Artikel top billede

Ups - kontroversiel funktion kan afsløre utro Tinder-brugere

En funktion i den populære dating-app Tinder kan betyde, at du uforvarende kommer til at afsløre din dating-profil.

"Ups."

Sådan er der muligvis nogle Tinder-brugere, der tænker, når det går op for dem, at de ved et uheld har haft en helt særlig funktion slået til. 

For sidste år lancerede Tinder en ny funktion under navnet Tinder Social, og den kan uforvarende afsløre gifte personer med en Tinder-profil. 

Uskyldig venne-funktion
Der er dog umiddelbart tale om en relativ uskyldig funktion, som under mottoet "Swipe med venner" gør det muligt at introducere vennegrupper for hinanden.

For at gøre brug af funktionen skal du dog først tilføje en række af dine Facebook-venner til en gruppe i appen, og det er her, at situationen bliver prekær.  

Funktionen giver dig samtidig adgang til en liste, der viser en oversigt over alle dine Facebook-venner, der bruger Tinder og har funktionen slået til. Og du har tilmeld mulighed for at få direkte adgang til deres fulde profil. 

Læs også: Facebook-nedbrud river populære Tinder med i faldet

Folk i forhold dukkede op

Da medlemmer af redaktionen på Computerworld testede funktionen, afslørede den adskillige folk, der var gift eller i faste forhold som havde en Tinder-profil.

Gør du dig samme iagtagelser blandt dine Facebook-venner bør du  huske på, at der kan være mange gode og vidt forskellige grunde til, at folk har en Tinder-profil.

Eksempelvis er det uklart om personer, der for adskillige år siden har haft en Tinder-profil, men endnu ikke har slettet den også dukker op i Tinder Social, eller om det kræver, at du har en aktiv profil.

Sådan slår du funktionen fra

Computerworld har talt med flere personer, der ikke var klar over, at de havde funktionen aktiveret, men en talsperson fra Tinder oplyser via e-mail, at der er tale om en såkaldt "opt-in-funktion," der skal aktiveres af brugeren. 

"Tinder Social er en opt-in-funktion. Brugerne skal oplåse Tinder Social for at bruge det og være synlig for deres venner," lyder det i mailen. 

Det lader dog til, at det er relativt let at aktivere funktionen uforvarende. Det kræver blot, at du en enkelt gang har trykket på "opret en gruppe"-knappen i Tinder. 

Ønsker du at deaktivere funktionen kræver det derimod, at du går ind i en indstillings-menu og slår funktionen "Swipe med venner" fra.

Vil du være på den sikre side, kan det også være en god ide at slette hele din profil - og ikke bare appen - hvis du ikke forventer at skulle Tinder igen.

Artiklen er lørdag formiddag opdateret med en kommentar fra Tinder.

Læs også: 
Mark byggede Tinders forgænger: når folk flirter, er det jo, fordi de gerne vil mødes med hinanden. Problemet var bare, at vi havde bygget en platform, der ikke kunne skaleres med GPS-data 


Ugens app: Sjov og diskret app lader dig finde den store kærlighed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere