Artikel top billede

Så meget skal du betale for en brugt iPhone

Brugte iPhone-modeller sælges i tusindvis på Den Blå Avis, hvor salget boomer netop nu. Se hvor mange tusindlapper du skal smide efter en brugt Apple-mobil.

Hvis du er en rigtig god it-købmand, ved du også, at den seneste tid har været det mest optimale tidspunkt at få solgt din ældre iPhone. 

Apple er nemlig på vej med to nye modeller, der lander i Danmark den 25. oktober.

Det ved de fleste it-interesserede formentlig, men der er stadig en del, som ikke følger så grundigt med i tech-verdenen.

Derfor er der god mulighed for at få skudt eksempelvis sin brugte iPhone 5 - den aktuelt nyeste model fra Apple - af til en høj pris, inden afløseren er klar.

Interessen for at få afsat dine gamle iPhone-modeller er da også helt i top på Den Blå Avis - dba.dk - hvor der i øjeblikket er mere end 2.400 Apple-telefoner til salg.

Det er en stigning på 43 procent i forhold til for seks uger siden.

Faktisk er 'iPhone' er det næstmest søgte ord på dba.dk.

Flest mænd sælger iPhones

Men hvor meget koster en brugt iPhone egentlig? 

Ifølge dba.dk er gennemsnitsprisen 3.191 kroner, hvilket er cirka 1.400 til 2.200 kroner mindre end Apples billigste udgaver af de nye iPhone 5c og 5s.

Gennemsnitsprisen er baseret på alle de forskellige iPhone-modeller, som er sat til salg på dba.dk.

Det tager i øjeblikket cirka 12 dage at sælge en brugt iPhone, og det er 14 procent hurtigere end for blot en uge siden.

Dba.dk har gravet lidt i statistikken og er nået frem til, at det er oftest er mænd, der sælger iPhone-modeller. De står for 69 procent af salget.

Selv om Apples mobiler måske ikke har den samme wow-faktor som tidligere, er de stadig nogle utrolig populære telefoner.

På dba.dk er den samlede omsætning for brugte iPhone-modeller i løbet af 2013 nu næsten 200 millioner kroner. Det er en stigning på 60 procent sammenlignet med sidste år og ny rekord.

Brugt eller ny?

Selv om det kan være fristende at købe en brugt iPhone og skåne budgettet en smule, er der noget, du skal være opmærksom på.

Det er ikke alle brugte iPhone-modeller, der kan opgraderes til den nyeste version af Apple mobile styresystem.

Hvis du forventer at køre iOS 7 på mobilen, skal modellen være minimum være en iPhone 4.

Her kan du få overblikket over nogle af de funktioner, som gør iOS 7 til et interessant bekendtskab.

Hvis du slet ikke er interesseret i brugte iPhone-modeller og kun vil have det nyeste nye, står dit valg lige nu mellem iPhone 5s og iPhone 5c. 

Men hvilken skal du vælge? Vi hjælper dig med at træffe det rigtige valg her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere