Artikel top billede

Efter næsten tyve år i spidsen for distributøren Inter-data står direktør Rene Rasmussen nu foran konkurs.

Hæderkronet dansk pc-bygger giver op - konkurs på vej

Fokus på digital skiltning og specialbyggede servere og pc'er har ikke givet den ønskede succes for midtjysk it-distributør.

Efter næsten 20 år i branchen lakker det mod enden for silkeborgensiske Inter-data A/S, som i næste uge vil erklære sig konkurs ved skifteretten i Viborg.

En af de nu forhenværende ansatte fortæller, at direktør Rene Rasmussen i et brev dateret 2. august oplyser, at der er indgivet konkursbegæring, som vil blive behandlet den 15. august. Alvoren understreges af, at selskabet i sidste uge skiftede navn til "Selskabet af august 2013 A/S".

Ifølge Computerworlds oplysninger har selskabets godt 10 ansatte ikke fået udbetalt løn for juli. Flere ansatte bekræfter, at de ikke har fået deres seneste løncheck. Kassen er også smækket i for selskabets leverandører og kreditorer.

Med den truende konkurs er det samtidig slut for en af de allersidste af de selvstændige pc-byggere herhjemme.

Inter-datas historie går helt tilbage til 1994, da direktør Rene Rasmussen stiftede selskabet.

Selskabets storhedstid lå i årene omkring årtusindskiftet, da man i 2002 blev udråbt som Nordens største lokalt baserede pc-leverandør foran datidens hæderkronede Amitech og Zitech.

Allerede på det tidspunkt mærkede de uafhængige pc-byggere dog presset fra de masseproducerede pc'er fra giganter som HP, IBM og Dell.

Op gennem det seneste årti har økonomien i Inter-Data gradvist strammet til. Under finanskrisen indkasserede man en række millionunderskud.

I 2011 frasolgte Interdata sin distributionsforretning til EET. Nu ville man satse på handel med skræddersyede pc-løsninger under brandet X One. Men i fjor måtte man også droppe den del af forretningen.

Tilbage var nu kun digitale skilteløsninger sammen med tilpassede serverprodukter fra SuperMicro.

Det har trods flere henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Rene Rasmussen eller bestyrelsesformand Bjarne Lyngsø.

Læs også:

Image 2011: René vil genrejse Inter-Data
Inter-Data: Desktop-pc'en kan aldrig slås ihjel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere