Artikel top billede

Fem ting: Sådan kan Microsoft gøre Surface Pro bedre

Surface Pro tegner et billede af, hvordan fremtidens computer kommer til at være. Men der er plads til forbedring. Her er fem ting, som Microsoft bør ændre på Surface Pro 2.

Microsoft nye Surface Pro maskine er et overraskende positivt bekendtskab. 

Den er lille, den er kraftfuld på grund af sin Intel i5 processor, og så er den overraskende velbygget.

Overraskende fordi det er Microsofts første rigtige pc, et område som it-kæmpen traditionelt har overladt til sine partnere.

Du kan læse vore anmeldelse af Surface Pro her.

Desværre er maskinen ikke perfekt.

Så vi iler til med et par tips til Microsoft, som de bør fikse i Surface Pro 2.

1. Bedre batterilevetid

Akilleshælen for alle mobile enheder er batterilevetiden, specielt efter at iPad og de seneste generationer af ultrabooks har hævet standarden for, hvor længe du kan være borte fra stikkontakten. 

Alligevel har vi svært ved at få Surface Pro til at levere mere end fire til fem timers batterilevetid, og mens det er anstændigt for en bærbar computer, så er det ikke optimalt for en tablet. Og Surface Pro er et sted imellem. 

Heldigvis findes der en løsning. For Intel har netop sendt sin nye Haswell processor-linje på gaden, og den lover op til 50 procent bedre batterilevetid med uændret ydelse. 

Så Microsoft: Få gang i fabrikkerne og send en Surface Pro 2 med Haswell-processor ud i butikkerne, så vi kan nyde seks eller syv timers batterilevetid. 

Det vil øge maskinens brugsværdi betragteligt.

2. Giv os et tastatur

1.000 kroner. Det er prisen for at få et af de tastaturer, som Microsoft har designet specielt til Surface. 

De hedder Type og Touch Cover, og de følger ikke med, men skal tilkøbes, når det gælder Surface Pro. 

Det er en ærgerlig merudgift. 

Især da Microsoft i skrivende stund fører et særligt tilbud på den blodfattige lillebror Surface RT, hvor netop Type eller Touch Cover følger med (tilbud indtil 30. juni). 

Uden tastatur udnyttes Surface Pro på ingen måde optimalt, og det ville være rart, hvis det var en del af maskinen. 

Det er muligt at bruge sit eget tastatur, men hvis det ikke virker med Bluetooth, vil det optage pladsen i den ene USB-port, som maskinen er udstyret med. 

Derfor er Microsofts tastaturer som Type og Touch Cover oplagte - men prisen er alt for høj.

3. Giv os Office

Det er også irriterende, at Office ikke følger med Surface Pro. 

På den billige Surface RT er Microsofts kontorpakke installeret, men ikke på den dyre Pro-version. 

Det er tåbeligt, at Microsoft ikke har forsøgt at gøre sit professionelle produkt mere attraktivt med softwaregigantens egen kontorpakke. 

Microsoft kommer hurtigt til at minde om Joachim Von And, når der skal betales ekstra for Office på den nye version af Surface. 

Så smid en kopi af kontorpakken på Surface Pro 2. Hvor svært kan det være?

4. Et hul til pennen og bedre strømstik

Pennen er mægtigere end...fingrene. 

I hvert fald i nogle situationer, og der er sikkert en del, som vil sætte pris på den pen, som følger med Surface Pro. 

Desværre kan den alt for let blive væk.

Der er nemlig intet musehul, som pennen kan gemme sig i, når Surface Pro skal med på farten. 

På siden af maskinen er en parkeringsplads dog placeret, der via magneter holder pennen fast.

Det er dog en noget udsat position, og pladsen bruges også til opladning. Derfor skal pennen fjernes, før Surface Pro kan lades op. 

Det ville være praktisk med et bedre hvilested til pennen. 

Samtidig må Microsoft meget gerne forbedre strømstikket, der har meget svært ved at hæfte sig ordentligt fast.

Det foregår via magneter samme sted, som pennen også kan fastgøres. 

Desværre går stikket langt fra altid helt på plads. Det betyder, at det sidder fast takket være magneterne, men Surface Pro lades ikke op. Det er ret bittert at slæbe sin døde maskine med på farten i den tro, at den er fyldt med energi.

5. Bedre mobiloplevelse med 3G/4G

I den prisklasse, som Surface Pro ligger i, er det ikke for meget at forlange, at maskinen kan sluge et sim-kort og selv gå på nettet. 

Desværre virker Surface Pro kun med Wi-Fi, og man er derfor afhængig af at finde et hotspot eller koble op via sin telefon.

Det virker lidt bøvlet på en så dyr maskine, og når iPad kan - hvorfor kan Surface så ikke. 

Det ville være rart, hvis muligheden for 3G/4G var til stede på Surface Pro 2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.