Artikel top billede

Her er de mest kraftfulde smartphones lige nu

Første halvår af 2017 har budt på en lang række nye Android-telefoner. Her er listen over de mest kraftfulde.

Smartphones bliver stadig kraftigere for hver generation.

Eksempelvis blev en iPhone 7 sidste år målt til at være mere kraftfuld end en Macbook 12-computer.

En af de mest benyttede benchmark-apps er Antutu, der via en fast test-cyklus giver en smartphone en pointscore, som herefter kan sammenlignes med andre smartphones. 

AnTutu har samlet en liste over de mest kraftfulde smartphones i juli måned, hvilket omfatter de fleste smartphones fra de mest kendte mærker, som hidtil er lanceret i år. 

Måske overraskende for nogle er det ikke Samsungs eller Apples telefoner, der ligger helt i toppen.

I stedet er det kinesiske OnePlus 5 og taiwanske HTC U 11, der er de to mest kraftfulde smartphones endnu målt.

Først herefter kommer Samsungs to S8-varianter, derefter Xiaomis Mi 6 og først derefter kommer iPhone 7 Plus. Den almindelige iPhone 7 er først at finde på 9'ende-pladsen.

Score-tallet er et gennemsnitstal af data fra 100 enheder af samme model, som i juli måned er testet via AnTutus gratis test-app.

Et gran salt

Både OnePlus 5, HTC U 11, Samsung S8 (G950U) og Sony Xperia XZ Premium har alle den samme processor, Snapdragon 835, men alle har forskellig mængde hukommelse og forskellig software.

Både OnePlus 5 og HTC U 11 har relativt enkle Android-versioner sammenlignet med Samsung og Sony, og OnePlus 5 har desuden markant mere hukommelse (8GB RAM) end HTC U 11 (6GB RAM).

Du kan dog ikke oversætte oversigten til, at OnePlus 5 er den bedste smartphone på markedet.

OnePlus 5 tilsyneladende blevet taget - igen - i at fuske ved benchmark-apps, så scoren ser højere ud, end telefonen reelt yder ved almindelig brug. Registerer OnePlus 5-telefonen, at AnTutu eller et andet benchmark-program åbnes, skruer telefonen unormalt højt op for hastigheden under testen. 

Computerworld har testet de fleste smartphones på listen, og vi kan med ro i sindet erklære, at der ikke er nogen mærkbar forskel på afvikling af spil eller apps på de forskellige telefoner. De er alle toptelefoner. 

Ud over at være den hurtigste telefon på listen, er OnePlus 5 også den billigste, som kan købes i Danmark. Omvendt har både HTC U 11 og Samsung S8 markant bedre kameraer og højere skærmopløsning. 

Den absolut hurtigste mobile enhed i øjeblikket er ifølge Antutu Apples iPad Pro, der har en score på 226.557 mod OnePlus 5's 181.195.

Læs også: Huawei lancerer Honor 9 i Danmark: Her er priser og lanceringsdato




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere