Artikel top billede

Efter næsten tyve år i spidsen for distributøren Inter-data står direktør Rene Rasmussen nu foran konkurs.

Hæderkronet dansk pc-bygger giver op - konkurs på vej

Fokus på digital skiltning og specialbyggede servere og pc'er har ikke givet den ønskede succes for midtjysk it-distributør.

Efter næsten 20 år i branchen lakker det mod enden for silkeborgensiske Inter-data A/S, som i næste uge vil erklære sig konkurs ved skifteretten i Viborg.

En af de nu forhenværende ansatte fortæller, at direktør Rene Rasmussen i et brev dateret 2. august oplyser, at der er indgivet konkursbegæring, som vil blive behandlet den 15. august. Alvoren understreges af, at selskabet i sidste uge skiftede navn til "Selskabet af august 2013 A/S".

Ifølge Computerworlds oplysninger har selskabets godt 10 ansatte ikke fået udbetalt løn for juli. Flere ansatte bekræfter, at de ikke har fået deres seneste løncheck. Kassen er også smækket i for selskabets leverandører og kreditorer.

Med den truende konkurs er det samtidig slut for en af de allersidste af de selvstændige pc-byggere herhjemme.

Inter-datas historie går helt tilbage til 1994, da direktør Rene Rasmussen stiftede selskabet.

Selskabets storhedstid lå i årene omkring årtusindskiftet, da man i 2002 blev udråbt som Nordens største lokalt baserede pc-leverandør foran datidens hæderkronede Amitech og Zitech.

Allerede på det tidspunkt mærkede de uafhængige pc-byggere dog presset fra de masseproducerede pc'er fra giganter som HP, IBM og Dell.

Op gennem det seneste årti har økonomien i Inter-Data gradvist strammet til. Under finanskrisen indkasserede man en række millionunderskud.

I 2011 frasolgte Interdata sin distributionsforretning til EET. Nu ville man satse på handel med skræddersyede pc-løsninger under brandet X One. Men i fjor måtte man også droppe den del af forretningen.

Tilbage var nu kun digitale skilteløsninger sammen med tilpassede serverprodukter fra SuperMicro.

Det har trods flere henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Rene Rasmussen eller bestyrelsesformand Bjarne Lyngsø.

Læs også:

Image 2011: René vil genrejse Inter-Data
Inter-Data: Desktop-pc'en kan aldrig slås ihjel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Finn Krusholm stopper som topchef for Apps People og skal stå i spidsen for nyt dansk sikkerhedsfirma: "Jeg er gået fra at tabe alt til at skabe en fremadstormende virksomhed"
Interview: Nu skal Finn Krusholm indtage rollen som topchef i virksomhed Tricent Security Group, og dermed bliver det farvel til rollen som topchef Apps People, hvor han dog vil fortsætte som hovedaktionær.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.