Artikel top billede

For 40.000 kroner kan Samsungs 55 tommers UHD fjernsyn blive dit. Udfordringen bliver at finde indhold i matchende opløsning.

Samsung sætter dansk pris på Ultra HD fjernsyn

Glem HD. Dit næste fjernsyn er med Ultra HD - også kendt som 4K. Samsung er nu klar med de danske priser for deres 9000-serie. Se her hvor meget du skal spare op.

Vi ved at dit tv-liv er den rene jammerdal. Først skiftede du din kæmpe klods ud med en LCD-skærm, så røg den til fordel for en plasma-model, så kom der Full HD og så LED-tv. Og undervejs skiftede sende-standarden også fra analogt til MPEG2 og så til MPEG4.

Kort sagt, er du med helt forrest så har TV´et skulle skiftes en 6-7 gange på lige så mange år. Men det sidste år eller to har været bemærkelsesværdigt stille og uden belejlige undskyldninger for at skifte stuealteret.

Heldigvis er 4K standarden, også kendt som Ultra HD eller UHD, på vej ud i butikkerne. Senest med Samsungs F9000-serie, som netop er blevet annonceret til salg i Danmark sidst i august.

Samsung F9000-serien rummer modeller på 55 og en 65 tommers, begge med UHD som er ensbetydende med en opløsning på vanvittige 3.840 x 2.160 pixels - eller i over 8,3 millioner pixels. Til sammenligning har det regerende Full HD format en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels eller i alt lidt over 2 millioner pixels.

Men du kan godt begynde at spare op, for prisen på den billigste 55 tommers model starter på 40.000 kroner mens du skal hoste op med 55.000 for at få 65 tommers UHD på din væg. Det matcher meget godt de priser Sony tidligere har meldt ud.

Læs også: Alt hvad du skal vide om 4K og Ultra HD

Til den pris får du dog mulighed for opskalering fra SD, HD og full HD til UHD-kvalitet, 3D, indbygget WiFi, indbygget kamera, quad core processor og tovejs to-kanal højtalersystem med en effekt på 70 watt.

Nu venter vi så bare på materiale i den høje opløsning, i mellemtiden har Netflix meldt ud at de er klar om senest to år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere