Undersøgelse: Er dine danske data sikre hos IBM, Google, Apple, CSC eller Microsoft?

De amerikanske it-firmaer har ikke den store lyst til at snakke om, hvad de udleverer af danske virksomheders data. Men Computerworld er gået dem på klingen. Se svarene fra undersøgelsen her.

"Vi overholder national lovgivning."

Sådan lyder det gennemgående svar fra en række af de amerikanske it-firmaer på spørgsmålet, om de kan garantere danske kunder og virksomheder, at deres data ikke ender hos en amerikansk efterretningstjeneste.

Ud over budskabet om, at man overholder den nationale lovgivning, henviser flere af de amerikanske firmaer til, at de generelt ikke kommenterer på kundeforhold.

Men hvordan agerer amerikanske it-firmaer, hvis de bliver bedt om at udlevere data fra danske kunder? Har USA krævet data fra danske virksomheder udleveret?

De spørgsmål har Computerworld bedt de danske afdelinger hos IBM, Microsoft, CSC, Apple og Google om at svare på.

For hvor sikre er danske virksomheders data i hænderne på en amerikansk it-udbyder, hvis amerikanske myndigheder kræver data udleveret?

Du kan læse de konkrete spørgsmål i boksen til højre på denne side.

Spørgsmålene udspringer af sommerens afsløringer fra whistle-bloweren Edward Snowden, som har vist, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA i flere tilfælde har tvunget it-firmaer som Amazon, Microsoft, Google, Facebook og Yahoo til at udlevere data om amerikanske brugere, som på den ene eller anden måde var interessante at følge.

CSC: Dataudlevering er "usandsynlig"
Hos CSC, der blandt andet står for drift og datalagring for en stor del af den offentlige sektor i Danmark, har man ikke ønsket at stille op til interview med Computerworld, men giver i en mail en generel kommentar om, hvordan CSC forholder sig til den amerikanske terrorlovgivning (Patriot Act og FISA - Foreign Intelligence Surveillance Act):

"Det er usandsynligt, at CSC vil blive bedt om at udlevere kundedata på baggrund af FISA eller Patriot Act. Forespørgsler om data bliver normalt foretaget fra én regering til en anden, ikke fra en regering direkte til en it-serviceudbyder som CSC," lyder svaret fra CSC i Danmark, som fortsætter:

"Den juridiske proces skal om alle omstændigheder følges, når der anmodes om udlevering af stærkt beskyttet data, håndteret af en it-serviceudbyder. Patriot Act og FISA er ikke enestående. Mange andre lande har love, der tillader myndigheder at tilegne sig virksomhedsinformationer, herunder kundedata."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.