Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Bank: OK ikke at være super digital / Regeringen pønser på at give forsvarets hackerenhed større beføjelser / DK Hostmaster tager nyt våben i brug i krigen mod danske fuphjemmesider

Danske Bank: OK ikke at være super digital. Regeringen pønser på at give forsvarets hackerenhed større beføjelser. DK Hostmaster tager nyt våben i brug i krigen mod danske fuphjemmesider

Godmorgen. Så nåede vi torsdag, og her er Computerworlds hurtige overblik over morgenens it-nyheder.

Danske Bank: OK ikke at være super digital

Syv ud af ti kunder i Danske Bank bruger bankens digitale værktøjer som netbank. Nu vil banken gerne have de sidste 30 procent af kunderne med over, og den opgave skal de ansatte i filialerne løse, skriver Børsen.

Kunderne skal dog ikke presses til at blive digitale.

“Skiftet skal foregå på en rolig måde. Vi skal ikke presse så meget. Det skal være OK ikke at være super digital,” siger Jesper Nielsen, direktør for Personal Banking i Danske Bank, til Børsen.

Han mener, man bør erkende, at det kan blive et langvarigt projekt og siger til Børsen, at overgangen til at bruge de digitale værktøjer i højere grad skal være kundens valg end bankens.

Regeringen pønser på at give forsvarets hackerenhed større beføjelser

Regeringen pønser på at ændre lovgivningen, så den give Center for Cybersikkerhed udvidede beføjelser i kampen mod cyberspionage og cyberkriminalitet, skriver Berlingske ifølge Ritzau.

Det fremgår af en ny evaluering af enheden under Forsvarets Efterretningstjeneste, som sidst i juni blev sendt til Folketinget.

I rapporten står der, at loven på flere områder hindrer Center for Cybersikkerhed i at yde en optimal indsats, og at forsvarsministeriet derfor vil overveje, om der er behov for lovændringer.

Sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS har læst rapporten og siger til Berlingske, at det kan ende med noget, der ligner totalitær overvågning. Center for Cybersikkerhed vil i følge forslaget blandt andet få adgang til danskernes private data, heriblandt sundhedsdata, og enheden vil få mulighed for selv at hente dem.

DK Hostmaster tager nyt våben i brug i krigen mod danske fuphjemmesider

Senest fra nytår bliver det sværere at oprette danske hjemmesider med det ene formål at snyde danske forbrugere, skriver DR.

DK Hostmaster strammer domænereglerne, så det kræver betydelig mere identifikation af en person, der vil oprette et danske domæne.

Som det er nu, skal man blot opgive navn og en mailadresse, men fra nytår vil DK Hostmaster se konkrete beviser for identiteten af personen bag et site. For eksempel kopi af pas eller id-kort.

DK Hostmaster vil også gennemgå de eksisterende udenlandsk ejede danske domæner, og nogle af ejerne vil blive mødt med et nyt krav om identifikation.

Stramningen af domænereglerne rammer også danskere, der vil oprette et dk-domæne. Fremover kræver det identifikation via NemID, skriver DR.

I følge DR er der omkring 1,3 millioner danske domæner, og hvert tiende er udenlandsk ejet. Bagmandspolitiet har foreløbig beslaglagt 800 svindel-hjemmesider i 2017, og langt størstedelen er udenlandske svindel-sites.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital