Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EU-dom kan ramme Uber hårdt i Europa / Dansk IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel / Datatilsynet kritiserer Novo Nordisk for at have offentliggjort 95.000 navne

Dansk IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel. Datatilsynet kritiserer Novo Nordisk for at have offentliggjort 95.000 navne. Apple køber finske Beddit - kan tracke din søvn. Danfoss øger investeringer i digitalisering markant. EU-dom kan ramme Uber hårdt i Europa.

Computerworld ønsker godmorgen. Her kommer torsdagens overblik over it-nyhederne.

EU-dom kan ramme Uber hårdt i Europa

En ophedet strid mellem Uber og de spanske taxa-chauffører kan ende med at ramme Uber i hele Europa. 

Den spanske domstol, hvor sagen pågår, anmodede i november EU-domstolen om at definere, om Uber er en transportvirksomhed eller en digital tjeneste.

Budskabet fra EU-domstolen kan få afgørende betydning for Uber i hele Europa, og derfor afventes den foreløbige melding fra domstolens såkaldte generaladvokat med spænding. Det ventes, at denne melding kommer i eftermiddag.

Den kommer til at lægge til grund for domstolens formelle dom, der ventes senere på året.

Uber trak sig ud ad Danmark tidligere i år.

Læs også: 
"Jeg tror, at vi i fremtiden kommer til at se tilbage på Ubers forretningsmodel på samme måde, som vi for 100 år siden så på introduktionen af samlebåndet"

Dansk IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel

En række af de anbefalinger, som det Digitale Vækstpanel forleden præsenterede, har vi set før, og de er aldrig blevet til noget.

Men denne gang vil der ske noget, mener Dansk IT.

"Der er et stort pres ikke bare fra erhvervslivet, men også fra fagforeningerne mod politikerne om at handle. Blandt andet derfor har man i højere grad end tidligere på Christiansborg erkendt, at der er behov for handling, hvis Danmark skal kunne følge med udviklingen, lyder det fra Rikke Hvilshøj, direktør i Dansk IT.

Hun mener, at det i en tid med disruption og stor debat om fremtidens (robot-drevne) arbejdspladser er blevet væsentligt for politikere at vise borgerne, at der er job til dem også i fremtiden.

"Man frygter ganske enkelt, at borgerne stemmer på partier,hvis bud på fremtiden er, at vi lukker os om os selv og forkaster visse teknologier. Vi risikerer for alvor at miste arbejdspladser og konkurrenceevne, hvis vi ikke griber de muligheder, som digitaliseringen byder på," siger hun.

Du kan de 33 nye forslag til regeringen her: Her er opskriften på Danmarks digitale fremtid: 33 it-anbefalinger til regeringen.

Datatilsynet kritiserer Novo Nordisk for at have offentliggjort 95.000 navne

Datatilsynet finder det 'meget beklageligt,' at Novo Nordisk har lækket oplysninger om ikke mindre end 95.000 personer på en testside.

'Behandlingen af personoplysninger har efter Datatilsynets opfattelse ikke levet op til kravet om fornødne sikkerhedsforanstaltninger i persondataloven,' lyder det fra Datatilsynet.

Dog noterer Datatilsynet sig, at testsiden 'i praksis' kun kunne tilgås via søgemaskiner og 'avancerede internet crawlers' og at Novo Nordisk lukkede testsiden straks selskabet blev opmærksom på problemet.

Apple køber finske Beddit - kan tracke din søvn

Apple køber det finske tracking-firma Beddit, der står bag en såkaldt ‘sleep tracker.'

"Beddit er blevet købt af Apple. Dine personlige data vil blive indsamlet, anvendt og offentliggjort i overensstemmelse med Apples privacy-politikker," fremgår det nu af Beddits opdaterede bruger-betingelser.

Den lille Beddit-tracker er en 1,5 mm rem behæftet med sensorer, som lægges på madrassen og forbindes med en app. Sensorerne tracker blandt andet din søvn-længde, søvn-kvalitet, puls, vejtrækning, snorken og andre ting, ligesom den kan vække dig, når du sover lettest og derved vågner hurtigst.

Danfoss øger investeringer i digitalisering markant

Sønderjyske Danfoss øger investeringerne i digitalisering markant. Ifølge Børsen oplyser afgående direktør Niels B. Christiansen, at Danfoss i det seneste år har brugt 400 millioner på ekstra investeringer i digitalisering.

"Det beløb øges nu med 50-100 procent," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere