Har været spamkonge siden 1990'erne: Nu falder hammeren

27 millioner spam-beskeder via Facebook var dråben, der fik bægeret til at flyde over. Nu ryger spamkongen i spjældet, får en kæmpebøde og fem års computerforbud.

Den selvproklamerede spam-konge, Sanford "Spamford" Wallace, er nu blevet dømt til 30 måneders fængsel og en massiv bøde på to millioner kroner samt fem års prøvetid.

I august 2015 erkendte den 47 årige mand sig skyldig i at have udsendt 27 millioner spambeskeder, der gav adgang til mere end en halv million brugerkonti på Facebook.

Episoden stod på i de spæde Facebook-år mellem 2008 og 2009, men den er altså først erkendt og strafudmålt nu.

Det skriver The Telegraph.

Da han erkendte udsendelserne var han ellers allerede ramt af en retskendelse, der formente ham adgang til sociale tjenester - netop på grund af tidligere spam-episoder.

Men nu er rettens hammer altså faldet, og han skal en lang tur bag tremmer.

Ligeledes skal han gennem en mental evaluering, og så har han ikke lov til at eje eller bruge en computer uden rettens tilladelse i løbet af de fem års prøvetid, der følger med straffen.

To falske navne
Ved at anvende to falske navne, David Frederix og Laura Frederix, fik han på tre måneder sendt de mere end 27 millioner beskeder.

Spam-kongen indsamlede herefter personlige oplysninger eller sendte trafik til websteder, der så betalte ham for den ulejlighed.

Sanford Wallace har været en berygtet og notorisk spammer sinde 1990erne, hvor han stod bag flere junk fax og e-mail-kampagner.

I 1997 havde internetudbyderen EarthLink i øvrigt succes med at sagsøge ham for lignende aktiviteter.

Han har også tidligere været i retten for spam og phishing via MySpace og for at køre en stor spam-ring, men der er altså første gang, at han nu dømmes for sine aktiviteter.

Der gives ingen forklaring på, hvorfor dommernes afgørelse først kommer nu.

En af advokaterne i sagen har dog sagt, at Sanford Wallace nægtede at kommunikere med ham, hvilket jo er ganske ironisk taget i betragtning af, at overkommunikation er grundlaget for hans straf.

Læs også:

Test af 13 programmer: Her er det bedste spam-filter til indboksen

Dansk forbrugervagthund anmelder onlinegigant til politiet for spam

Sådan undgår du at klokke i spam-reglerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.