Sådan lyder det gennemgående svar fra en række af de amerikanske it-firmaer på spørgsmålet, om de kan garantere danske kunder og virksomheder, at deres data ikke ender hos en amerikansk efterretningstjeneste.
Ud over budskabet om, at man overholder den nationale lovgivning, henviser flere af de amerikanske firmaer til, at de generelt ikke kommenterer på kundeforhold.
Men hvordan agerer amerikanske it-firmaer, hvis de bliver bedt om at udlevere data fra danske kunder? Har USA krævet data fra danske virksomheder udleveret?
De spørgsmål har Computerworld bedt de danske afdelinger hos IBM, Microsoft, CSC, Apple og Google om at svare på.
For hvor sikre er danske virksomheders data i hænderne på en amerikansk it-udbyder, hvis amerikanske myndigheder kræver data udleveret?
Du kan læse de konkrete spørgsmål i boksen til højre på denne side.
Spørgsmålene udspringer af sommerens afsløringer fra whistle-bloweren Edward Snowden, som har vist, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA i flere tilfælde har tvunget it-firmaer som Amazon, Microsoft, Google, Facebook og Yahoo til at udlevere data om amerikanske brugere, som på den ene eller anden måde var interessante at følge.
CSC: Dataudlevering er "usandsynlig"
Hos CSC, der blandt andet står for drift og datalagring for en stor del af den offentlige sektor i Danmark, har man ikke ønsket at stille op til interview med Computerworld, men giver i en mail en generel kommentar om, hvordan CSC forholder sig til den amerikanske terrorlovgivning (Patriot Act og FISA - Foreign Intelligence Surveillance Act):
"Det er usandsynligt, at CSC vil blive bedt om at udlevere kundedata på baggrund af FISA eller Patriot Act. Forespørgsler om data bliver normalt foretaget fra én regering til en anden, ikke fra en regering direkte til en it-serviceudbyder som CSC," lyder svaret fra CSC i Danmark, som fortsætter:
"Den juridiske proces skal om alle omstændigheder følges, når der anmodes om udlevering af stærkt beskyttet data, håndteret af en it-serviceudbyder. Patriot Act og FISA er ikke enestående. Mange andre lande har love, der tillader myndigheder at tilegne sig virksomhedsinformationer, herunder kundedata."
Artiklen fortsætter på næste side...