Artikel top billede

Frustrerede brugere: Windows 8.1 ødelægger vores computere

Computeren går i sort efter opgradering til Windows 8.1 Det fortæller adskillige brugere, efter de har installeret den nyeste version af Microsofts styresystem.

I sidste uge lancerede Microsoft sin nyeste version af Windows, men opdateringen har givet anledning til stor frustration blandt mange brugere. 

Version 8.1 har nemlig knockoutet en del computere, som ikke længere er kampdygtige.

I vores kommentarspor til artiklen 'Kuk-kuk i opdateringen: Windows 8.1 giver problemer' fortæller flere læsere om deres uheldige oplevelser.

Blandt andet skriver Anders Holm om sine udfordringer efter at have opdateret til den nyeste version af Windows:

"...nu vil computeren ikke tænde, står bare med sort skærm. Har haft fat i Asus' support, så nu skal den ind til reparation."

Også Elang Nielsen har fået problemer med den nye version af Windows:

"Opdaterede til 8.1 på min laptop med Samsung SSD type 840, 250 GB. Den 'døde' med blank skærm med kun markøren synlig."

Han er ikke den eneste, som har oplevet at stå med en ubrugelig computer efter forsøget på at opdatere til Windows 8.1. Det fortæller Kasper Duus:

"Jeg har et problem med installationen af Windows 8.1 fra Windows 8. Prøvede at installere det på en Samsung bærbar, men efter at jeg havde fuldendt konfigurationen, er computeren gået i sort skærm".

Der er også en del brugere, som har problemer med antivirusprogrammer, der ikke virker, som de skal, og ikke mindst drivere til ekstraudstyr som tastaturer.

"Min pc er komplet ubrugelig efter opdateringen...Jeg kan ikke skrive, kun musen virker (Logitech trådløst keyboard). Mange programmer er slettet, lyden er væk. Ja, det er det værste kaos, jeg har set på min pc...Det er fandeme for meget!!!"

Det fortæller Ole Hansen
, som har været nødt til at låne sin kones computer for at skrive kommentaren på Computerworld.dk.

Ikke alle har problemer

Der er dog også mange meldinger om brugere, som har installeret Windows 8.1 uden problemer. 

De fortæller om succesoplevelser, hvor det kun har taget ganske kort tid at installere Microsofts nye styresystem, og alt fungerer perfekt. 

"Min opdatering gik smertefrit, også selvom jeg har både AMD, Logitech og Steelseries udstyr tilsluttet," skriver Christoffer Gullestrup

Også Morten Brix Hansen har været fri for de værste problemer efter at have opdateret flere computere: 

"Jeg har lagt 8.1 på 4 maskiner nu, og alle er installeret uden problemer. Det, der dog driller, er, at på 2 af maskinerne bliver den ved med at sige, at koden til Windows Live er forkert, når de prøver at logge ind dagen efter, selvom det var den samme kode, der blev brugt i går til at åbne computeren efter opdateringen. Så de koder er blevet nulstillet i dag, og folk er igen på".

Til artiklen 'Kuk-kuk i opdateringen: Windows 8.1 giver problemer' er der i skrivende stund over 100 kommentarer fra brugere, som har prøvet kræfter med Microsofts nye styresystem, og de kan alle læses her

Assistent vil hjælpe

Det er gratis at opgradere til den nye udgave af Microsofts styresystem, hvis du allerede ejer et produkt med Windows 8 installeret. 

Opdateringen er tilgængelig i Microsoft Store, som normalt er det sted, hvor der downloades apps til styresystemet. 

Inden installationen af Windows 8.1 er det muligt at downloade og afvikle en Opgraderingsassistent, der tager temperaturen på din pc og tilsluttede enheder.

Herefter får du - forhåbentlig - et kvalificeret bud på, hvad du skal gøre før eller efter opdateringen for at minimere eventuelle problemer.  

Opgraderingsassistenten kan downloades her
.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.