Artikel top billede

Microsofts it-systemer ikke i tvivl efter data-analyse: Dette land vinder EM i fodbold

Microsofts søgemaskine, Bing, har allerede forudset hele slutspillet i EM i fodbold. Søgemaskinen har tidligere haft stor succes som sportsspåkone.

Striberne på græsset er malet op, og tribunerne fuld af spændte fans ved EM i fodbold 2016. Men hvem går egentlig hen og vinder?

Mulighederne er mange i år med mange stærke hold, men ifølge Microsofts Bing er svaret ligetil.

Det bliver nemlig Tyskland, der står til at vinde æren og trofæet 10. juli. I finalen kommer tyskerne til at møde Spanien, lyder analysen..

Microsoft anvender algoritmer og big data til at udregne sandsynligheder for holdene, og det har vist sig at være en velfungerende metode.

Microsoft har nemlig tidligere haft stor succes med at forudsige sportsbegivenheder.

I 2014 forudsagde Bing resulaterne for flere kampe, samt at VM-finalen i fodbold ville blive udkæmpet mellem Tyskland og Argentina, og at Tyskland ville vinde.

Samtlige kampe endte, som Microsoft havde spået.

Mester i reality-finaler

Microsoft har også tidligere forudset andre begivenheder med stor succes.

Bing forudså vinderne ved reality-programmer som amerikanske The Voice, American Idols og Dancing with the Stars (amerikansk Vild med Dans) ved hjælp af Bing-brugeres søgedata samt data fra Facebook og Twitter.

Microsofts forudsigelser bygger på modeller fra analytikeren og økonomen David Rothschild, der arbejder hos Microsoft.

Han var også en af hjernerne bag forudsigelserne ved VM i 2014, og du kan læse en interessant post omkring VM her.

Læs også: Fodbold VM 2014: Computere har fundet vinderne

Også andre virksomheder byder ind med forudsigelser bygget på algoritmer.

Også analytikere fra Yahoo og Tumblr er nået frem til, at Tyskland vinder EM-finalen, mens et selskab som Blue Yonder, der lever af automatiseret big databehandling i blandt andet supermarkeder, spår Frankrig som den mest sandsynlige vinder.

I skrivende stund viser et blik på forskellige bettingsider, at en tysk sejr over Spanien giver 26 gange din indsats. Så der er gode penge at hente, hvis Microsofts forudsigelse holder stik.

Læs også: UEFA's CIO: Så meget it-grej skal vi have klar til EM i fodbold
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere