Microsofts it-systemer ikke i tvivl efter data-analyse: Dette land vinder EM i fodbold

Microsofts søgemaskine, Bing, har allerede forudset hele slutspillet i EM i fodbold. Søgemaskinen har tidligere haft stor succes som sportsspåkone.

Striberne på græsset er malet op, og tribunerne fuld af spændte fans ved EM i fodbold 2016. Men hvem går egentlig hen og vinder?

Mulighederne er mange i år med mange stærke hold, men ifølge Microsofts Bing er svaret ligetil.

Det bliver nemlig Tyskland, der står til at vinde æren og trofæet 10. juli. I finalen kommer tyskerne til at møde Spanien, lyder analysen..

Microsoft anvender algoritmer og big data til at udregne sandsynligheder for holdene, og det har vist sig at være en velfungerende metode.

Microsoft har nemlig tidligere haft stor succes med at forudsige sportsbegivenheder.

I 2014 forudsagde Bing resulaterne for flere kampe, samt at VM-finalen i fodbold ville blive udkæmpet mellem Tyskland og Argentina, og at Tyskland ville vinde.

Samtlige kampe endte, som Microsoft havde spået. Mester i reality-finaler
Microsoft har også tidligere forudset andre begivenheder med stor succes.

Bing forudså vinderne ved reality-programmer som amerikanske The Voice, American Idols og Dancing with the Stars (amerikansk Vild med Dans) ved hjælp af Bing-brugeres søgedata samt data fra Facebook og Twitter.

Microsofts forudsigelser bygger på modeller fra analytikeren og økonomen David Rothschild, der arbejder hos Microsoft.

Han var også en af hjernerne bag forudsigelserne ved VM i 2014, og du kan læse en interessant post omkring VM her.

Læs også: Fodbold VM 2014: Computere har fundet vinderne

Også andre virksomheder byder ind med forudsigelser bygget på algoritmer.

Også analytikere fra Yahoo og Tumblr er nået frem til, at Tyskland vinder EM-finalen, mens et selskab som Blue Yonder, der lever af automatiseret big databehandling i blandt andet supermarkeder, spår Frankrig som den mest sandsynlige vinder.

I skrivende stund viser et blik på forskellige bettingsider, at en tysk sejr over Spanien giver 26 gange din indsats. Så der er gode penge at hente, hvis Microsofts forudsigelse holder stik.

Læs også: UEFA's CIO: Så meget it-grej skal vi have klar til EM i fodbold
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Overhold GDPR med Vulnerability Management
Efter afsløringen af Spectre og Meltdown i januar 2018 advarede ICO’s Head of Technology Policy om, at virksomheder kunne blive straffet for eksisterende sårbarheder i deres databeskyttelsesprotokoller i henhold til EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). En Vulnerability Management-løsning er den mest effektive måde at sikre, at virksomheden opfylder det krævede databeskyttelsesniveau. Den kan hjælpe dig med at identificere, evaluere, prioritere, rapportere, patche og afhjælpe sikkerhedssårbarheder og fejlkonfigurationer i dine digitale aktiver. Disse aktiver kan f.eks. være forretningsprocesser, webapps, datanetværkssystemer og eventuel tilhørende software. Vi dykker ned i ovenstående, og lidt til i dette whitepaper.