BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

HP-chef gav it-indkøber millioner under bordet

It-indkøber fik kontanter og it-udstyr under bordet for tilsammen tre millioner kroner.

En tidligere chef i it-producenten HP's polske afdeling er under anklage for at have givet penge under bordet til en it-indkøber hos det polske politi.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters modtog den polske embedsmand 529.000 dollar i kontanter plus it-udstyr for 36.000 dollar i bestikkelse fra den nu forhenværende HP-chef. Tilsammen svarer det til mere end tre millioner kroner.

Som modydelse hjalp den polske indkøber HP med at vinde it-kontrakter til det polske politi. Indkøberen har angiveligt også givet andre it-firmaer særbehandling ved tildeling af it-kontrakter til en værdi på mere 200 millioner kroner med det polske politi.

Oplysningerne om bestikkelses-sagen stammer fra de polske myndigheder, og ifølge den polske indenrigsminister Bartlomiej Sienkiewicz er HP parat til at indrømme sin rolle i sagen.

Både den tidligere HP-ansatte og it-indkøberen er officielt blevet sigtet i sagen.
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Compliance medarbejder

Unik System Design A/S

Senior frontend-developer

Lomax A/S

C# Webudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital