Artikel top billede

13 fantasifulde ansøgninger: Sådan bruger du nettet til at få et job

Brug nettet og fantasien, når du søger job. Her er 13 danske og internationale eksempler.

Rap din ansøgning

Hvordan skiller man sig ud i bunken af ansøgninger, som de fleste jobopslag resulterer i?

Man bruger selvfølgelig de evner, som man forventer at blive ansat på - og en stor portion fantasi.

Her på siderne har vi samlet vellykkede eksempler på ansøgninger og cv'er, der afviger fra den traditionelle model med to stykker A4-papir.

Ansøgning i ren kode

Mange ansættelser sker i dag via netværk. En anden tendens er, at man ikke længere bliver ansat på fine referencer fra sine tidligere chefer - men på sine evner og det man har udrettet.

Derfor er det helt naturligt at skilte lidt med sin kunnen.

Det gjorde Rune Grønkjær for nogle år siden, hvor han lavede et digitalt cv i javascript. (Se skærmbillede her på siden). Et jQuery-plugin skriver cv'et ud i en HTML-template. Ansøgningen ligger stadig på hans blog.

Kommunikatør og social medie-jonglør Jonas Juhler Hansen fremviser også sine evner på nettet. Her er der tale om klar og humoristisk kommunikation i form af en Powerpoint-præsentation, der ellers er berygtet for at være hjemsted for netop buzzword og bullshit-bingo.

Se cv'et på Slideshare eller klik selv gennem Powerpoint-præsentationen her:

Svenske Kalle, der gerne ville finde job på et pr-bureau, har godt nok lavet et traditionelt cv, men det er denne video, der har sikret ham mest omtale.

En rap hvor han med rim - og uden jantelov - lovpriser sine egne evner.

Grafiker pakket i plastik

Louise Rose ville gerne have et job hos bureauet Komfo, der især er kendt for Facebook-marketing.

I den kontekst er det selvfølgelig naturligt at lave sin egen kampagne på netop Facebook.

Vi har også berettet om Sebastian Christensen, der forsøger at fange sin kommende chefs opmærksomhed via Facebook-annoncer.

Og når man søger job hos LEGO, er det selvfølgelig oplagt at bygge sin ansøgning...med LEGO-klodser.

Grafiker uden udløbsdato

En fransk designer blev ansat efter at have kreeret en ansøgning, der ved første øjekast lignede et almindeligt opslag på Amazon.

Denne danske grafiker tog også sine grafiske evner i brug, da han konstruerede sin åbne ansøgning i form af en reklame. Med ham selv som et stykke kød.

Skriv din ansøgning med sne

En mere målrettet jobsøgning viste Oskar Nunan, der gerne ville ansættes af Wonderful Copenhagen.

Derfor lavede han hjemmesiden Dearwonderful-copenhagen.com, hvor han i tekst og animationer agiterer for, at det var ham, der skulle ansættes.

Inspirationen til den målrettede ansøgning kunne han have hentet hos Matthew Epstein, der for nogle år siden fik en del omtale med sin hjemmeside med den ligefremme URL: Googlepleasehire.me. En hjemmeside stramt designet efter Google egen designskabelon.

Ansøgning i sne

Danske Frederik Joen Nielsen søgte i år job inden for økonomi, men det var hans YouTube-video og hjemmelavede piano-hit, der fik folks øjne op for ham.

Selv om der er langt fra økonomisk markedsføring til popsange, så virkede fremgangsmetoden. Han blev ansat tidligere i år.

En anden gut gav også sin ansøgning lidt melodi ved at komponere den i Spotify. Sangtitlerne på denne spilleliste udgør introduktionen til hans ansøgning.

I 2010 gjorde Kent Riddersholm Nielsen sig ekstra ihærdig for at kapre opmærksomheden hos det århusianske bureau Recommended. Simpelthen ved at skrive sin korte ansøgning i sneen på parkeringspladsen foran bureauet.

Man kan også satse på, at ens kommende arbejdsgiver er forfængelig og på et tidspunkt google deres eget navn:


Og så er der den mere analoge tilgang - som dog også virkede:
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.