Artikel top billede

Nyt Windows 10-build fjerner irriterende slørede apps og programmer

I den kommende store Fall Creator Update-opdatering til Windows 10 fjerner Microsoft irriterende skalering af apps på højtopløselige skærme.

Mens opløsningen på skærme er vokset de seneste par år, er mængden af problemer med skalering i apps og programmer i Windows ligeså.

Særligt hvis du har tilsluttet din bærbare computer til en ekstern skærm i en anden opløsning end din bærbare, kunne specielt legacy-programmer have svært ved at skalere rigtigt.

Det resulterede i for store statusbjælker, sløret og gnidret tekst eller for små eller store elementer i programmet, som kun kunne løses ved en genstart.

Men det adresserer Microsoft i sin seneste beta-build af Windows 10. I Build 16237 tilpasses apps nu bedre af sig selv om end ikke fuldstændig.

I 16237 kan du stadig opleve skaleringsproblemer efter at være tilsluttet en skærm med en anden opløsning end din bærbare, men nu skal du kun genstarte selve programmet og ikke computeren.

Du kan læse mere hos Microsoft her.

Læs også: Nyt design til Windows 10: Med tiden vil dit skrivebord og dine apps komme til at se fuldstændig anderledes ud

Flere smileys, bedre notifikationer

Microsoft udvikler løbende åbent på sit Windows 10-system via Windows Insider-programmet med nye versioner, de såkaldte builds.

Funktionerne i det nyeste build vil ende i den kommende Fall Creator Update.

I det seneste build har Microsoft også indført support for Emoji 5.0 - altså flere smileys - ligesom Edge nu kan læse både websider og PDF’er højt. Dog stadig kun på engelsk. Det er også blevet muligt at se ens grafikkorts workload, så du ikke længere behøver et tredjepart-program som Speccy.

Microsoft har også udstyret det nyeste build med bedre notifikationer, som nu giver dig et bedre overblik, samt rettet et hav af fejl.

Fall Creator Update udkommer til efteråret, men den største og måske mest spændende funktion, Timeline, bliver desværre forsinket.

Læs også: Spændende Windows 10-funktion udsat: Timeline kommer ikke med i næste store opdatering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere