Artikel top billede

Klar til julefrokosten: Sørg for at fylde de her apps på mobilen

Det er en god idé at tanke mobilen op med apps, inden julefrokosten går i gang. Vi er klar med en overlevelsesguide til dig og din smartphone.

Mobilen er i dag en digital schweizerkniv, der kan bruges i stort set alle sammenhænge - selv i forbindelse med en julefrokost.

Vi har samlet en håndfuld apps og gode råd, så du kan komme sikkert gennem decembers fester med kolleger, familie og venner.

Spor din telefon

Inden du tager af sted til julefrokosten, er det en god idé at installere og aktivere software til sporing af din telefon, hvis den skulle blive væk.

Især hvis du er typen, der drikker snaps som saftevand og fyrer rundt på dansegulvet i John Travolta-stil.

Mulighederne for at finde en mobil, der er hoppet ud af lommen eller glemt et sted, er mange.

Find My iPhone er nok den mest kendte, men den virker kun til Apples populære smartphone. Der findes lignende alternativer til telefoner med Android og Windows Phone.

Eksempelvis Android Device Manager.

Sporingssoftwaren giver kun mening, hvis du har husket at aktivere GPS-funktionen på telefonen, og at der er netværksdækning dér, hvor telefonen nu engang befinder sig.

Offentlig transport

Med den gratis app fra Rejseplanen kan du tage udgangspunkt i din aktuelle GPS-position og gøre rejseplanlægningen endnu nemmere.

På den måde skal du bare indsætte destinationsadressen, og så får du serveret din rejseplan, når du skal ud til festen.

Og er du ikke for fuld til at finde hjem med det offentlige, kan du også passende benytte Rejseplanen, når du skal hjem igen.

App'en er udviklet til både iOS, Android og Windows Phone.

Klik efter en taxa

Kan du ikke få fat i en taxa, og gider du ikke vente på at komme igennem til en central, kan du passende klare det hele via en app.

Flere taxa-selskaber har deres egne apps, og vi har samlet en liste her.

Den indeholder taxaselskaber i stort set hele landet, så du burde finde en, der fungerer i nærheden af dit julefrokostarrangement.

Du behøver i øvrigt ikke at downloade en app for hvert taxaselskab. Med den populære Click a Taxi, som netop har skiftet navn til Drivr, kan der bestilles hyrevogn blandt en lang række selskaber.

Bliv konge af sprut-baren

En ordentlig julefrokost har naturligvis også en solid bar, som du kan slå dig løs ved.

Men i kampens hede kan det være svært at huske, hvordan det nu lige er, at man blander en Old-Fashioned eller en Cosmopolitan.

Derfor skal du naturligvis have en cocktail-app på din smartphone. Det kan eksempelvis være de glimrende gratis-apps iTinis Lite og Drinks & Cocktails by drinks999.co.uk til iPhone eller Cocktail Hero til Android. Du kan også investere i Politikens bog om Drinks og Cocktails, der koster 30 kroner som iPhone-app.

Står du sidst på aftenen ved en halvtom bar, kan en cocktail-app også være som sendt fra himlen.

I de fleste af dem kan du nemlig indtaste navnene på de tilbageværende slatter, og app'en vil herefter fortælle dig, hvilke drinks du kan mixe med ingredienserne.

Drik ikke for meget

Julefrokosten er formentlig ikke den eneste dag i december, hvor der indtages massevis af våde varer.

Hvis man vil undgå at få for meget at drikke, kan man holde styr med sit alkoholforbrug i hele julemåneden. Det sørger Genstandstælleren fra Sundhedsstyrelsen for.

Er hun for ung?

Havner du på diskotek efter julefrokosten, kan du komme i den situation, at du ikke ved, om det er socialt acceptabelt at kaste dig over din nye flamme.

Med app'en fra ErHunForUng.dk får du hurtigt besked - med et glimt i øjet - om aldersforskellen mellem jer er for stor.

Undgå pinligheder

I glade stunder med alkohol i blodet virker det helt naturligt at sende søde beskeder til ekskæresten eller knap så søde beskeder til chefen. Det kan du undgå ved på forhånd at have installeret DrunkBlocker på Android. Eller finde en anden til iPhone som Don't drink and dial.

Kom sikkert hjem

Hvis du får for meget indenbords til julefrokosten, kan Get Home til iPhone få dig sikkert hjem.

Get Home kan forudindstilles til at kende din adresse, så den guider dig mod hjemmet, mens du slingrer ned ad gaden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.