For 40.000 kroner kan Samsungs 55 tommers UHD fjernsyn blive dit. Udfordringen bliver at finde indhold i matchende opløsning.

Samsung sætter dansk pris på Ultra HD fjernsyn

Glem HD. Dit næste fjernsyn er med Ultra HD - også kendt som 4K. Samsung er nu klar med de danske priser for deres 9000-serie. Se her hvor meget du skal spare op.

Vi ved at dit tv-liv er den rene jammerdal. Først skiftede du din kæmpe klods ud med en LCD-skærm, så røg den til fordel for en plasma-model, så kom der Full HD og så LED-tv. Og undervejs skiftede sende-standarden også fra analogt til MPEG2 og så til MPEG4.

Kort sagt, er du med helt forrest så har TV´et skulle skiftes en 6-7 gange på lige så mange år. Men det sidste år eller to har været bemærkelsesværdigt stille og uden belejlige undskyldninger for at skifte stuealteret.

Heldigvis er 4K standarden, også kendt som Ultra HD eller UHD, på vej ud i butikkerne. Senest med Samsungs F9000-serie, som netop er blevet annonceret til salg i Danmark sidst i august.

Samsung F9000-serien rummer modeller på 55 og en 65 tommers, begge med UHD som er ensbetydende med en opløsning på vanvittige 3.840 x 2.160 pixels - eller i over 8,3 millioner pixels. Til sammenligning har det regerende Full HD format en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels eller i alt lidt over 2 millioner pixels.

Men du kan godt begynde at spare op, for prisen på den billigste 55 tommers model starter på 40.000 kroner mens du skal hoste op med 55.000 for at få 65 tommers UHD på din væg. Det matcher meget godt de priser Sony tidligere har meldt ud.

Læs også: Alt hvad du skal vide om 4K og Ultra HD

Til den pris får du dog mulighed for opskalering fra SD, HD og full HD til UHD-kvalitet, 3D, indbygget WiFi, indbygget kamera, quad core processor og tovejs to-kanal højtalersystem med en effekt på 70 watt.

Nu venter vi så bare på materiale i den høje opløsning, i mellemtiden har Netflix meldt ud at de er klar om senest to år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.