Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Så mange mennesker arbejder i den danske it-sektor (og vi nærmer os rekord) / Megadyre iPhone X bygget af komponenter for et par tusind kroner / EET Europarts køber fransk firma - sjette opkøb i år

Så mange danskere arbejder i it-sektoren (og vi nærmer os rekord). iPhone X til 10.000 kroner samlet af komponenter for et par tusind kroner. EET Europarts køber fransk firma - sjette opkøb i år. Fullrate ændrer fokus: Nu skal det handle om tech-begejstring. Japanere vil investere 60 milliarder kroner i Uber

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Så mange mennesker arbejder i den danske it-sektor (og vi nærmer os rekord)

Antallet af it-job i Danmark stiger kraftigt og nærmer sig den hidtidige rekord, der blev sat i 2008. 

Især er der tryk på kedlerne i Aarhus og København, viser tal fra estatistik.dk.

I andet kvartal 2017 var 85.542 mennesker fuldtidsbeskæftigede i it-sektoren, hvor beskæftigelsen er steget støt siden 2013. Der er især efterspørgsel efter it-konsulenter, mens beskæftigelsen på andre områder falder.

I andet kvartal var 66 procent af de danske it-stillinger konsulent-stillinger. 

“Fremgangen blandt it-konsulenter er så markant, at konsulenterne løber fra de øvrige videnstunge serviceerhverv. It-iværksætterne bidrager i høj grad til sektorens fremgang. Hver 10. beskæftigede er ansat i en virksomhed, der er etableret inden for de seneste fem år. Til sammenligning gælder det for 7,6 procent af alle beskæftigede i den private sektor,” skriver estatistik.dk.

Du kan læse mere hos estatistik.dk her.

Megadyre iPhone X bygget af komponenter for et par tusind kroner

Apples kommende iPhone bliver i topudgaven den dyreste smartphone nogensinde - altså fraregnet forskellige luksusmodeller, der er belagt med guld og ædelstene.

Topmodellen af iPhone X kommer nemlig til at koste mere end 10.000 kroner herhjemme, hvilket du kan læse mere om her: En iPhone til 10.000 kroner? Skal du købe? Eller spare pengene?

Tech-sitet GSM Arena har nu regnet på, hvad det egentligt koster Apple at købe komponenter til en iPhone X. Og prisen er - ikke overraskende - en del lavere end de 10.000 kroner.

Komponenterne i telefonen koster nemlig i alt 412,57 dollar, hvilket svarer til godt 2.500 kroner.

Skærmen - der leveres af Samsung - er med en pris på 500 kroner den dyreste komponent, mens hukommelseskortet fra Toshiba koster 280 kroner.

Der er ikke medregnet omkostninger til samling, udvikling, markedsføring og fragt i beløbet.

Du kan læse mere hos GSM Arena her: Apple iPhone X production cost estimated at $412,75

EET Europarts køber fransk firma - sjette opkøb i år

EET Europarts med hovedsæde i Ballerup i udkanten af København køber den franske distributør A2L. 

Det er EET’s sjette opkøb i år, og det er da også kun nogle måneder siden, at EET Europarts købte distributøren Heimdal Distribution, der ligesom A2L har til huse i Frankrig.

A2L er specialiseret i såkaldte Pro-AV-løsninger. EET Europarts meddeler, at der er yderligere opkøb på vej. 

“Vi er løbende på udkig efter virksomheder der viser interesse for at blive opkøbt. [,.] Opkøb er fortsat en vigtig del af vores vækststrategi, og vi forventer at gennemføre flere opkøb i nær fremtid,” lyder det fra CEO Søren Drewsen.

Fullrate ændrer fokus: Nu skal det handle om tech-begejstring

Teleselskabet Fullrate ændrer fokus fra at have været helt optaget af lave priser til at være fokuseret på teknologi-udnyttelse.

Fullrate meddeler, at selskabet i de senere år har ‘haft fokus på at give kunderne en god handel, men nu vender Fullrate tilbage til udgangspunktet og sætter 100 procent fokus på WiFi-oplevelsen, tech-inspiration og tilpassede løsninger,” som det lyder.

Omkring hver tredje kunde-henvendelse til Fullrates kundesupport drejer sig om WiFi-problemer.

“I løbet af efteråret vil vi lancere en Wi-Fi Patrulje, nyt Wi-Fi udstyr og et helt nyt contentunivers på fullrate.dk. Vi har derudover en række andre produkter i støbeskeen, som alle skal imødekomme kundernes efterspørgsel om tilpassede løsninger, inspirere dem og gøre den digitale hverdag lettere for dem,” lyder det fra administrerende direktør i Fullrate, Lars Asger Petersen.

Japanere vil investere 60 milliarder kroner i Uber

Det japanske telefirma Softbank er på vej med en investering på 10 milliarder dollar - godt 60 milliarder kroner - i Uber. 

Uber har længe været en magnet for risikovillig kapital og har tiltrukket meget store summer fra forskellige investorer, som tror, at Uber fortsat kommer til at spille en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens transportsektor.

Softbank er også storaktionær i Uber-konkurrenterne Lyft og kinesiske Didi Chuxing, og det har vakt nogen bekymring blandt Ubers øvrige aktionærer, som skal acceptere Softbanks investering, inden der er grønt lys for investeringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere