Artikel top billede

Jorden brænder under Samsung: Salg af Galaxy S5 er slået fejl - er der en plan?

ComputerViews: Salget af Galaxy S5 er slået fejl for Samsung, der rutcher nedad på kæmpe nedtur. Det åbne spørgsmål er, om det er slut med Samsungs storhed. Eller om der er en vej tilbage.

ComputerViews: Samsung har i et stykke tid været verdens største smartphones-selskab og blandt de mest dominerende, men som det altid har været tilfældet i den hastigt forandrende teknologi-branche, skal der ikke mange fejltrin til, før billedet vender.

Billedet er i høj grad begyndt at vende for Samsung, hvor alarm-klokkerne bimler og drastiske forandringer er i vente.

Det er kun en måneds tid siden, at Samsung løftede sløret for sit fjerde kvartals-regnskab i træk med ildevarslende tal: Både markedsandel og indtjeningen styrtdykker. Og har gjort det længe.

Det kan du læse mere om her: Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris.

Et af problemerne ligger i, at Samsung har skudt forbi med sin topmodel, Galaxy S5.

I hvert fald skriver Wall Street Journal, at Samsung har solgt 40 procent færre eksemplarer af Galaxy S5 end forventet.

Galaxy S5 har da også fået lunke anmeldelser - i hvert fald ud fra betragtning om, at det er topmodellen fra verdens største smartphone-producent.

Det kan du læse mere om her: Her er dommen over Galaxy S5: Har Samsung mistet pusten?

Faktisk har salget været så ringe, at mange forhandlere er brændt inde med massevis af æsker med usolgte Galaxy S5'ere, efter salget har ligget langt under salget af forgængeren, S4, tre måneder efter lanceringen.

Bedre bliver det ikke af, at Samsung i forventning om et fremragende salg har fået bygget 20 procent flere S5'ere end S4'ere.

Skal ned i pris

Hertil kommer prisen. Smartphone-markedet er for tiden i høj grad præget af, at en række asiatiske Android-producenter buldrer ind på markedet med prisbillige, men veludstyrede, modeller.

Det er producenter som kineserne fra Xiaomi, Lenovo go Huawei og indiske MicroMax.

I den dyre ende af markedet har Apple netop lanceret nye topmodeller, iPhone 6 og 6 Plus, der som sædvanlig har fået masser af omtale og opmærksomhed og ros, så Galaxy S5 på mange måder er blevet helt overskygget og kørt bagud ad dansen.

Du kan læse vores test af iPhone 6 her: Tre ugers test af iPhone 6 Plus: Kæmpestor, dyr, besværlig og herlig

Kontant resultat: Samsungs netto-indtjening er faldet med 49 procent, mens drifts-overskuddet er faldet til syv procent, hvilket er det laveste niveau siden 2008. Normalt ligger Samsungs drifts-overskud på over 15 procent.

Jorden brænder

Det er alt sammen dårligt nyt for Samsung. Selskabet har fortsat masser af penge, men nedtur er aldrig acceptabel, og faresignalerne er åbentlyse:

Hvem husker ikke Nokia, der mistede alt, fordi selskabet missede en enkelt 'technology-turn,' da selskabet ikke kom med, da markedet skiftede fra almindelige mobiltelefoner til smartphones?

Hvad skal der så ske?

Samsung har allerede meldt ud, at der fremover vil komme langt færre forskellige modeller på gaden end hidtil.

Det kan du læse mere om her: Samsung skærer drastisk ned: Du kan forvente langt færre Samsung-modeller i fremtiden

Hertil kommer, at selskabet vil fokusere på at forbedre det, som Samsung kalder for 'produkt-konkurrencedygtigheden' for hvert enkelt produkt.

Det betyder kort og godt, at Samsung vil forsøge at sænke sine priser, så Samsung-telefonerne bliver mere konkurrence-dygtige over for sammenlignelige modeller i det stærkt pris-fokuserede smartphone-marked, hvor folk køber den telefon, hvor de føler, at de mest bang for the buck.

Rygter vil også vide, at selskabets bestyrelse overvejer at sætte mobil-topchef Shin på porten og kalde friske øjne ind.

Det er et åbent spørgsmål, om disse initativer er nok til at stoppe nedturen eller om Samsungs tid som kongen af Android-verdenen er ved at rinde ud.

Samsung er allerede i fuld gang med udviklingen af nye topmodeller - og satser blandt andet på modeller med de nyudviklede fleksible skærme, som du kan læse mere om her: Samsung på vej med særlig smartphone - er fleksibel og kan foldes.

Men kan selskabet nå at vende tilbage i en tid, hvor ikke mindst de asiatiske rivaler kommer fejende for fuld kraft?

Hvad skal Samsung? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris

Samsung skærer drastisk ned: Du kan forvente langt færre Samsung-modeller i fremtiden

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere