Artikel top billede

Apple forklarer: Sådan virker vores fingeraftryks-teknologi

Apple forsøger at berolige folk, der frygter den nye Touch ID-funktion.

Apple forsøger nu at berolige alle, der frygter, at iPhonens nye fingeraftryks-sensor betyder, at deres fingeraftryk ender hos den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA eller i hænderne på hackere.

Allerede ved præsentation af de nye iPhones tirsdag aften blev det understreget, at brugernes fingeraftryk ikke bliver gemt på iCloud eller på nogen anden måde kommer i berøring med Apples servere.

Fingeraftrykket bliver lagret i krypteret form på en ifølge Apple særligt afsikret del af iPhonens chip.

Nu har en talsmand for Apple endnu en gang været ude for at berolige folk, der er skeptiske over for den nye funktion.

Svært at genskabe aftryk

Over for den amerikanske avis Wall Street Journal forklarer talsmanden, at Apple ikke gemmer fingeraftrykket i sin helhed, men kun data om fingeraftrykket. Det skulle ifølge Apple gøre det næsten umuligt at genskabe brugernes fingeraftryk, hvis dataene falder i de forkerte hænder.

Telefonens apps får ikke adgang til fingeraftryks-dataene på telefonen, og i første omgang vil Apple heller ikke give app-udviklerne lov til at bruge fingeraftryks-scanneren i forbindelse med udviklernes egne løsninger.

Talsmanden fra Apple forklarer desuden, at iPhone-brugerne som supplement til fingeraftrykket også skal anvende en pinkode. Koden skal anvendes, når telefonen skal genstartes, eller hvis den ikke har været låst op i 48 timer.

Virker ikke perfekt

Teknologien til fingeraftryks-scanneren stammer fra virksomheden AuthenTec, som Apple opkøbte sidste sommer. Og denne teknologi skulle være en klar forbedring i forhold til den, der bliver brugt i de fingeraftryks-scannere, der sidder på mange bærbare computere i dag.

Men Apple understreger dog, at teknologien endnu ikke er perfekt.

Eksempelvis har Apple konstateret, at det kan være problematisk at bruge scanneren med fingre, der er fugtige eller er indsmurt i creme. Ligesom der også kan opstå problemer, hvis folk har sår, ar eller lignende på fingrene.

Apple har døbt fingeraftryks-teknologien Touch ID, og indtil videre er den kun indbygget i Apples nye topmodel iPhone 5S.

I videoen herunder forklarer Apple, hvordan teknologien virker:

Læs også:

Video: Sådan fungerer iPhone 5S og 5C

Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere