Artikel top billede

Lytro klar med kamera-revolution

Det nystartede Silicon Valley-firma Lytro har præsenteret sit nye lysfelt-kamera, hvor man kan ændre fokus efter at billedet er taget.

Lytro har netop præsenteret sit nye kamera, der beskrives som intet mindre end en revolution inden for fotografi. Der er tale om et såkaldt lysfeltkamera (light field camera), hvor man ikke længere skal indstille fokus når man tager et billede. I stedet kan man frit ændre fokus når billedet er taget og dermed bestemme, hvilke dele af billedet der skal være skarpe.

Det nye kamera ligner heller ikke et almindeligt fotoapparat. Det er en aflang kasse med en linse i den ene ende og en LCD-skærm i den anden ende. Der er også en on/off-knap og en udløser, en berøringfølsom zoom-stribe og en usb-port.

Kameraet kommer i starten af 2012 og skal kun sælges gennem Lytros egen hjemmeside. Der kommer tre forskellige modeller med 8 og 16 GB hukommelse.

Lytro beskriver selv sin opfindelse som "kameraet version 3.0". På Lytros hjemmeside kan man se hvordan det konkret skal fungere. Her kan frit skifte fokus ved at klikke rundt i billederne. Lytro kalder det for "living pictures".
 
Firmaet beskriver selv teknologien som intet mindre end en revolution for digital fotografi.
 
Tricket består i at kameraet både registrerer farve, intensitet og retning af det indkommende lys. Normale kameraer gemmer ikke informationer om lysets retning. Firmaet er stiftet af Ren Ng, der udviklede den grundlæggende teknologi allerede i 2006 på Stanford University.
 
Teknologien skulle også kunne bruges til at skifte mellem en 2D- og 3D-visning af billederne.
 
Lytro lover at kameraet er klar til at tage det første billede allerede ét sekund efter det er tændt og billederne tages øjeblikkeligt uden at man skal vente på autofokus.
 
Det nystartede firma i Mountain View har modtaget mere end 250 mio. kr. i venture-kapital fra Andreessen Horowitz, Greylock Partners, NEA og K9 Ventures.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere