Artikel top billede

Billede: Blog.msdn.com (Foto: Msdn.com)

Microsoft bøjer sig: Startknappen på vej tilbage i Windows

Startknappen er på vej tilbage til Windows, hvor livet med mus og tastatur også bliver en del nemmere på pc'en. Læs her om gamle funktioner, der snart kommer som nyheder til Windows 8.1.

Efter et langvarigt pres fra sine brugere og kunder genintroducerer Microsoft nu startknappen i den kommende opdatering af Windows 8.1.

Det skriver The Verge, der omtaler den kommende startknap med lancering 'senere på året' som en kombination af den traditionelle Windows-startknap med mulighed for et ekstra fold-ud-kig på mini-tiles, der blev introduceret med Windows 8-designet Metro.

Desuden er der også gode nyheder til det traditionelle desktop-folk med mus og tastatur.

Tilbage til rødderne 
Det skyldes, at de moderne Windows 8-applikationer fremover kan afvikles i deres eget vindue, hvilket synes at være et lille opgør med Metro-designet, der blev skabt til at kunne køre på alle - også håndstyrede - platforme.

Styringen med mus bliver dermed nemmere og mere fleksibel, da der nu i toppen af programvinduet kommer adgang til luk-funktion og mulighed for højreklik for funktionsoversigt fra Metro-skærmen, som det kendes fra Windows-skrivebordet.

Microsofts Danmarks divisionschef for Windows, Martin Thorning Hansen, skriver i et blog-indlæg fra selskabets store San Francisco-konference Build, at flere funktioner i Windows 8.1 allerede er klar fra næste uge uden dog at nævne startknappen.

Opdateringen bliver til gengæld forsynet med en sluk-genstart-knap i øverste højre hjørne, så man ikke skal navigere på må og få med musen i hjørnerne på det nye Windows. Også et ikon til søgninger bliver introduceret som et fast element på skærmen.

Derudover forlyder det, at det bliver muligt at fastgøre favorithjemmesider og apps fra Windows Store på proceslinjen nederst på skrivebordet.

Mere mobil-styring

Microsoft barsler også med nye funktioner på mobile device management-siden.

Det gælder eksempelvis kontrol med visning af hjemmesiden i forhold til surf-politikken i ens virksomhed.

Opdateringen kommer automatisk tirsdag den 8. april, hvor Windows XP til gengæld får sit endelige dødsstød.

Læs også:

Beta-tester: Windows 8.1 får en ny Start-knap til april




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere