Telmore-stifter overvejer at åbne netbank

Frank Rasmussen, som netop har solgt mobilselskabet Telmore til TDC, går med planer om at åbne Danmarks billigste netbank, der samtidig skal drive e-handel med fordelagtige priser.

Stifteren af mobilselskabet Telmore, Frank Rasmussen, letter i Berlingske Tidende lidt på låget for, hvilke planer han har for fremtiden.

Frank Rasmussen forlod Telmore, efter TDC købte hele discountselskabet, og han står den næste måned til rådighed for den nye direktør, Allan Christiansen.

Derefter er han klar til at kaste sig over sit nye projekt, en netbank til danskerne, som også skal drive e-handel for kunderne.

Endnu er det projekt kun på planlægningsstadiet, og der skal bruges mellem 50 og 100 millioner kroner på at få det i luften. De penge har Frank Rasmussen ikke tænkt sig at lægge på bordet alle sammen, selv om hans egen andel af Telmore-aktierne indbragte ham 55 millioner kroner fra TDC.

Frank Rasmussen var i forvejen en velhavende mand, efter han i 1999 solgte internetudbyderen Image Scandanivia til World Online, som siden blev overtaget af Tiscali.

I begge sine virksomheder har han blandt andet lænet sig op af taiwanske dr. Chu, manden bag netværksproducenten Zyxel, hvis produkter Frank Rasmussen startede med at importere. Dr. Chu har tjent styrtende på både Telmore og Image Scandinavia, og han skal også være med, hvis netbanken skal i luften.

- Jeg tror, at der ligger et stort marked for en netbaseret bank kombineret med en omfattende e-handelsplads. Ideen er at lade danskerne indskyde penge til markedets bedste rente og så give dem store rabatter ved køb af produkter, som vi stiller til rådighed på sitet, fortæller Frank Rasmussen til Berlingske Tidende.

Han tilføjer, at når e-handel med varer ikke er slået igennem i Danmark, så skyldes det efter hans mening, at ingen har "taget seriøse skridt", som han udtrykker det.

Frank Rasmussen vil minimere risikoen på banken ved ikke at tilbyde kunderne at låne penge, og han ser store ligheder mellem banksektoren og telebranchen.

Over for Berlingske Tidende påpeger han, at teleselskaberne var længe om at reagere på Telmores discountkoncept med at sælge taletid på internet.

- Det samme vil man kunne se i bankbranchen. De er så store, at de kun vil kunne reagere sent på ny konkurrence fra sådan en som mig, siger Frank Rasmussen til avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere