Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD køber ScanJour

KMD overtager it-selskabet ScanJour, der har haft svære tider i de seneste år.

KMD køber ESDH-selskabet ScanJour, der leverer sagsbehandlings-systemer til blandt andet Forsvaret, Skat, Miljøministeriet og andre statslige instanser.

Med købet sigter KMD efter at skaffe sig et brohoved ind på netop det statslige område, hvor selskabet med direktør Eva Berneke i spidsen ser nye muligheder.

Hun udnævnte i sommer netop det statslige marked som et oplagt mål for KMD og bedyrede her, at hun med KMD's forvaltningsmæssige kompetencer i baghånden ville sætte en offensiv ind for at udfordre nogle af de store statslige it-spillere som IBM, CSC og Netcompany.

Du kan læse mere om Eva Bernekes plan med KMD her: Her er KMD-bossens plan: Sådan skal KMD trimmes til fremtiden.

Med købet bliver ScanJour, der i dag har 54 medarbejdere, et datterselskab under KMD.

ScanJour, der har kapitalfonden CapMan som majoritets-aktionær, har ifølge Computerworlds Brancheguide tabt penge hvert eneste år i de senere år.

Alene i de seneste fire regnskabsår har ScanJour således haft samlet underskud på 39,2 millioner kroner efter skat, ligesom antallet af ansatte er styrtdykket fra 143 mand i 2009 til i dag 54 mand.

Ligeledes er egenkapitalen faldet fra 28,3 millioner kroner i 2009/2010 til blot 6,6 millioner i det seneste regnskabsår.

Det går bedre nu

I en udsendt pressemeddelelse peger selskabets bestyrelsesformand, Tommy Valther Hansen, imidlertid på, at selskabets økonomi har 'udviklet sig positivt over det seneste år,' hvor det blandt andet har 'opnået rentabel drift.'

Alligevel mener han, at salget til KMD giver mening for ScanJour, der ifølge ham opererer i et stærkt konkurrencepræget marked.

"Scan Jour [er] i bedre hænder hos en succesfuld og markedsledende spiller som KMD," siger han.

ScanJours seneste regnskab viste et omsætningsfald på hele 27 procent i forhold til året før.

Heraf stammede de 14 procent fra ophøret af Polsag-ordren, som ScanJour stod bag sammen med CSC.

Det kan du læse mere om her: Dansk softwarehus taber millioner efter it-skandale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere