Artikel top billede

13 fantasifulde ansøgninger: Sådan bruger du nettet til at få et job

Brug nettet og fantasien, når du søger job. Her er 13 danske og internationale eksempler.

Rap din ansøgning

Hvordan skiller man sig ud i bunken af ansøgninger, som de fleste jobopslag resulterer i?

Man bruger selvfølgelig de evner, som man forventer at blive ansat på - og en stor portion fantasi.

Her på siderne har vi samlet vellykkede eksempler på ansøgninger og cv'er, der afviger fra den traditionelle model med to stykker A4-papir.

Ansøgning i ren kode

Mange ansættelser sker i dag via netværk. En anden tendens er, at man ikke længere bliver ansat på fine referencer fra sine tidligere chefer - men på sine evner og det man har udrettet.

Derfor er det helt naturligt at skilte lidt med sin kunnen.

Det gjorde Rune Grønkjær for nogle år siden, hvor han lavede et digitalt cv i javascript. (Se skærmbillede her på siden). Et jQuery-plugin skriver cv'et ud i en HTML-template. Ansøgningen ligger stadig på hans blog.

Kommunikatør og social medie-jonglør Jonas Juhler Hansen fremviser også sine evner på nettet. Her er der tale om klar og humoristisk kommunikation i form af en Powerpoint-præsentation, der ellers er berygtet for at være hjemsted for netop buzzword og bullshit-bingo.

Se cv'et på Slideshare eller klik selv gennem Powerpoint-præsentationen her:

Svenske Kalle, der gerne ville finde job på et pr-bureau, har godt nok lavet et traditionelt cv, men det er denne video, der har sikret ham mest omtale.

En rap hvor han med rim - og uden jantelov - lovpriser sine egne evner.

Grafiker pakket i plastik

Louise Rose ville gerne have et job hos bureauet Komfo, der især er kendt for Facebook-marketing.

I den kontekst er det selvfølgelig naturligt at lave sin egen kampagne på netop Facebook.

Vi har også berettet om Sebastian Christensen, der forsøger at fange sin kommende chefs opmærksomhed via Facebook-annoncer.

Og når man søger job hos LEGO, er det selvfølgelig oplagt at bygge sin ansøgning...med LEGO-klodser.

Grafiker uden udløbsdato

En fransk designer blev ansat efter at have kreeret en ansøgning, der ved første øjekast lignede et almindeligt opslag på Amazon.

Denne danske grafiker tog også sine grafiske evner i brug, da han konstruerede sin åbne ansøgning i form af en reklame. Med ham selv som et stykke kød.

Skriv din ansøgning med sne

En mere målrettet jobsøgning viste Oskar Nunan, der gerne ville ansættes af Wonderful Copenhagen.

Derfor lavede han hjemmesiden Dearwonderful-copenhagen.com, hvor han i tekst og animationer agiterer for, at det var ham, der skulle ansættes.

Inspirationen til den målrettede ansøgning kunne han have hentet hos Matthew Epstein, der for nogle år siden fik en del omtale med sin hjemmeside med den ligefremme URL: Googlepleasehire.me. En hjemmeside stramt designet efter Google egen designskabelon.

Ansøgning i sne

Danske Frederik Joen Nielsen søgte i år job inden for økonomi, men det var hans YouTube-video og hjemmelavede piano-hit, der fik folks øjne op for ham.

Selv om der er langt fra økonomisk markedsføring til popsange, så virkede fremgangsmetoden. Han blev ansat tidligere i år.

En anden gut gav også sin ansøgning lidt melodi ved at komponere den i Spotify. Sangtitlerne på denne spilleliste udgør introduktionen til hans ansøgning.

I 2010 gjorde Kent Riddersholm Nielsen sig ekstra ihærdig for at kapre opmærksomheden hos det århusianske bureau Recommended. Simpelthen ved at skrive sin korte ansøgning i sneen på parkeringspladsen foran bureauet.

Man kan også satse på, at ens kommende arbejdsgiver er forfængelig og på et tidspunkt google deres eget navn:


Og så er der den mere analoge tilgang - som dog også virkede:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere