Artikel top billede

HP-chef gav it-indkøber millioner under bordet

It-indkøber fik kontanter og it-udstyr under bordet for tilsammen tre millioner kroner.

En tidligere chef i it-producenten HP's polske afdeling er under anklage for at have givet penge under bordet til en it-indkøber hos det polske politi.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters modtog den polske embedsmand 529.000 dollar i kontanter plus it-udstyr for 36.000 dollar i bestikkelse fra den nu forhenværende HP-chef. Tilsammen svarer det til mere end tre millioner kroner.

Som modydelse hjalp den polske indkøber HP med at vinde it-kontrakter til det polske politi. Indkøberen har angiveligt også givet andre it-firmaer særbehandling ved tildeling af it-kontrakter til en værdi på mere 200 millioner kroner med det polske politi.

Oplysningerne om bestikkelses-sagen stammer fra de polske myndigheder, og ifølge den polske indenrigsminister Bartlomiej Sienkiewicz er HP parat til at indrømme sin rolle i sagen.

Både den tidligere HP-ansatte og it-indkøberen er officielt blevet sigtet i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere