Nørder på detektivarbejde: Afslører kildekoder i film

Film er fyldt med computerhackere, der har de vildeste evner. Men ville deres tricks fungere i virkeligheden? Det forsøger webnørder at opklare.

Helten sætter sig hen til computeren og tæsker løs på keyboardet, og pc-skærmen fyldes med kildekode.

Vupti - så er kodeord knækket, servere støvsuget for data og lyssky bankoverførsler omdirigeret.

I massevis af film og tv-serier er computeren helt central for handlingen, men hvad er det egentlig for kildekoder, der regner ned over skærmen, når skuespillerne går til tasterne?

Det har nørderne bag websiden Moviecode.tumblr.com sat sig for at afsløre.

Detektivarbejdet har ganske enkelt bestået i at analysere koden og finde frem til, hvor den egentlig stammer fra, og om det overhovedet giver mening eller er ren volapyk.

I den amerikanske filmatisering af Stieg Larssons 'Mænd der hader kvinder', som har titlen 'The Girl with the Dragon Tattoo', kaster hackeren Lisbeth Salander eksempelvis sig over computeren for at løse en mordgåde.

Websiden kan afsløre, at Salander bruger SQL (Structured Query Language), og det faktisk ikke er helt tåbeligt.

Men hendes evner foran computeren er dog ikke overbevisende i forhold til, at hun skulle være en tophacker.

Mere tvivlsomt bliver det i filmen "Terminator" med Arnold Schwarzenegger, hvor man på et tidspunkt ser billedet fra hans synspunkt.

Da han er en robot, kører en masse kode hen over billedet, og moviecode.tumbler.com mener, at det er en stump af Apple II's 6502 assembler kode.

Der er flere film, som benytter kode, der er fuldkommen tåbelig.

I filmen "The Recruit" hacker hovedpersonen CIA med C/C++ kode, der burde udløse latterbrøl blandt programmører.

Moviecode.tumblr.com kan du se flere eksempler på kode, som indgår i film og tv-serier.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.