Artikel top billede

Microsofts it-systemer ikke i tvivl efter data-analyse: Dette land vinder EM i fodbold

Microsofts søgemaskine, Bing, har allerede forudset hele slutspillet i EM i fodbold. Søgemaskinen har tidligere haft stor succes som sportsspåkone.

Striberne på græsset er malet op, og tribunerne fuld af spændte fans ved EM i fodbold 2016. Men hvem går egentlig hen og vinder?

Mulighederne er mange i år med mange stærke hold, men ifølge Microsofts Bing er svaret ligetil.

Det bliver nemlig Tyskland, der står til at vinde æren og trofæet 10. juli. I finalen kommer tyskerne til at møde Spanien, lyder analysen..

Microsoft anvender algoritmer og big data til at udregne sandsynligheder for holdene, og det har vist sig at være en velfungerende metode.

Microsoft har nemlig tidligere haft stor succes med at forudsige sportsbegivenheder.

I 2014 forudsagde Bing resulaterne for flere kampe, samt at VM-finalen i fodbold ville blive udkæmpet mellem Tyskland og Argentina, og at Tyskland ville vinde.

Samtlige kampe endte, som Microsoft havde spået.

Mester i reality-finaler

Microsoft har også tidligere forudset andre begivenheder med stor succes.

Bing forudså vinderne ved reality-programmer som amerikanske The Voice, American Idols og Dancing with the Stars (amerikansk Vild med Dans) ved hjælp af Bing-brugeres søgedata samt data fra Facebook og Twitter.

Microsofts forudsigelser bygger på modeller fra analytikeren og økonomen David Rothschild, der arbejder hos Microsoft.

Han var også en af hjernerne bag forudsigelserne ved VM i 2014, og du kan læse en interessant post omkring VM her.

Læs også: Fodbold VM 2014: Computere har fundet vinderne

Også andre virksomheder byder ind med forudsigelser bygget på algoritmer.

Også analytikere fra Yahoo og Tumblr er nået frem til, at Tyskland vinder EM-finalen, mens et selskab som Blue Yonder, der lever af automatiseret big databehandling i blandt andet supermarkeder, spår Frankrig som den mest sandsynlige vinder.

I skrivende stund viser et blik på forskellige bettingsider, at en tysk sejr over Spanien giver 26 gange din indsats. Så der er gode penge at hente, hvis Microsofts forudsigelse holder stik.

Læs også: UEFA's CIO: Så meget it-grej skal vi have klar til EM i fodbold
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere