Artikel top billede

Har været spamkonge siden 1990'erne: Nu falder hammeren

27 millioner spam-beskeder via Facebook var dråben, der fik bægeret til at flyde over. Nu ryger spamkongen i spjældet, får en kæmpebøde og fem års computerforbud.

Den selvproklamerede spam-konge, Sanford "Spamford" Wallace, er nu blevet dømt til 30 måneders fængsel og en massiv bøde på to millioner kroner samt fem års prøvetid.

I august 2015 erkendte den 47 årige mand sig skyldig i at have udsendt 27 millioner spambeskeder, der gav adgang til mere end en halv million brugerkonti på Facebook.

Episoden stod på i de spæde Facebook-år mellem 2008 og 2009, men den er altså først erkendt og strafudmålt nu.

Det skriver The Telegraph.

Da han erkendte udsendelserne var han ellers allerede ramt af en retskendelse, der formente ham adgang til sociale tjenester - netop på grund af tidligere spam-episoder.

Men nu er rettens hammer altså faldet, og han skal en lang tur bag tremmer.

Ligeledes skal han gennem en mental evaluering, og så har han ikke lov til at eje eller bruge en computer uden rettens tilladelse i løbet af de fem års prøvetid, der følger med straffen.

To falske navne

Ved at anvende to falske navne, David Frederix og Laura Frederix, fik han på tre måneder sendt de mere end 27 millioner beskeder.

Spam-kongen indsamlede herefter personlige oplysninger eller sendte trafik til websteder, der så betalte ham for den ulejlighed.

Sanford Wallace har været en berygtet og notorisk spammer sinde 1990erne, hvor han stod bag flere junk fax og e-mail-kampagner.

I 1997 havde internetudbyderen EarthLink i øvrigt succes med at sagsøge ham for lignende aktiviteter.

Han har også tidligere været i retten for spam og phishing via MySpace og for at køre en stor spam-ring, men der er altså første gang, at han nu dømmes for sine aktiviteter.

Der gives ingen forklaring på, hvorfor dommernes afgørelse først kommer nu.

En af advokaterne i sagen har dog sagt, at Sanford Wallace nægtede at kommunikere med ham, hvilket jo er ganske ironisk taget i betragtning af, at overkommunikation er grundlaget for hans straf.

Læs også:

Test af 13 programmer: Her er det bedste spam-filter til indboksen

Dansk forbrugervagthund anmelder onlinegigant til politiet for spam

Sådan undgår du at klokke i spam-reglerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere