Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD køber ScanJour

KMD overtager it-selskabet ScanJour, der har haft svære tider i de seneste år.

KMD køber ESDH-selskabet ScanJour, der leverer sagsbehandlings-systemer til blandt andet Forsvaret, Skat, Miljøministeriet og andre statslige instanser.

Med købet sigter KMD efter at skaffe sig et brohoved ind på netop det statslige område, hvor selskabet med direktør Eva Berneke i spidsen ser nye muligheder.

Hun udnævnte i sommer netop det statslige marked som et oplagt mål for KMD og bedyrede her, at hun med KMD's forvaltningsmæssige kompetencer i baghånden ville sætte en offensiv ind for at udfordre nogle af de store statslige it-spillere som IBM, CSC og Netcompany.

Du kan læse mere om Eva Bernekes plan med KMD her: Her er KMD-bossens plan: Sådan skal KMD trimmes til fremtiden.

Med købet bliver ScanJour, der i dag har 54 medarbejdere, et datterselskab under KMD.

ScanJour, der har kapitalfonden CapMan som majoritets-aktionær, har ifølge Computerworlds Brancheguide tabt penge hvert eneste år i de senere år.

Alene i de seneste fire regnskabsår har ScanJour således haft samlet underskud på 39,2 millioner kroner efter skat, ligesom antallet af ansatte er styrtdykket fra 143 mand i 2009 til i dag 54 mand.

Ligeledes er egenkapitalen faldet fra 28,3 millioner kroner i 2009/2010 til blot 6,6 millioner i det seneste regnskabsår.

Det går bedre nu

I en udsendt pressemeddelelse peger selskabets bestyrelsesformand, Tommy Valther Hansen, imidlertid på, at selskabets økonomi har 'udviklet sig positivt over det seneste år,' hvor det blandt andet har 'opnået rentabel drift.'

Alligevel mener han, at salget til KMD giver mening for ScanJour, der ifølge ham opererer i et stærkt konkurrencepræget marked.

"Scan Jour [er] i bedre hænder hos en succesfuld og markedsledende spiller som KMD," siger han.

ScanJours seneste regnskab viste et omsætningsfald på hele 27 procent i forhold til året før.

Heraf stammede de 14 procent fra ophøret af Polsag-ordren, som ScanJour stod bag sammen med CSC.

Det kan du læse mere om her: Dansk softwarehus taber millioner efter it-skandale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere