59-årig it-mand: Sådan er det at miste sit it-job

Det er aldrig sjovt at sige farvel til sit faste job, ryge på porten og pludselig få stemplet: ledig. Men hvad gør du, når du ikke bare kan få et job med det samme, selv om du har 40 års it-erfaring?

Efter en karriere på næsten 40 år indenfor it-branchen stod Mogens Roth pludselig uden det faste job som it-projektleder og prøvede for første gang at være jobsøgende. 

"Jeg keder mig bestemt ikke, men jeg synes nu, at et job indenfor it-branchen ville passe mig bedre. Jeg vil helst selv bestemme, hvornår jeg ikke vil være på arbejdsmarkedet længere - i stedet for at blive tvunget ledig," siger han.

Fyringen var ikke den største overraskelse, for der havde igennem en længere periode været besparelser i den virksomhed, hvor han arbejde. 

Og selvom han gerne vil tilbage på arbjedsmarkedet, så gav det også tid til andre ting i hans liv. 

"Timing er aldrig ok, når det drejer sig om fyring; men når det nu endelig skulle være, var det fint at blive fritstillet, og på den måde kunne gøre noget ekstra for et nært familiemedlem med et længere sygdomsforløb og give børnebørnene lidt ekstra opmærksomhed, uden at det hele skulle gå op i det rene dagpleje-bedstefar. Derudover valgte min kone og jeg at tage på en længere tur 'down under' til Australien og New Zealand, som er noget, vi altid har ønsket os." 

Godt på vej mod de 60 år
Mogens Roth er godt på vej mod de 60 år og har arbejdet med it siden 1970'erne, dengang det hed hulkort og EDB.

Sidste år valgte Mogens Roth's arbejdsplads, Convatec, den virksomhed hvor han havde været ansat i over 25 år, at nedlægge hele den danske it-afdeling.

Convatec er specialiseret indenfor medicinalt udstyr, og Mogens Roth havde været med i over 25 år - alle år i it-afdelingen - lige fra det i begyndelsen hed Pharma Plast, derefter tog navnet Maersk Medical, hvorefter virksomheden blev frasolgt til Nordic Capital og skiftede navn til først Unomedical og nu hedder Convatec. 

Det blev blandt andet til arbejde med ERP-systemer som Aspect4, Movex og SAP, design og konfiguration af BI-systemer, it-undervisning og generel projektledelse - meget af dette arbejde udført internationelt i lande som UK, Italien, Slovakiet, Belarus og USA.  

Nu skal jeg tilbage på arbejdsmarkedet
Efter fyringen havde bundfældet sig, var det på tide at trække i arbejdstøjet. Nu skulle han tilbage på arbejdsmarkedet. 

"Jeg søgte i begyndelsen forskellige faste projektleder-stillinger. Men jeg har jo hurtigt måtte sande, at det ikke er helt så nemt, når man er i min alder, og fødselsattesten er blevet gulnet i kanten. Derfor valgte jeg en anden strategi," forklarer han.

Det blev freelance-vejen, for som Mogens Roth siger det, så betyder alder meget mindre i den sammenhæng.

"Her kan man jo blive ansat i en kortere eller længere periode, og hverken ansat eller arbejdsgiver er forpligtiget udover den aftalte periode, samt at der bliver fokuseret mere på freelance-medarbejderens erfaring og profil end alder," siger Mogens Roth.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.