Artikel top billede

Ups - kontroversiel funktion kan afsløre utro Tinder-brugere

En funktion i den populære dating-app Tinder kan betyde, at du uforvarende kommer til at afsløre din dating-profil.

"Ups."

Sådan er der muligvis nogle Tinder-brugere, der tænker, når det går op for dem, at de ved et uheld har haft en helt særlig funktion slået til. 

For sidste år lancerede Tinder en ny funktion under navnet Tinder Social, og den kan uforvarende afsløre gifte personer med en Tinder-profil. 

Uskyldig venne-funktion
Der er dog umiddelbart tale om en relativ uskyldig funktion, som under mottoet "Swipe med venner" gør det muligt at introducere vennegrupper for hinanden.

For at gøre brug af funktionen skal du dog først tilføje en række af dine Facebook-venner til en gruppe i appen, og det er her, at situationen bliver prekær.  

Funktionen giver dig samtidig adgang til en liste, der viser en oversigt over alle dine Facebook-venner, der bruger Tinder og har funktionen slået til. Og du har tilmeld mulighed for at få direkte adgang til deres fulde profil. 

Læs også: Facebook-nedbrud river populære Tinder med i faldet

Folk i forhold dukkede op

Da medlemmer af redaktionen på Computerworld testede funktionen, afslørede den adskillige folk, der var gift eller i faste forhold som havde en Tinder-profil.

Gør du dig samme iagtagelser blandt dine Facebook-venner bør du  huske på, at der kan være mange gode og vidt forskellige grunde til, at folk har en Tinder-profil.

Eksempelvis er det uklart om personer, der for adskillige år siden har haft en Tinder-profil, men endnu ikke har slettet den også dukker op i Tinder Social, eller om det kræver, at du har en aktiv profil.

Sådan slår du funktionen fra

Computerworld har talt med flere personer, der ikke var klar over, at de havde funktionen aktiveret, men en talsperson fra Tinder oplyser via e-mail, at der er tale om en såkaldt "opt-in-funktion," der skal aktiveres af brugeren. 

"Tinder Social er en opt-in-funktion. Brugerne skal oplåse Tinder Social for at bruge det og være synlig for deres venner," lyder det i mailen. 

Det lader dog til, at det er relativt let at aktivere funktionen uforvarende. Det kræver blot, at du en enkelt gang har trykket på "opret en gruppe"-knappen i Tinder. 

Ønsker du at deaktivere funktionen kræver det derimod, at du går ind i en indstillings-menu og slår funktionen "Swipe med venner" fra.

Vil du være på den sikre side, kan det også være en god ide at slette hele din profil - og ikke bare appen - hvis du ikke forventer at skulle Tinder igen.

Artiklen er lørdag formiddag opdateret med en kommentar fra Tinder.

Læs også: 
Mark byggede Tinders forgænger: når folk flirter, er det jo, fordi de gerne vil mødes med hinanden. Problemet var bare, at vi havde bygget en platform, der ikke kunne skaleres med GPS-data 


Ugens app: Sjov og diskret app lader dig finde den store kærlighed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere