Artikel top billede

HP-chef gav it-indkøber millioner under bordet

It-indkøber fik kontanter og it-udstyr under bordet for tilsammen tre millioner kroner.

En tidligere chef i it-producenten HP's polske afdeling er under anklage for at have givet penge under bordet til en it-indkøber hos det polske politi.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters modtog den polske embedsmand 529.000 dollar i kontanter plus it-udstyr for 36.000 dollar i bestikkelse fra den nu forhenværende HP-chef. Tilsammen svarer det til mere end tre millioner kroner.

Som modydelse hjalp den polske indkøber HP med at vinde it-kontrakter til det polske politi. Indkøberen har angiveligt også givet andre it-firmaer særbehandling ved tildeling af it-kontrakter til en værdi på mere 200 millioner kroner med det polske politi.

Oplysningerne om bestikkelses-sagen stammer fra de polske myndigheder, og ifølge den polske indenrigsminister Bartlomiej Sienkiewicz er HP parat til at indrømme sin rolle i sagen.

Både den tidligere HP-ansatte og it-indkøberen er officielt blevet sigtet i sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere