Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Undersøgelse: Er dine danske data sikre hos IBM, Google, Apple, CSC eller Microsoft?

De amerikanske it-firmaer har ikke den store lyst til at snakke om, hvad de udleverer af danske virksomheders data. Men Computerworld er gået dem på klingen. Se svarene fra undersøgelsen her.

"Vi overholder national lovgivning."

Sådan lyder det gennemgående svar fra en række af de amerikanske it-firmaer på spørgsmålet, om de kan garantere danske kunder og virksomheder, at deres data ikke ender hos en amerikansk efterretningstjeneste.

Ud over budskabet om, at man overholder den nationale lovgivning, henviser flere af de amerikanske firmaer til, at de generelt ikke kommenterer på kundeforhold.

Men hvordan agerer amerikanske it-firmaer, hvis de bliver bedt om at udlevere data fra danske kunder? Har USA krævet data fra danske virksomheder udleveret?

De spørgsmål har Computerworld bedt de danske afdelinger hos IBM, Microsoft, CSC, Apple og Google om at svare på.

For hvor sikre er danske virksomheders data i hænderne på en amerikansk it-udbyder, hvis amerikanske myndigheder kræver data udleveret?

Du kan læse de konkrete spørgsmål i boksen til højre på denne side.

Spørgsmålene udspringer af sommerens afsløringer fra whistle-bloweren Edward Snowden, som har vist, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA i flere tilfælde har tvunget it-firmaer som Amazon, Microsoft, Google, Facebook og Yahoo til at udlevere data om amerikanske brugere, som på den ene eller anden måde var interessante at følge.

CSC: Dataudlevering er "usandsynlig"
Hos CSC, der blandt andet står for drift og datalagring for en stor del af den offentlige sektor i Danmark, har man ikke ønsket at stille op til interview med Computerworld, men giver i en mail en generel kommentar om, hvordan CSC forholder sig til den amerikanske terrorlovgivning (Patriot Act og FISA - Foreign Intelligence Surveillance Act):

"Det er usandsynligt, at CSC vil blive bedt om at udlevere kundedata på baggrund af FISA eller Patriot Act. Forespørgsler om data bliver normalt foretaget fra én regering til en anden, ikke fra en regering direkte til en it-serviceudbyder som CSC," lyder svaret fra CSC i Danmark, som fortsætter:

"Den juridiske proces skal om alle omstændigheder følges, når der anmodes om udlevering af stærkt beskyttet data, håndteret af en it-serviceudbyder. Patriot Act og FISA er ikke enestående. Mange andre lande har love, der tillader myndigheder at tilegne sig virksomhedsinformationer, herunder kundedata."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.