Artikel top billede

Dansk softwarehus taber millioner efter it-skandale

En af landets største it-skandaler koster et dansk softwarehus 14 procent i omsætning. Selskabet kommer ud med røde tal.

Omsætningen hos ScanJour er faldet til 83 millioner kroner fra 114 millioner kroner året før.

Det viser et netop afleveret regnskab til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Af regnskabet fremgår det samtidig, at årets resultat efter skat er minus 16 millioner kroner mod 10 millioner kroner året før. 

"ScanJours nettoomsætning for regnskabsperioden 1. juli 2012 til 30. juni 2013 blev DKK 83 mio., hvilket er en tilbagegang på 27 % i forhold til året før, hvoraf de 14 % kommer fra ophøret af POLSAG-aftalen," skriver ledelsen af af selskabet i regnskabet.

Det resterende fald skyldes "et tilbageholdende indkøbsmønster i efteråret 2012 i det statslige marked, hvor ScanJour er markedsleder."

Polsag var politiets længe ventede it-system, der skulle føre ordensmagten ind i en helt ny digital æra. Grundet massive problemer endte it-projektet med at blive droppet, og regningen blev opgjort til en halv milliard kroner. Det kan du læse mere om her.

Justitsminister Morten Bødskov (S) udråbte it-projektet til en "skandale". Ud over ScanJour var også CSC leverandør til det store it-projekt.

Personalereduktion

Underskuddet på 16 millioner kroner hos ScanJour og hullet i kassen skyldes blandt andet udgifter til personalereduktion.

"Resultatet af den primære drift (EBIT) blev et underskud på DKK 13 mio. efter hensættelse til restruktureringsomkostninger i forbindelse med personalereduktion," skriver ledelsen, men peger også på istandsættelse af fraflyttet lejemål for 1,4 millioner kroner og afskrivninger på de skaldte immateriale anlægsaktiver.

Af regnskabet kan man da også se, at antallet af ansatte er 84 personer mod 106 personer året før.

Polsag-stop koster konsulentydelser

Levering af konsulentydelser beløber sig til 18 millioner kroner, "hvilket er et fald på 25 procent i forhold til året før".

"Faldet er delvist en følge af ophør af POLSAG, samt at behovet for kundetilpasninger falder i takt med forbedringen af standard-softwaren og kundernes ønske om at tilpasse egne forretningsgange til standard-softwaren," hedder det i regnskabet.

Kunderne tæller blandt andet forsvaret, Skat og Dong.

CEO Gert Bendsen fra ScanJour bekræfter oplysningerne og fremstillingen. Desuden peger han på, at oplysninger i regnskabet også peger fremad:

"For regnskabsåret 2013/2014 er der budgetteret med et positivt driftsresultat. I årets første fire måneder er resultatet realiseret i henhold til planen," fremgår det således også af regnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere