Artikel top billede

Det ved vi om de "hemmelige" Android-lanceringer

Ny Android-version og ny Nexus-mobil lanceres snart, og Google gør ikke meget for skjule det. Nærmest tværtimod. Se her hvad vi ved lige nu.

Det er efterhånden ved at være en smule trist, når it-producenterne inviterer til pressemøder.

For det er sjældent, at de viser noget, som ikke allerede har cirkuleret heftigt på nettet. 

Uanset om det gælder Apple, HTC, Nokia, LG, Samsung eller Microsoft, så har der næsten altid været lækkede fotos af de 'nye' produkter op til lanceringerne.

Det er nu så fast rutine, at der ikke er meget overraskelsesmoment tilbage.

Senest er det gået ud over Googles kommende mobil, Nexus 5, som ikke er lanceret officielt endnu. Men der er allerede så mange lækkede fotos af den på nettet, at den ikke ligefrem kan betegnes som nogen hemmelighed mere.

Google var endda så uforsigtig at smide en video på nettet, hvor en medarbejder angiveligt benytter den til at tage et foto.

Bedre blev det ikke, da en anden medarbejder 'glemte' den på en bar. Og hvis du synes, du har hørt den historie før, så er det ikke dit hoved, den er gal med. Apple mistede for et par år siden en prototype af iPhone 4 på en bar.

Amerikanske tech-medier har derfor den seneste tid smovset i billeder af Nexus 5, og de er fulgt op af efterhånden ret konkrete specifikationer.

Det er angiveligt LG, som igen skal producere Nexus-modellen, ligesom det var tilfældet med Nexus 4.

Mobilen får en skærm på fem tommer med fuld HD-opløsning, 1.920 gange 1.080 pixel. Processoren er en quadcore Snapdragon 800, som også er brugt i LG's egen G2.

Faktisk skulle Googles telefon matche den sydkoreanske mobil på en lang række punkter.

Der er enten 16 eller 32 gigabyte lagerplads, og kameradelen skulle være forbedret i forhold til Nexus 4, som også var yderst skuffende på dette punkt.

På GSM Arena
kan ses flere - forventede - specifikationer.

Ifølge rygterne finder den officielle lancering af Nexus 5 sted den 31. oktober.

Nyt styresystem med chokoladebar

Det særlige ved de nye Nexus-modeller er, at de altid kører den nyeste version af Android.

Derfor får Nexus 5 som den første telefon Android 4.4 indenbords

Denne version af styresystemet går også under navnet KitKat - og ja, det er i samarbejde med fødevareproducenten Nestlé, der står bag chokoladebaren, og som formentlig scorer et betragtelig brandingboost, når millioner af Android-ejere vil 'tygge' på det nye navn til Android. 

Faktisk er Nestlé ikke fuldkommen humorforladt og har skabt siden Kitkat.com, der mikser teknik og chokolade.

Eksempelvis optræder en noget utraditionel specifikationsliste, hvor der står, at en KitKat har ubegrænset standby tid, og den fås naturligvis i versioner, der kan fortæres med to eller fire mega-bites (mega bidder). 

På det mere seriøse plan er der dog også allerede lækket en hel del information om styresystemet. Flere screenshots af Android 4.4 er løs på nettet, og du kan blandt andet se nogle af dem hos 9to5Google.com.

Den italienske side Tutto Android har angiveligt også haft nærkontakt med KitKat 4.4 og fortæller, at funktionen Google Now får en mere fremtrædende position i den nye udgave af Android.

Og styresystemet skulle være optimeret til hele tiden at lytte efter sætningen "OK, Google", der bruges til stemmestyring. 
Samtidig er der ikke overraskende foretaget en del småjusteringer af ikoner, baggrunde og låseskærm.

KitKat 4.4 præsenteres officielt sammen med Nexus 5, og det forventes at blive den 31. oktober.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.