Artikel top billede

Så meget skal du betale for Samsungs 55 tommer Oled-fladskærm

Samsung er til oktober klar med en 55 tommer Oled-fladskærm, som har et kurvet design. Men den bliver ikke billig. Se prisen her.

På IFA-messen i Berlin i begyndelsen af september kunne fladskærmsproducenterne fremvise nye og imponerende modeller. 

Trenden var klar: Tv'et skal have højere opløsning, kurvet design og Oled-skærmteknologi.

Samsungs nye KE55S9C lever op til det - bortset fra at opløsningen ikke er 4K, men ganske almindelig HD, 1.920 gange 1.080 pixel.

Den 55 tommer store fladskærm lander i de danske butikker i begyndelsen af oktober, og prisen bliver 60.000 kroner.

Det er mere end fire gange så meget som Samsungs egen 55 tommer LED-topmodel UE55F8005, som indgår i 8-Serien, der har tradition for at være noget af det ypperste, som sydkoreanerne kan byde på.

Imponerende billede

Men hvad får man egentlig for de mange penge? Jo, der er naturligvis det kurvede design, som betyder, at skærmen bøjer en smule.

Meningen er, at den skal 'omslutte' seeren og give en mere intens visuel oplevelse - lidt i stil med når vi er i biografen.

Da vi for nylig var på IFA-messen og se på de mange nye, kurvede modeller, virkede det dog ikke ligefrem revolutionerende.

Samtidig betyder designet, at fladskærmen ikke er lige så 'væg-venlig' som tidligere helt flade modeller, der kan sidde klistret helt tæt til væggen som et maleri.

Til gengæld giver Oled-fladskærme et vanvittigt imponerende billede, hvor farverne er fantastisk flotte, og kontrasten er høj.

Teknologien betyder, at skærmen kan bygges endnu tyndere end nuværende LED-modeller, og samtidig bruger den mindre strøm.

Forsinket gennembrud

Oled-teknologien er ikke noget nyt, og tilbage i 2008 havde Sony faktisk sin XEL-1 model til salg i Danmark.

Den var på sit tyndeste punkt tre millimeter, til gengæld var skærmen blot 11 tommer, og prisen var 30.000 kroner.

Det var ventet, at Sonys model skulle kickstarte en ny fladskærms-æra, men Oled-modellerne kom ikke væltende.

Først nu fem år senere ser det ud til, at Oled-skærmene får et reelt gennembrud.

I de mellemliggende år fik vi i stedet en masse nye 3D-fladskærme, som ikke blev noget hit og hurtigt gik i glemmebogen.

3D-teknologien er dog ikke fuldkommen droppet af producenterne, og faktisk gør Samsung KE55S9C brug af den på en kløgtig måde.

Med et par aktive 3D-briller (med indbyggede højttalere) er det muligt for to personer at sidde i stuen og se hver sin 2D-udsendelse på fladskærmen. Dermed er det slut med at kæmpe med konen om fjernbetjeningen, når der er kageprogram i tv, samtidig med at bolden ruller i Champions League.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere