Artikel top billede

Dansk direktør forlader Microsoft

Microsofts danske salgsdirektør og chef for partner-forretningen, Erik Kaae, har fået nyt job hos stor dansk it-forhandler. Hvem det er, er indtil videre en hemmelighed.

Snakken omkring morgenkaffen hos Microsofts tusindvis af danske partnere og forhandlere fik ekstra liv her til morgen, da de åbnede deres mailboks.

Klokken lidt over syv i morges tikkede nemlig en mail fra Microsofts Danmarks administrerende direktør, Niels Soelberg, som kort kunne fortælle, at hans kanalchef og salgsdirektør gennem de sidste fem år, Erik Kaae, forlader sit job til fordel for en stilling hos en af Microsofts danske partnere.

Hvor 50-årige Erik Kaae nu skal slå sine folder, er dog indtil videre en hemmelighed.

"Det må jeg ikke fortælle," lyder det kortfattet fra hovedpersonen selv. Han regner og med at kunne løfte sløret for navnet på sin nye arbejdsgiver i løbet af et par uger.

Han lægger dog ikke skjul på, at han glæder sig til den nye udfordring, som han betegner som "bredere" end hans hidtidige job.

"Jeg har været så heldig at få lov at arbejde sammen med salgskanalen i mange år. Nu er jeg blevet kontaktet af en partner, som havde et utroligt spændende mulighed, som får mig endnu tættere på kanalen," siger Erik Kaae, der i alt har været ansat hos Microsoft i ti år.

Har styret en milliardforretning

Erik Kaae har hidtil haft ansvaret for mere end halvdelen af Microsofts danske forretning med en omsætning, der ligger på den gode side af to milliarder kroner. Blandt kilder med kendskab til Microsoft i Danmark peges der derfor på, at der må være tale om et meget fremtrædende job hos en stor partner.

Og i Microsofts partnermiljø er gættekonkurrencen gået i gang. Blandt de firmaer, der nævnes, er KMD, EG, Netcompany og Atea.

Erik Kaaes afløser som Microsofts kanal-boss er allerede fundet internt. Det bliver den 42-årige Kamilla Jørning Roost, som rykker en plads frem i geledderne fra et job som ansvarlig for Microsofts SMB-forhandlere. Her har hun arbejdet direkte under sin forgænger.

Hun har været ansat hos Microsoft i 17 år og har tidligere blandt andet været chef for Windows-forretningen.

Kamilla Jørning Roost betegnes af flere kilder som både flittig, vellidt blandt sine Microsoft-kolleger og med et veletableret netværk i Microsoft globale organisation.

Læs også:

Erik Kaae: Vi har lært at lytte

Her er Microsofts bedste partnere i 2013




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere