Artikel top billede

For 40.000 kroner kan Samsungs 55 tommers UHD fjernsyn blive dit. Udfordringen bliver at finde indhold i matchende opløsning.

Samsung sætter dansk pris på Ultra HD fjernsyn

Glem HD. Dit næste fjernsyn er med Ultra HD - også kendt som 4K. Samsung er nu klar med de danske priser for deres 9000-serie. Se her hvor meget du skal spare op.

Vi ved at dit tv-liv er den rene jammerdal. Først skiftede du din kæmpe klods ud med en LCD-skærm, så røg den til fordel for en plasma-model, så kom der Full HD og så LED-tv. Og undervejs skiftede sende-standarden også fra analogt til MPEG2 og så til MPEG4.

Kort sagt, er du med helt forrest så har TV´et skulle skiftes en 6-7 gange på lige så mange år. Men det sidste år eller to har været bemærkelsesværdigt stille og uden belejlige undskyldninger for at skifte stuealteret.

Heldigvis er 4K standarden, også kendt som Ultra HD eller UHD, på vej ud i butikkerne. Senest med Samsungs F9000-serie, som netop er blevet annonceret til salg i Danmark sidst i august.

Samsung F9000-serien rummer modeller på 55 og en 65 tommers, begge med UHD som er ensbetydende med en opløsning på vanvittige 3.840 x 2.160 pixels - eller i over 8,3 millioner pixels. Til sammenligning har det regerende Full HD format en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels eller i alt lidt over 2 millioner pixels.

Men du kan godt begynde at spare op, for prisen på den billigste 55 tommers model starter på 40.000 kroner mens du skal hoste op med 55.000 for at få 65 tommers UHD på din væg. Det matcher meget godt de priser Sony tidligere har meldt ud.

Læs også: Alt hvad du skal vide om 4K og Ultra HD

Til den pris får du dog mulighed for opskalering fra SD, HD og full HD til UHD-kvalitet, 3D, indbygget WiFi, indbygget kamera, quad core processor og tovejs to-kanal højtalersystem med en effekt på 70 watt.

Nu venter vi så bare på materiale i den høje opløsning, i mellemtiden har Netflix meldt ud at de er klar om senest to år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere