Artikel top billede

Direktør Christian Andersen har som ambition at opbygge Nordens stærkeste Microsoft-konsulenthus.

Finsk Microsoft-hus æder dansk it-firma

Dansk Sharepoint-hus bliver del af finsk it-kæmpe med appetit på flere danske opkøb. Det udfordrer etablerede danske it-firmaer.

Det finske it-firma Innofactor Plc tager endnu et skridt ind på det danske marked og overtager den danske Sharepoint-specialist Enabling Group som led i en opkøbsstrategi, der skal gøre den finske koncern til Skandinaviens førende Microsoft-hus.

Med opkøbet udvider de finske ejere deres danske forretning yderligere, efter at man i fjor købte business intelligence-firmaet Bridge Consulting. Med 20 nye kolleger fra Enabling når Innofactor dermed op på at have godt 50 ansatte i Danmark. Tæller man det finske moderselskab med, kommer Innofactor op på omkring 400 medarbejdere.

"Vi har en vision om at ville være Skandinaviens største Microsoft konsulenthus. Derfor har vi valgt, at vores andet opkøb skulle være et Sharepoint-konsulenthus, fordi det supplerer business intelligence utroligt godt. Der er mange sammenfaldende opgaver med muligheder for at bygge videre på business intelligence og Sharepoint-løsninger," siger Innofactor danske direktør Christian Andersen.

"Med opkøbet af Enabling opnår vi en væsentlig styrkelse på det danske marked. Innofactors styrke indenfor business intelligence kombineret med Enablings høje kompetenceniveau på SharePoint udgør et perfekt match, ikke mindst i forhold til vores fælles kunder," siger han.

De nye finske ejere betaler de fem partnere i Enabling tæt på 12 millioner kroner for overtagelsen. Men afhængig af Enablings indtjening til næste år kan beløbet vokse til maksimalt 30 millioner kroner, fortæller Christian Andersen.

Varsler nye opkøb

Innofactor har sat sig som mål,at at man i 2016 skal have udvidet forretningen til 200 ansatte, og Christian Andersen erkender, at Innofactors offensiv også er en udfordring af etablerede danske Microsoft-partnere som Proactive og især Netcompany.

"Man kan godt se det som en start på en udfordring af Netcompany, selvom vi ikke når dem til skuldrene endnu," siger Christian Andersen.

Innofactors ambitioner på det danske marked skal både nås gennem organisk vækst og yderligere opkøb. Ifølge Christian Andersen har Innofactor allerede flere mulige kandidater i kikkerten, og man forventer at kunne købe yderligere op i Danmark i løbet af 2014.

"Vi har en short-list på 20-25 virksomheder, som kunne være interessante. De fordeler sig bredt indenfor cloud, mobility, business intelligence og Sharepoint, og der er allerede en tæt dialog med en tre-fire interessante opkøbsemner," siger Christian Andersen.

Læs også:

Her er Microsofts bedste partnere i 2012

Veteran bag danske Enablings opstart i Stockholm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.