Artikel top billede

Så meget skal du betale for en brugt iPhone

Brugte iPhone-modeller sælges i tusindvis på Den Blå Avis, hvor salget boomer netop nu. Se hvor mange tusindlapper du skal smide efter en brugt Apple-mobil.

Hvis du er en rigtig god it-købmand, ved du også, at den seneste tid har været det mest optimale tidspunkt at få solgt din ældre iPhone. 

Apple er nemlig på vej med to nye modeller, der lander i Danmark den 25. oktober.

Det ved de fleste it-interesserede formentlig, men der er stadig en del, som ikke følger så grundigt med i tech-verdenen.

Derfor er der god mulighed for at få skudt eksempelvis sin brugte iPhone 5 - den aktuelt nyeste model fra Apple - af til en høj pris, inden afløseren er klar.

Interessen for at få afsat dine gamle iPhone-modeller er da også helt i top på Den Blå Avis - dba.dk - hvor der i øjeblikket er mere end 2.400 Apple-telefoner til salg.

Det er en stigning på 43 procent i forhold til for seks uger siden.

Faktisk er 'iPhone' er det næstmest søgte ord på dba.dk.

Flest mænd sælger iPhones

Men hvor meget koster en brugt iPhone egentlig? 

Ifølge dba.dk er gennemsnitsprisen 3.191 kroner, hvilket er cirka 1.400 til 2.200 kroner mindre end Apples billigste udgaver af de nye iPhone 5c og 5s.

Gennemsnitsprisen er baseret på alle de forskellige iPhone-modeller, som er sat til salg på dba.dk.

Det tager i øjeblikket cirka 12 dage at sælge en brugt iPhone, og det er 14 procent hurtigere end for blot en uge siden.

Dba.dk har gravet lidt i statistikken og er nået frem til, at det er oftest er mænd, der sælger iPhone-modeller. De står for 69 procent af salget.

Selv om Apples mobiler måske ikke har den samme wow-faktor som tidligere, er de stadig nogle utrolig populære telefoner.

På dba.dk er den samlede omsætning for brugte iPhone-modeller i løbet af 2013 nu næsten 200 millioner kroner. Det er en stigning på 60 procent sammenlignet med sidste år og ny rekord.

Brugt eller ny?

Selv om det kan være fristende at købe en brugt iPhone og skåne budgettet en smule, er der noget, du skal være opmærksom på.

Det er ikke alle brugte iPhone-modeller, der kan opgraderes til den nyeste version af Apple mobile styresystem.

Hvis du forventer at køre iOS 7 på mobilen, skal modellen være minimum være en iPhone 4.

Her kan du få overblikket over nogle af de funktioner, som gør iOS 7 til et interessant bekendtskab.

Hvis du slet ikke er interesseret i brugte iPhone-modeller og kun vil have det nyeste nye, står dit valg lige nu mellem iPhone 5s og iPhone 5c. 

Men hvilken skal du vælge? Vi hjælper dig med at træffe det rigtige valg her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.