Artikel top billede

HTC til grin: 'Hemmelig' super-mobil lækket af 15-årig

Afløseren til den anmelderroste HTC One er klar om mindre end 14 dage, men telefonen er allerede lækket. Det har nærmest udviklet sig til en farce, hvor en 15-årig knægt spiller en afgørende rolle.

Det kan være svært for it-virksomheder at holde deres produkter hemmelige inden lancering, og Google Nexus 5 var et glimrende eksempel på det.

Det samme gælder for afløseren for den anmelderroste HTC One, der netop er kåret som verdens bedste smartphone.

Officielt vil den nye telefon blive præsenteret tirsdag den 25. marts, men allerede nu er der ikke meget spænding tilbage.

Der har nemlig været adskillige læk de seneste par måneder, og selv om producenterne i nogle tilfælde bruger dem bevidst til at skabe opmærksomhed om nye produkter, er det næppe tilfældet med dem alle denne gang.

For hvor cool er det lige, at en 15-årig knægt har fået fingre i afløseren for HTC One før tid og lægger en video online, hvor han klumset foretager en produktvurdering?

'Det bliver ikke nogen god uge for dig'

Knægtens navn er Roshan Jamkatel, og han har angiveligt fået fingre i telefonen, fordi en af hans forældre arbejder for HTC.

Eller rettere: Det gør de måske heller ikke længere.

Roshan Jamkatel indikerer i hvert fald via sin Twitter-profil den 3. marts, at der er blevet uddelt en fyreseddel.

Men først var der en helt anden dramatik på Twitter, da Jeff Gorden, der er HTC's Senior Global Online Communications Manager, gik til tasterne og i flæsket på Jamkatel:

Gordon: "Det bliver ikke nogen god uge for dig, min ven "

Jamkatel: "? Det er en falsk telefon cx"

Gordon: "Vi har IMEI (nummeret, red.) og al anden info. Vi tales ved."

Blandt andre Inquisitr.com har en kopi af Twitter-korrespondancen.

Dusør på telefonen

Med sin truende adfærd bekræfter kommunikationschefen, at telefonen ikke er falsk. Det er dog uklart, om der er tale om en helt færdig version af den nye HTC One, men den matcher de mange billeder, som allerede cirkulerer på nettet.

Og som om den 15-årige ikke var i nok problemer, blev der på den sociale webtjeneste Reddit oprettet et indlæg med hans adresse og en dusør på 10.000 dollar, cirka 55.000 kroner, til den person, som kunne skaffe HTC-telefonen.

Indlægget er dog siden blevet slettet, og det samme gælder for Twitter-korrespondancen mellem Jeff Gordon og Roshan Jamkatel.

Den 12 minutter lange fremvisning af den nye HTC One er dog ikke til at stoppe, og den er blevet spredt på nettet. Men videoen er ikke det eneste problem, som HTC er stødt på.

Der er nemlig også lækket adskillige produktoplysninger på telefonen.

Allerede til salg på eBay

GSMarena.com har angiveligt fået fingre i stort set samtlige specifikationer på telefonen og kan oplyse, at den vil være udstyret med en fem tommer skærm med opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel.

Processoren vil være en quadcore 2,3 Ghz SnapDragon 801, og batteriet vil have en kapacitet på 2.600 mAh.

Vægten bliver 160 gram og altså lidt mere end på den nuværende One.

Sim-kortet vil være en nano-version ligesom på iPhone og den nye Nokia Lumia 1520, og der vil også være plads til micro SD-kort, hvis lagerpladsen skal udvides.

Mobilen har 16, 32 eller 64 gigabyte lagerplads fra fødslen. Der er ingen oplysninger om, hvor mange megapixel kameraet skyder fotos i. Det oplyste HTC faktisk heller ikke ved lanceringen af den første One.

Det skyldes, at den kun skyder billeder i en opløsning på fire megapixel, og det kan virke lavt.

To kameraer på bagsiden

Men antallet af megapixel siger ikke noget om kvalitet, og HTC har i stedet for mange pixel valgt at satse på, at kameraet kan suge godt med lys til sig og dermed tage brugbare billeder under svage lysforhold på bekostning af billedstørrelsen.

GSMarena kan også fortælle, at der er to kameraer på bagsiden, hvilket tidligere lækkede fotos også viser. Det kan undre, hvis det ikke lige var, fordi et andet læk afslører, hvad det er for noget.

I annoncemateriale for den nye telefon, som GSMarena også er i besiddelse af, vil kameraerne være bedre i stand til at tage fotos i situationer med begrænset lys, og det vil være muligt at justere fokus, efter at billederne er taget.

Det minder umiddelbart om samme teknik, som det meget hypede Lytro-kamera er udstyret med.

Samtidig skulle de to kameraer på bagsiden skabe 3D-effekter.
 
Auktion over den nye HTC One
Det bizarre forløb omkring den nye HTC-mobil bliver ikke mindre mærkværdigt af, at et eksemplar af telefonen allerede har været til salg på auktionssiden eBay.

Eller i hvert fald en papæske, der umiddelbart ligner den ægte vare og afslører, at det amerikanske teleselskab Verizon blandt andet skal forhandle telefonen.

Hidtil har mobiltelefonen gået under kodenavnet M8, og den kommer formentlig til at blive kaldt The All New HTC One, når den er klar.

Så den 'hemmelige' mobil fra HTC er ikke længere noget mysterium. Det eneste vi faktisk mangler nu er en pris og en lanceringsdato på det danske marked. Det får vi - måske - den 25. marts.

Her er den berømte video af den nye model fra HTC:
)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.