Artikel top billede

Frustrerede brugere: Windows 8.1 ødelægger vores computere

Computeren går i sort efter opgradering til Windows 8.1 Det fortæller adskillige brugere, efter de har installeret den nyeste version af Microsofts styresystem.

I sidste uge lancerede Microsoft sin nyeste version af Windows, men opdateringen har givet anledning til stor frustration blandt mange brugere. 

Version 8.1 har nemlig knockoutet en del computere, som ikke længere er kampdygtige.

I vores kommentarspor til artiklen 'Kuk-kuk i opdateringen: Windows 8.1 giver problemer' fortæller flere læsere om deres uheldige oplevelser.

Blandt andet skriver Anders Holm om sine udfordringer efter at have opdateret til den nyeste version af Windows:

"...nu vil computeren ikke tænde, står bare med sort skærm. Har haft fat i Asus' support, så nu skal den ind til reparation."

Også Elang Nielsen har fået problemer med den nye version af Windows:

"Opdaterede til 8.1 på min laptop med Samsung SSD type 840, 250 GB. Den 'døde' med blank skærm med kun markøren synlig."

Han er ikke den eneste, som har oplevet at stå med en ubrugelig computer efter forsøget på at opdatere til Windows 8.1. Det fortæller Kasper Duus:

"Jeg har et problem med installationen af Windows 8.1 fra Windows 8. Prøvede at installere det på en Samsung bærbar, men efter at jeg havde fuldendt konfigurationen, er computeren gået i sort skærm".

Der er også en del brugere, som har problemer med antivirusprogrammer, der ikke virker, som de skal, og ikke mindst drivere til ekstraudstyr som tastaturer.

"Min pc er komplet ubrugelig efter opdateringen...Jeg kan ikke skrive, kun musen virker (Logitech trådløst keyboard). Mange programmer er slettet, lyden er væk. Ja, det er det værste kaos, jeg har set på min pc...Det er fandeme for meget!!!"

Det fortæller Ole Hansen
, som har været nødt til at låne sin kones computer for at skrive kommentaren på Computerworld.dk.

Ikke alle har problemer

Der er dog også mange meldinger om brugere, som har installeret Windows 8.1 uden problemer. 

De fortæller om succesoplevelser, hvor det kun har taget ganske kort tid at installere Microsofts nye styresystem, og alt fungerer perfekt. 

"Min opdatering gik smertefrit, også selvom jeg har både AMD, Logitech og Steelseries udstyr tilsluttet," skriver Christoffer Gullestrup

Også Morten Brix Hansen har været fri for de værste problemer efter at have opdateret flere computere: 

"Jeg har lagt 8.1 på 4 maskiner nu, og alle er installeret uden problemer. Det, der dog driller, er, at på 2 af maskinerne bliver den ved med at sige, at koden til Windows Live er forkert, når de prøver at logge ind dagen efter, selvom det var den samme kode, der blev brugt i går til at åbne computeren efter opdateringen. Så de koder er blevet nulstillet i dag, og folk er igen på".

Til artiklen 'Kuk-kuk i opdateringen: Windows 8.1 giver problemer' er der i skrivende stund over 100 kommentarer fra brugere, som har prøvet kræfter med Microsofts nye styresystem, og de kan alle læses her

Assistent vil hjælpe

Det er gratis at opgradere til den nye udgave af Microsofts styresystem, hvis du allerede ejer et produkt med Windows 8 installeret. 

Opdateringen er tilgængelig i Microsoft Store, som normalt er det sted, hvor der downloades apps til styresystemet. 

Inden installationen af Windows 8.1 er det muligt at downloade og afvikle en Opgraderingsassistent, der tager temperaturen på din pc og tilsluttede enheder.

Herefter får du - forhåbentlig - et kvalificeret bud på, hvad du skal gøre før eller efter opdateringen for at minimere eventuelle problemer.  

Opgraderingsassistenten kan downloades her
.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.