligt at ringe til os. Og det samme skal være muligt på de sociale medier. Hvis man skriver til os, skal man have et svar," siger Torben Andersen.

Han synes, at der er mange fællestræk mellem Facebook og Google+. Brugerne bruger begge medier til at dele deres boliger. Men Google+ adskiller sig positivt, når det kommer til RobinHus' mulighed for at blande sig i debatter.

"Google+ bruger vi til at finde folk, der snakker om de emner, der er relevante for os. Vi stødte for eksempel på en, der forsøgte at sælge sit hus selv, og som havde lavet en hjemmeside til det. Der gik vi ind og gav ham nogle anbefalinger, som han ikke lige havde tænkt på. Det er nemmere at indgå i den slags samtaler på Google+, for på Facebook er det svært at søge, og mange har også lukkede profiler," fortæller Torben Andersen.

"Derfor er det også en balancegang. Men kan selvfølgelig ikke gå ind og lave salgs-opdateringer på alles profiler. Men man kan deltage i samtalerne og dele folks opdateringer. Det kan skabe noget socialt karma, som måske skinner tilbage på os på et tidspunkt," siger Torben Andersen.

Besøg RobinHus' side på Pinterest her. Man kan finde hjælp til at kæde Google+-profil og hjemmeside sammen her.

LÆS OGSÅ:

Sådan kommer din webbutik til tops i Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.