Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Fem spændende business-satsninger, som Microsoft kan være på vej med til erhvervslivet

Microsofts udviklingsafdeling arbejder på højtryk. Her er fem spændende business-satsninger, der kan være på vej fra Redmond.

Der er fuldt blæs på alle cylindre i Microsofts udviklingsafdeling - ikke mindst når det handler om udviklingen af cloudbaserede løsninger til enterprise.

Microsoft henter en stor del af sin svimlende omsætning via selskabets meget store partner-miljø, som servicerer virksomheder overalt i verden med Microsoft-rettede løsninger.

Windows er stadig et centralt produkt for Microsoft, men Azure og selskabets cloud-satsninger vinder frem hele tiden - blandt andet drevet af sammenkoblingerne af Microsoft 365, Office 365, Dynamics 365 og LinkedIn.

Det kan du læse et eksempel på her: Microsofts store plan med LinkedIn tager form: Ny intelligent løsning skal hjælpe sælgere med at få fat i dig

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau har kigget Microsoft i kortene.

Her har du bud på fem nye enterprise-nyheder fra Microsoft, som ifølge vores nyhedsbureau kan være i vente i løbet af det kommende år.

Forudsigelse 1: To nye Window Server-releases inden nytår
2018 bliver det første år med to fulde releases af Windows Server.

Den første build af den kommende 1803-release kan allerede hentes af de såkaldte ‘insidere.’ Den er især fokuseret på storage-features, genindførelse af Storage Spaces Direct samt nye funktioner inden for data deduplikation.

Microsoft er generelt ved at skrue op for lancerings-tempoet af opdateringer og lignende, hvilket har skabt nogen frustration.

Det kan du læse mere om her: Ny opdaterings-metode giver problemer med Windows 7 i mange virksomheder

Forudsigelse 2: Ny måde at håndtere Windows på
Microsoft udsendte i 2017 beta-releasen Project Honolulu, der er en webbaseret management-platform til Windows Server.

I dag er det ofte nødvendigt at anvende særlige værktøjer som RSAT, hvis man vil styre sine servere fra en desktop, men Project Honolulu gør det muligt at håndtere serverne alene via en browser.

På den måde kan du slippe for at skifte mellem flere forskellige management-værktøjer, når du skal håndtere servere, virtuelle maskiner og clustere.

Honolulu er stadig i beta, men under hastig udvikling.

Forudsigelse 3: Dybere indsigt med Graph
Microsoft Graph er en af de centrale features i Office 365. Løsningen giver mulighed for ny indsigt i brugen af dokumenter og lignende på tværs af organisationen.

Microsoft har besluttet sig for at udfase den lignende Delve-løsning, og det åbner nu banen for Graph i andre Office-apps, LinkedIn, Dynamics 365 og andre.

Forudsigelse 4: Azures fremtid tegner sig
Microsoft satser i stor stil på cloud-miljøet Azure, hvor et af de store udviklingsskridt har været drevet af lanceringen af Azure Functions, der gør det muligt at bygge apps med en ikke-serverbaseret arkitektur.

Microsoft har i løbet af 2017 tilføjet en række nye features og nye frameworks til Functions.
Det har altid været visionen, at Azure skulle være en ‘fri’ og bredt anvendelig platform til public cloud. Det bidrager Functions til.

Azure Functions er ikke begrænset til at køre i Azure, men kan altså køre både on premise og i konkurrerende platforme som eksempelvis Amazon Web Services.

Ifølge vores nyhedsbureau er Azure Functions det rette værktøj, hvis man arbejder med message-drevne mikro-services.

Du kan læse mere her: Forstå hvorfor 'serverless' er det næste store i it-industrien: Alle it-giganterne og udviklerne taler om det

Forudsigelse 5: Kubernetes overalt
Vi bruger containere hele tiden, når vi deployer moderne applikationer.

De udviklere, der i 2000’erne arbejdede med service-orienteret arkiketektur, kan nok huske besværet, når de skulle opdatere.

I de nye containere kan vi isolere services og beholde data uden for containeren, hvilker gør det langt nemmere at opdatere og konfigurere.

Det kan dog stadig være noget af en opgave at håndtere containerne, og det er her, at open source-baserede Kubernetes kommer ind i billedet.

Microsoft har investeret ret betydeligt i Kubernetes, der kan anvendes til at håndtere deployment og skalering af containerne.

Central i Microsoft Kubernetes-strategi finder vi AKS (Azure Container Services) og ACI (Azure Container Instances).

Hertil kommer en lang række øvrige tiltag, som Helm, Brigade, Steward og Draft.

Læs også:

Microsofts cloud-omsætning vokser med enorm fart: Azure-forretning næsten fordoblet på et år

Nye ARM-baserede Windows-computere sætter en helt ny kurs for Windows: En fremtid i clouden

Microsofts nye virkelighed: Når den store digitale transformation rammer dig med høj fart




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere