Artikel top billede

Efter næsten tyve år i spidsen for distributøren Inter-data står direktør Rene Rasmussen nu foran konkurs.

Hæderkronet dansk pc-bygger giver op - konkurs på vej

Fokus på digital skiltning og specialbyggede servere og pc'er har ikke givet den ønskede succes for midtjysk it-distributør.

Efter næsten 20 år i branchen lakker det mod enden for silkeborgensiske Inter-data A/S, som i næste uge vil erklære sig konkurs ved skifteretten i Viborg.

En af de nu forhenværende ansatte fortæller, at direktør Rene Rasmussen i et brev dateret 2. august oplyser, at der er indgivet konkursbegæring, som vil blive behandlet den 15. august. Alvoren understreges af, at selskabet i sidste uge skiftede navn til "Selskabet af august 2013 A/S".

Ifølge Computerworlds oplysninger har selskabets godt 10 ansatte ikke fået udbetalt løn for juli. Flere ansatte bekræfter, at de ikke har fået deres seneste løncheck. Kassen er også smækket i for selskabets leverandører og kreditorer.

Med den truende konkurs er det samtidig slut for en af de allersidste af de selvstændige pc-byggere herhjemme.

Inter-datas historie går helt tilbage til 1994, da direktør Rene Rasmussen stiftede selskabet.

Selskabets storhedstid lå i årene omkring årtusindskiftet, da man i 2002 blev udråbt som Nordens største lokalt baserede pc-leverandør foran datidens hæderkronede Amitech og Zitech.

Allerede på det tidspunkt mærkede de uafhængige pc-byggere dog presset fra de masseproducerede pc'er fra giganter som HP, IBM og Dell.

Op gennem det seneste årti har økonomien i Inter-Data gradvist strammet til. Under finanskrisen indkasserede man en række millionunderskud.

I 2011 frasolgte Interdata sin distributionsforretning til EET. Nu ville man satse på handel med skræddersyede pc-løsninger under brandet X One. Men i fjor måtte man også droppe den del af forretningen.

Tilbage var nu kun digitale skilteløsninger sammen med tilpassede serverprodukter fra SuperMicro.

Det har trods flere henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Rene Rasmussen eller bestyrelsesformand Bjarne Lyngsø.

Læs også:

Image 2011: René vil genrejse Inter-Data
Inter-Data: Desktop-pc'en kan aldrig slås ihjel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere