Artikel top billede

Foto: Mikkel W. Nielsen

Medie: Apple på vej med mange nye iPhones

Konkurrence fra Samsung kan få Apple til at opgive et gammelt princip.

Apple overvejer i øjeblikket at lancere en hel række nye versioner af iPhonen, der blandt andet vil blive udstyret med  betydeligt større skærme. 

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der har talt med fire anonyme kilder med kendskab til Apples planer.

Apple har tidligere været tilbageholdene med at lancere smartphones med større skærme end den nuværende iPhones på fire tommer.

Men ifølge Reuters kilder genovervejer Apple i øjeblikket sin politik på området, og derfor arbejder virksomheden i øjeblikket med planer om at introducere to nye større iPhones.

En med en skærm på 4,7 tommer og en på 5,7 tommer.

Preset af Samsung

Det sker, efter at Apples største konkurrent på mobilområdet, Samsung, har haft succes med store smartphones og såkaldte "phablets," der har en skærm på mere end fem tommer.

Hvis Apple vælger at gå videre med planerne, vil de nye større iPhones blive lanceret i løbet af 2014.

Derudover skriver Reuters, at det forventes at Apple allerede i år vil introducere en ny og billigere iPhone, der især er udset til at skulle kapre markedsandele på det kinesiske marked.

De nye billigere iPhones vil sandsynligvis komme i fem-seks forskellige farver og vil have en skal af plastik i modsætning til den noget mere eksklusive iPhone 5, der er bygget i aluminium.

Ny retorik

Hvor Apple tidligere har været stærkt afvisende overfor ideen om større skærme, så har den californiske virksomhed gennem den seneste tid ændret retorik på området.

Tidligere har Apple-stifteren Steve Jobs kaldt 3,5" skærmen på den oprindelige iPhone for den perfekte skærmstørrelse på en smartphone, og Apple har kritiseret telefoner med større skærm for, at de ikke kan betjenes med én hånd.

Men til den netop overståede D11-konference, der er arrangeret af techmediet All Things D, ville Apples administrerende direktør Tim Cook ikke udelukke muligheden for at Apple i fremtiden vil lancere telefoner med større skærme.

Han kritiserede dog større smartphones for at have ringere batteritid og dårligere skærme, og før de problemer er løst, vil Apple ifølge Tim Cook ikke producere en telefon med en større skærm.

Har tidligere afvist billig-iPhone

Tidligere har Apples marketingschef Phil Schiller været ude og afvise, at Apple vil producere en decideret discount-telefon.

I stedet slog han fast, at kommende Apple-telefoner ikke vil på kompromis med kvaliteten.

En lignende kommentar kom fra Tim Cook tidligere på året, da han på et aktionærmøde ved Goldman-Sachs slog fast, at Apple har fokus på at lave "great products" og aldrig vil lancere en skrabet iPhone i et forsøg på at ramme en specifik pris.

Læs også: 

Apple kan være på vej med en lavpris-iPhone 

Sådan gør du din iPhone forårsklar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.