Så meget skal du betale for Samsungs 55 tommer Oled-fladskærm

Samsung er til oktober klar med en 55 tommer Oled-fladskærm, som har et kurvet design. Men den bliver ikke billig. Se prisen her.

På IFA-messen i Berlin i begyndelsen af september kunne fladskærmsproducenterne fremvise nye og imponerende modeller. 

Trenden var klar: Tv'et skal have højere opløsning, kurvet design og Oled-skærmteknologi.

Samsungs nye KE55S9C lever op til det - bortset fra at opløsningen ikke er 4K, men ganske almindelig HD, 1.920 gange 1.080 pixel.

Den 55 tommer store fladskærm lander i de danske butikker i begyndelsen af oktober, og prisen bliver 60.000 kroner.

Det er mere end fire gange så meget som Samsungs egen 55 tommer LED-topmodel UE55F8005, som indgår i 8-Serien, der har tradition for at være noget af det ypperste, som sydkoreanerne kan byde på.

Imponerende billede
Men hvad får man egentlig for de mange penge? Jo, der er naturligvis det kurvede design, som betyder, at skærmen bøjer en smule.

Meningen er, at den skal 'omslutte' seeren og give en mere intens visuel oplevelse - lidt i stil med når vi er i biografen.

Da vi for nylig var på IFA-messen og se på de mange nye, kurvede modeller, virkede det dog ikke ligefrem revolutionerende.

Samtidig betyder designet, at fladskærmen ikke er lige så 'væg-venlig' som tidligere helt flade modeller, der kan sidde klistret helt tæt til væggen som et maleri.

Til gengæld giver Oled-fladskærme et vanvittigt imponerende billede, hvor farverne er fantastisk flotte, og kontrasten er høj.

Teknologien betyder, at skærmen kan bygges endnu tyndere end nuværende LED-modeller, og samtidig bruger den mindre strøm.

Forsinket gennembrud
Oled-teknologien er ikke noget nyt, og tilbage i 2008 havde Sony faktisk sin XEL-1 model til salg i Danmark.

Den var på sit tyndeste punkt tre millimeter, til gengæld var skærmen blot 11 tommer, og prisen var 30.000 kroner.

Det var ventet, at Sonys model skulle kickstarte en ny fladskærms-æra, men Oled-modellerne kom ikke væltende.

Først nu fem år senere ser det ud til, at Oled-skærmene får et reelt gennembrud.

I de mellemliggende år fik vi i stedet en masse nye 3D-fladskærme, som ikke blev noget hit og hurtigt gik i glemmebogen.

3D-teknologien er dog ikke fuldkommen droppet af producenterne, og faktisk gør Samsung KE55S9C brug af den på en kløgtig måde.

Med et par aktive 3D-briller (med indbyggede højttalere) er det muligt for to personer at sidde i stuen og se hver sin 2D-udsendelse på fladskærmen. Dermed er det slut med at kæmpe med konen om fjernbetjeningen, når der er kageprogram i tv, samtidig med at bolden ruller i Champions League.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kommer du i gang med outsourcing
Skaffer din virksomhed nemt alle de kompetencer, I har behov for – eller hæmmer manglen på medarbejdere med præcis de rette kernekompetencer undertiden jeres vækst? Mange virksomheder beslutter at afsøge muligheden for at outsource opgaver indenfor eksempelvis udvikling, men oplever også at det kan være vanskeligt at håndtere optimalt. Denne hvidbog kommer omkring en række af de risici og faldgruber, der kan være forbundet med outsourcing – og gennemgår nogle af de mest oplagte samarbejdsmodeller. Det gør det lettere at minimere eller afbøde nogle af de mest oplagte og ruster din virksomhed til bedre at give jer i kast med outsourcing.