Artikel top billede

(Foto: Creative Commons)

Klar til julefrokosten: Sørg for at fylde de her apps på mobilen

Det er en god idé at tanke mobilen op med apps, inden julefrokosten går i gang. Vi er klar med en overlevelsesguide til dig og din smartphone.

Mobilen er i dag en digital schweizerkniv, der kan bruges i stort set alle sammenhænge - selv i forbindelse med en julefrokost.

Vi har samlet en håndfuld apps og gode råd, så du kan komme sikkert gennem decembers fester med kolleger, familie og venner.

Spor din telefon

Inden du tager af sted til julefrokosten, er det en god idé at installere og aktivere software til sporing af din telefon, hvis den skulle blive væk.

Især hvis du er typen, der drikker snaps som saftevand og fyrer rundt på dansegulvet i John Travolta-stil.

Mulighederne for at finde en mobil, der er hoppet ud af lommen eller glemt et sted, er mange.

Find My iPhone er nok den mest kendte, men den virker kun til Apples populære smartphone. Der findes lignende alternativer til telefoner med Android og Windows Phone.

Eksempelvis Android Device Manager.

Sporingssoftwaren giver kun mening, hvis du har husket at aktivere GPS-funktionen på telefonen, og at der er netværksdækning dér, hvor telefonen nu engang befinder sig.

Offentlig transport

Med den gratis app fra Rejseplanen kan du tage udgangspunkt i din aktuelle GPS-position og gøre rejseplanlægningen endnu nemmere.

På den måde skal du bare indsætte destinationsadressen, og så får du serveret din rejseplan, når du skal ud til festen.

Og er du ikke for fuld til at finde hjem med det offentlige, kan du også passende benytte Rejseplanen, når du skal hjem igen.

App'en er udviklet til både iOS, Android og Windows Phone.

Klik efter en taxa

Kan du ikke få fat i en taxa, og gider du ikke vente på at komme igennem til en central, kan du passende klare det hele via en app.

Flere taxa-selskaber har deres egne apps, og vi har samlet en liste her.

Den indeholder taxaselskaber i stort set hele landet, så du burde finde en, der fungerer i nærheden af dit julefrokostarrangement.

Du behøver i øvrigt ikke at downloade en app for hvert taxaselskab. Med den populære Click a Taxi, som netop har skiftet navn til Drivr, kan der bestilles hyrevogn blandt en lang række selskaber.

Bliv konge af sprut-baren

En ordentlig julefrokost har naturligvis også en solid bar, som du kan slå dig løs ved.

Men i kampens hede kan det være svært at huske, hvordan det nu lige er, at man blander en Old-Fashioned eller en Cosmopolitan.

Derfor skal du naturligvis have en cocktail-app på din smartphone. Det kan eksempelvis være de glimrende gratis-apps iTinis Lite og Drinks & Cocktails by drinks999.co.uk til iPhone eller Cocktail Hero til Android. Du kan også investere i Politikens bog om Drinks og Cocktails, der koster 30 kroner som iPhone-app.

Står du sidst på aftenen ved en halvtom bar, kan en cocktail-app også være som sendt fra himlen.

I de fleste af dem kan du nemlig indtaste navnene på de tilbageværende slatter, og app'en vil herefter fortælle dig, hvilke drinks du kan mixe med ingredienserne.

Drik ikke for meget

Julefrokosten er formentlig ikke den eneste dag i december, hvor der indtages massevis af våde varer.

Hvis man vil undgå at få for meget at drikke, kan man holde styr med sit alkoholforbrug i hele julemåneden. Det sørger Genstandstælleren fra Sundhedsstyrelsen for.

Er hun for ung?

Havner du på diskotek efter julefrokosten, kan du komme i den situation, at du ikke ved, om det er socialt acceptabelt at kaste dig over din nye flamme.

Med app'en fra ErHunForUng.dk får du hurtigt besked - med et glimt i øjet - om aldersforskellen mellem jer er for stor.

Undgå pinligheder

I glade stunder med alkohol i blodet virker det helt naturligt at sende søde beskeder til ekskæresten eller knap så søde beskeder til chefen. Det kan du undgå ved på forhånd at have installeret DrunkBlocker på Android. Eller finde en anden til iPhone som Don't drink and dial.

Kom sikkert hjem

Hvis du får for meget indenbords til julefrokosten, kan Get Home til iPhone få dig sikkert hjem.

Get Home kan forudindstilles til at kende din adresse, så den guider dig mod hjemmet, mens du slingrer ned ad gaden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere