Artikel top billede

Efter næsten tyve år i spidsen for distributøren Inter-data står direktør Rene Rasmussen nu foran konkurs.

Hæderkronet dansk pc-bygger giver op - konkurs på vej

Fokus på digital skiltning og specialbyggede servere og pc'er har ikke givet den ønskede succes for midtjysk it-distributør.

Efter næsten 20 år i branchen lakker det mod enden for silkeborgensiske Inter-data A/S, som i næste uge vil erklære sig konkurs ved skifteretten i Viborg.

En af de nu forhenværende ansatte fortæller, at direktør Rene Rasmussen i et brev dateret 2. august oplyser, at der er indgivet konkursbegæring, som vil blive behandlet den 15. august. Alvoren understreges af, at selskabet i sidste uge skiftede navn til "Selskabet af august 2013 A/S".

Ifølge Computerworlds oplysninger har selskabets godt 10 ansatte ikke fået udbetalt løn for juli. Flere ansatte bekræfter, at de ikke har fået deres seneste løncheck. Kassen er også smækket i for selskabets leverandører og kreditorer.

Med den truende konkurs er det samtidig slut for en af de allersidste af de selvstændige pc-byggere herhjemme.

Inter-datas historie går helt tilbage til 1994, da direktør Rene Rasmussen stiftede selskabet.

Selskabets storhedstid lå i årene omkring årtusindskiftet, da man i 2002 blev udråbt som Nordens største lokalt baserede pc-leverandør foran datidens hæderkronede Amitech og Zitech.

Allerede på det tidspunkt mærkede de uafhængige pc-byggere dog presset fra de masseproducerede pc'er fra giganter som HP, IBM og Dell.

Op gennem det seneste årti har økonomien i Inter-Data gradvist strammet til. Under finanskrisen indkasserede man en række millionunderskud.

I 2011 frasolgte Interdata sin distributionsforretning til EET. Nu ville man satse på handel med skræddersyede pc-løsninger under brandet X One. Men i fjor måtte man også droppe den del af forretningen.

Tilbage var nu kun digitale skilteløsninger sammen med tilpassede serverprodukter fra SuperMicro.

Det har trods flere henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Rene Rasmussen eller bestyrelsesformand Bjarne Lyngsø.

Læs også:

Image 2011: René vil genrejse Inter-Data
Inter-Data: Desktop-pc'en kan aldrig slås ihjel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.