Artikel top billede

Svindelmistænkt dansk it-firma er krakket - direktøren er forsvundet

Bagmandspolitiet har i næsten et år gravet i en dansk sag om import og salg af ulovlige kopivarer. Nu er det mistænkte selskab gået konkurs, og direktøren er forsvundet.

Manglende betaling af løn til en ansat fik i forrige uge Retten i Aalborg til at erklære den nordjyske it-distributør Sead Distribution konkurs.

Konkursen kommer efter at Sead Distribution i næsten et år har været i Bagmandspolitiets søgelys i en sag om massiv import af ulovlige kopier af blandt andet højttalere og hovedtelefoner.

Advokatfirmaet Delacour er udpeget som kurator i konkursboet. Her siger advokat Mikkel Anker Pedersen, at konkursen i det danske selskab er udløst af et krav fra en af firmats ansatte, som ikke har fået udbetalt sin løn. Kurator har dog ikke haft held til at få kontakt til Seads Distributions ledelse.

Sead Distributions nordjyske lager blev sidste efterår ransaget af politiet, som ifølge Computerworlds oplysninger måtte rekvirere flere lastbiler til at fjerne ulovlige varer og dokumenter fra lageret.

De ulovlige varer er i flere tilfælde blevet solgt til it-forhandlere i både Danmark og Sverige, og er ad den vej endt hos forhandlernes kunder.

Hvor er direktøren?

Ifølge Computerworlds oplysninger er der blandt andet blevet solgt falske udgaver af hovedtelefoner fra Pioneer og Sennheiser.

Handelen har også omfattet højttalere af mærket Audio Pro, som på et tidspunkt er blevet solgt gennem it-forhandleren Dustins svenske afdeling.

Audio Pros direktør Stefan Pantzar oplyser, at man trods den grove svindel med firmaets produkter har opgivet at forfølge sagen.

Direktør i Sead Distribution, Jesper Haron Mortensen, har siden razziaen været som sunket i jorden, selvom både kreditorer og politiet gerne vil tale med ham.

Flere kilder oplyser til Computerworld, at direktøren i dag opholder sig i Singapore, hvor han blandt andet har registreret et lokalt selskab, der har samme navn som det danske selskab.

Politiet: Vi efterforsker stadig sagen
Hos Bagmandspolitiet (SØIK) bekræfter vicestatsadvokat Erling Vestergaard, at politiet stadig er i gang med at efterforske sagen.

Han vil dog ikke fortælle detaljer om sagen, eller om der er foretaget afhøringer eller rejst sigtelse mod Sead Distributions ledelse.

"Efterforskningen er ikke afsluttet på nuværende tidspunkt, så jeg har ingen kommentarer til sagens indhold, eller hvem vi har talt med undervejs," siger Erling Vestergaard.

Tilbage i 2011 gik Jesper Haron Mortensen konkurs med selskabet Conta. I forbindelse med konkursen forsvandt varer til en værdi på op mod 15 millioner kroner fra firmaets lager.

Læs også:

Anonyme kilder: Dansk it-firma solgte falske varer

Conta-kurator kan ikke finde varerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere