Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Rene Strandbygaard

Fremadstormende it-succes vinder udbud på stribe: Denne gang slår selskabet kløerne i DSB

Netcompany vinder i øjeblikket udbud i samme tempo som en brandvarm fodboldangriber scorer mål. Denne gang har virksomheden sikret sig adgang til en udbudsramme på 186 millionerkroner hos DSB.

Udbudssejrene står i kø hos danske Netcompany.

Tidligere i dag tirsdag blev det bekræftet, at virksomheden har vundet den omstridte ordre på et nyt system til ATP til en værdi på 320 millioner kroner.

Læs mere om det her: Netcompany lander trecifret million-ordre på omstridt system til ATP

Nu kan DSB så bekræfte overfor Computerworld, at Netcompany også har vundet adgang til en udbudsramme på 25 millioner euro svarende til omkring 186 millioner kroner hos DSB.

Rammen skal blandt andet bruges til udviklingen af den nye DSB-app, den del står Trifork for, mens Netcompany og HaCon ligeledes har vundet adgang til udbudsrammen.
 
"DSB har netop afsluttet sit offentlige udbud på app-området. Der er indgået en rammeaftale om det fremtidige arbejde med de tre leverandører Trifork, NetCompany og HaCon i en periode på op til otte år," skriver DSB i en e-mail.

Udbudsrammen dækker over otte år og indbefatter blandt andet udviklingen og vedligeholdelsen af den nye DSB-app, som er blevet forsinket gennem længere tid. Derudover kan pengene blandt andet bruges til at udvikle apps til intern brug hos DSB.

Forsinket i månedsvis

Hele udbuddet skulle egentlig være blevet afgjort i november sidste år, men er blevet udskudt i månedsvis til stor irritation for byderne. 

Læs mere om det her: Kæmpe app-projekt hos DSB til 186 millioner kroner forsinket i foreløbigt fem måneder 

I forbindelse med forsinkelsen skrev DSB til Computerworld, at det drejede sig om at indgå de bedste aftaler med leverandørerne. 

"Vi har skønnet, at det ville være bedst med ekstra tid, således at vi kan indgå de bedst tænkelige aftaler med leverandørerne, og det er en af grundene til, at processen har trukket lidt ud," lød det dengang fra underdirektør i DSB Produkt, Aske Wieth-Knudsen, der ikke ønskede at svare på yderligere spørgsmål. 

DSB ønskede dengang ikke at stille op til interview og svare på Computerworlds spørgsmål om baggrunden for forsinkelsen. 

Omkring otte måneder senere end ventet har DSB nu endelig truffet en beslutning om, hvem der blandt andet skal være med til at udarbejde afløseren for den udskældte DSB-app, der er blevet downloaded mellem en halv og en hel million gange.

Opdateret 13/7/2017 kl 11.17...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere