Artikel top billede

Datacenterklassificering kan gøre danske data endnu mere sikre

Klumme: Selv små justeringer i datacenteret kan ses på bundlinjen. Derfor burde flere danske virksomheder være opmærksomme på den internationale tier-standard og hvilke optimeringsmuligheder, der ofte ligger lige for.

Små ting kan tilsammen betyde, at datacenteret ikke fungerer optimalt.

Krydser A og B-kablerne hinanden? Er ventilerne placeret korrekt? Spørgsmål som disse kan i sidste ende være med til at skabe en bedre drift og oppetid af datacenteret og give positivt udslag på bundlinjen.  

Derfor er det nødvendigt at sætte fokus på datacenterets struktur og opbygning.

Datacenterets ydeevne, funktion og ikke mindst sikkerhed i oppetid afhænger af virksomhedens behov. Et klassificeringssystem kan være med til at gøre det nemmere for virksomheder at gennemskue hvilket datacenter, der lever op til den givne virksomheds krav.

Få et klassificeringssystem

Den uafhængige forskningsorganisation Uptime Institute leverer et klassificeringssystem til datacentre, en såkaldt tier-standard, som benyttes ved eftersyn af datacenteret. Ved at certificere datacenteret efter Uptime Institutes målestok blåstemples datacenteret efter branchens mest anerkendte standard.

Samtidig kan eftersynet føre til, at virksomheden opdager ny værdi i datacenteret, som blandt andet kan være med til at reducere omkostningerne eller forbedre oppetid.

Det er ikke kun virksomheder, som kan drage fordel af større krav til standarder. Også leverandører af datacentre kan udnytte klassificeringsstandarderne til at værdisætte sine datacentre og dermed differentiere sig i forhold til konkurrenterne ved at kvalificere den ydelse, de leverer.

Det kan f.eks. være på sikkerheden. Mere opmærksomhed på datacentrenes kvalitet vil rimeligvis føre til mere konkurrence om at levere det bedste produkt til kunderne. Det er til alles fordel.

Fælles krav styrker hele branchen

I takt med at flere og flere virksomheder anvender et datacenter til at håndtere de stigende mængder data, vælger mange at placere den del af deres IT-løsninger ude af huset.

Her skal hosting-leverandører sørge for at holde pumperne i gang, så virksomhedernes servere konstant leverer på et maksimum. Denne udvikling stiller store krav til kvaliteten af hostingleverandørernes datacentre.

For at datacentrene kan blive ved med at leve op til de stigende krav, virksomhederne stiller, er det nødvendigt at indføre standarder for datacentrene. Ligesom virksomhederne stiller tekniske krav til andre produkter, og i tidligere årtier begyndte at stille krav til kvalitetsstyringssystemer, bør det også være naturligt at klassificere datacentrene.

Der er et klart behov for at skabe bedre rammer for datasikkerhed og oppetid i de danske datacentre. Klare linjer omkring kravene til datacentrene vil sikre en højere grad af gennemsigtighed overfor kunderne, hvilket gavner både kunder og leverandører.

Yde for at kunne nyde

Større gennemsigtighed i hvordan datacentret er opbygget og fungerer lyder som noget, de fleste virksomheder kan sige ja til. Ikke mindst så man fra virksomhedens side er sig helt klart hvor man går på kompromis med sikkerhed og/eller oppetid.

Indtil videre er der dog ingen nordiske datacentre, som er certificeret efter de nødvendige standarder. Det er afgørende, at vi viser, at vejen til bedre datacentre starter med, at vi forholder os til de udfordringer, som ligger foran os. Hvis forholdene skal forbedres, kræver det, at hele branchen sætter datacentrene på dagsordenen og aktivt prioriterer investeringer på disse områder.

Investeringer som i sidste ende kan føre til positiv vækst på bundlinjen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere