Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

KMD køber ScanJour

KMD overtager it-selskabet ScanJour, der har haft svære tider i de seneste år.

KMD køber ESDH-selskabet ScanJour, der leverer sagsbehandlings-systemer til blandt andet Forsvaret, Skat, Miljøministeriet og andre statslige instanser.

Med købet sigter KMD efter at skaffe sig et brohoved ind på netop det statslige område, hvor selskabet med direktør Eva Berneke i spidsen ser nye muligheder.

Hun udnævnte i sommer netop det statslige marked som et oplagt mål for KMD og bedyrede her, at hun med KMD's forvaltningsmæssige kompetencer i baghånden ville sætte en offensiv ind for at udfordre nogle af de store statslige it-spillere som IBM, CSC og Netcompany.

Du kan læse mere om Eva Bernekes plan med KMD her: Her er KMD-bossens plan: Sådan skal KMD trimmes til fremtiden.

Med købet bliver ScanJour, der i dag har 54 medarbejdere, et datterselskab under KMD.

ScanJour, der har kapitalfonden CapMan som majoritets-aktionær, har ifølge Computerworlds Brancheguide tabt penge hvert eneste år i de senere år.

Alene i de seneste fire regnskabsår har ScanJour således haft samlet underskud på 39,2 millioner kroner efter skat, ligesom antallet af ansatte er styrtdykket fra 143 mand i 2009 til i dag 54 mand.

Ligeledes er egenkapitalen faldet fra 28,3 millioner kroner i 2009/2010 til blot 6,6 millioner i det seneste regnskabsår.

Det går bedre nu

I en udsendt pressemeddelelse peger selskabets bestyrelsesformand, Tommy Valther Hansen, imidlertid på, at selskabets økonomi har 'udviklet sig positivt over det seneste år,' hvor det blandt andet har 'opnået rentabel drift.'

Alligevel mener han, at salget til KMD giver mening for ScanJour, der ifølge ham opererer i et stærkt konkurrencepræget marked.

"Scan Jour [er] i bedre hænder hos en succesfuld og markedsledende spiller som KMD," siger han.

ScanJours seneste regnskab viste et omsætningsfald på hele 27 procent i forhold til året før.

Heraf stammede de 14 procent fra ophøret af Polsag-ordren, som ScanJour stod bag sammen med CSC.

Det kan du læse mere om her: Dansk softwarehus taber millioner efter it-skandale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.