Artikel top billede

Windows 8.1 kan ikke redde pc-markedet - nedtur vil fortsætte

Nedturen vil fortsætte for pc-markedet i lang tid endnu, lyder den barske vurdering.

Pc-markedets nedtur vil fortsætte en rum tid endnu, og pc-producenterne kan godt skyde en hvid pil efter håbet om, at den længe ventede lancering af Windows 8.1 kan få nedturen til at vende.

Sådan lyder spådommen fra analysehuset IDC, der vurderer, at pc-markedet vil dale yderligere 9,7 procent inden årets udgang.

Det store, fortsatte fald skyldes ikke mindst, at det kinesiske marked for alvor er ved at vende sig mod de mobile enheder, lyder det fra IDC.

Vil vende i 2015

Microsoft lancerer Windows 8.1 i oktober, og det er længe ventet, da Windows 8-styresystemet langt fra er blevet så godt modtaget, som Microsoft havde håbet på.

IDC mener imidlertid, at den rettede og opdaterede udgave af Windows 8 ikke vil være i stand til at vende den negative udvikling før engang i 2015.

Problemet skyldes blandt andet, at touch-baserede laptops - som Windows 8 er udviklet specielt til - fortsat er dyre. Samtidig forventer pc-producenterne, at virksomhederne primært vil gå efter det velfungerende Windows 7, når de skal opgradere virksomhedens pc'er næste gang.

IDC peger på, at det netop er kombinationen af Windows 8 og høje priser, der gør, at forbrugerne i stedet i meget stor udstrækning er begyndt at vende blikket mod tablet-computerne.

Der er dog lys at spore, nemlig i den lavere del af pc-markedet.

IDC mener således, at det vil være lavpris-computerne, der primært vil blive motoren i genskabelsen af vækstraterne på pc-markedet.

Ligeledes mener IDC, at teknologisk udvikling - bedre batteri-levetid samt hurtigere processorer - vil kunne få en positiv effekt på markedet.

Centralt i udviklingen står det mægtige kinesiske marked.

Den kinesiske pc-producent Lenovo har i den seneste tid haft stor vækst på hjemmemarkedet, men det er en enlig svale. IDC vurderer nemlig, at salget af pc'er i Kina i de kommende kvartaler vil falde med to-cifrede rater.

Læs også:

Windows 8.1 mod Mac Mavericks: Hvem vinder opgøret?

Rent blodbad på pc-markedet: Så slemt står det til

Av for den: Pc-markedet ramt af historisk nedtur

Derfor er pc'en stadig vores vigtigste arbejdsredskab

Afstemning: Er pc'en stendød eller still going strong?

Pc-salget i Europa styrtdykker: Kendt mærke får gevaldige tæsk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere